מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: חציל ממולא בגבינה
מצרכים
3 חצילים
3 כפות גבינה לבנה
100 גר גבינה בולגרית
100 גר מוצרלה
כף פרמזן
מלח, פלפל לבן,
בצל ירוק
שמנת מתוקה או שמנת לבישול
30 גר חמאה
2 שיני שום
אופן הכנה
לפרס את החצילים לאורך לפזר מלח גס ולהניח שעה על מסננת להגרת נוזלים .
לייבש עם נייר ניגוב .
ולהניח על מחבת פסים חם לקבלת צבע זהוב בפסים .
להעביר לתבנית תנור על נייר אפייה .
לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות 15 דקות .
מילוי-גבינה לבנה, גבינה בולגרית, מוצרלה, כף פרמזן .
לתבל, קורט מלח, קורט פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט, בצל ירוק אחד רק העלים .
רוטב- לחמם 1 שמנת מתוקה, 3 כפות פרמזן, קורט מלח, קורט פלפל לבן .
2 שיני שום כתוש, 30 גר חמאה לערבב להנמיך להבה ל-5 דקות בישול .
בתבנית פיירקס לצקת 3 כפות מהמילוי .
למלא כל פרוסת חציל ב-3 כפות מהמילוי לגלגל ולסדר בתבנית עם הפתח כלפי מטה .
לצקת מעל את יתר הרוטב ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 20 דקות .
לקשט עם בצל ירוק (רק הירוק)
שאלות ותשובות
שאלה: נראה מדהים!!! ניתן להכין בשישי ובמוצש רק לחמם בתנור?
תשובה: כן.
שאלה: כמה שמנת? 500 מ״ל?
תשובה: לא, 250.
- מתכון: פוטטוס בתנור טעימים בטירוף
- מתכון: חמוצים ביתיים בקלי קלות
- מתכון: כרובית אפויה עם רוטב צ'ילי
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!