Advertisements
| | | | |

חלה לשבת קלועה

חלה לשבת, קלועה ב־7 רצועות. מתכון קל עם סרטון הכנה לחלה טעימה ובריאה יותר.
בהשראת: איטל איטלי
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
חלה לשבת קלועה ב 7 רצועות
Advertisements

חלה לשבת, קלועה ב־7 רצועות. חלה מתוקה, רכה וכל כך טעימה שכל המנות על שולחן השבת הן רק תירוץ לאכול אותה!

ארוחת השבת היא טקס בכל פעם פעם מחדש. בכל יום שישי אני מתעוררת מוקדם, עושה הכנות לבישולים, מכינה סלטים, מעמידה סירים על האש ואז אני מתפנה להשקיע זמני בהכנת המלכה של הארוחה – חלה לשבת.

אין כמו חלה חמה שיוצאת מן התנור, חלה שנעשית באהבה, עם רכיבים איכותיים יותר מחלה קנויה. אצלנו החלה היא המלכה על השולחן. אוכלים אותה עם כל מנה ולמעשה, לפעמים אני צריכה לוודא שהילדים לא אוכלים רק את החלה! כל כך טעימה, שקשה לי לעמוד בפיתוי בעצמי!

חלה לשבת קלועה ב 7 רצועות
צילום: איטל איטלי

 

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: חלה לשבת קלועה

  • מתכון ממש פשוט להכנה – צפו בסרטון ותראו!
  • ריח החלה בבית ישגע את כולם ויגרום להם לחסל את המנות על השולחן!
  • טעימה כל כך שלא תמצאו כמוה במאפיות!
  • מתכון לחלה בריאה יותר מחלה רגילה שקונים!

שורה תחתונה: שבת המלכה דורשת מלכה על שולחן הארוחה ובמקרה הזה – המלכה היא, ללא ספק, החלה הזו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

חלה לשבת קלועה ב 7 רצועות

חלה לשבת קלועה

חלה לשבת, קלועה ב־7 רצועות. מתכון קל עם סרטון הכנה לחלה טעימה ובריאה יותר.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
כמות 4 חלות
באדיבות: איטל איטלי
Advertisements

המצרכים

  • 1 קילו קמח חיטה (80%)
  • 3 כפות דבש (אפשר סוכר במקום)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¼ 1 כפות מלח
  • 4 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
  • ¼ כוס שמן (מומלץ שמן זית)

לציפוי החלה:

  • 2 חלמונים
  • כוס מים
  • כף סילאן
  • קקאו (קורט )
  • פרג (לפיזור מעל החלה)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נשים בקערה יחדיו את השמרים, הדבש, כף קמח וכוס מים, נערבב וניתן לשמרים 5 דקות להתחיל לעבוד.
  • לאחר 5 דקות ניתן להוסיף את יתר החומרים ולהתחיל ללוש היטב בעזרת וו לישה.
  • יש ללוש כעשר דקות עד שהבצק אינו נדבק לדפנות.
  • לאחר מכן נוציא את הבצק לקערה משומנת ומכוסה ונניח לתפוח במשך שעה. רצוי שינוח בחדר חמים.
  • לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו 7 עיגולים על גבי משטח מקומח, נכסה אותם בניילון נצמד וניתן להם לנוח 10 דקות.
  • לאחר 10 דקות ניצור מהכדורים 7 רצועות ונתחיל לבנות את החלה.
  • יש לחבר את הרצועות בקצה ולהתחיל לשלבן אחת בשנייה ליצירת מבנה צמות יפה.
  • יש להדק מעט בצדדים על מנת לתת לחלה צורה ושהכול יחזיק יחדיו.
  • לאחר מכן נערבב את חומרי הציפוי למעט הפרג ונתיז בעזרת שפריצר על החלה (ניתן גם באמצעות מברשת) ונפזר את הפרג.
  • יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות (השתמשו בטורבו) עד להשחמה.
  • לאחר מכן נוציא ונכסה במגבת.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: חלה לשבת קלועה

אפשר להכין עם קמח רגיל?
אפשרי עם קמח רגיל בטח.
איך נלמד את זה יהיה קשה לפנים לא?
זה לא קשה ממי – תעקבי אחרי הסרטון מספר פעמים זה רק דילוגים זה הכי קל בעולם.
מהמם! האם זה יוצא מתוק?
לא.

 


הבמה כולה שלכם:
חלה לשבת קלועה ב 7 רצועות
צילום: לי קרמר ציביון

"תודה רבה על ההדרכה, בזכותך הכנתי ויצא נפלא!"
לי קרמר ציביון

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: איטל איטלי

 

 

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements