מאפים ולחמים

חלה לשבת קלועה ב 7 רצועות

למרות שניתן לקנות חלה לשבת בכל סופרמרקט, אין שום דבר אשר יכול להתחרות בחלה שזה עתה יצאה מהתנור – חמה, פריכה ובעלת טעם מתקתק ונימוחות בפה. חלה ביתית אשר נעשתה באהבה נותנת תחושה ביתית לארוחת השבת וזה פשוט תענוג. קשה לעמוד בפני ריח החלה הנאפת בתנור והיא בדרך כלל נחטפת במהירות, כך שכדאי לשקול להכין אפילו 2 ואם מגיעים אורחים אפילו ! לצורך אפיית החלה נשתמש בקמח 80% הכולל סובין ונבט על מנת לקבל משהו קצת יותר בריא מהחלה הקנויה.

 

מתכון באדיבות: איטל איטלי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלה לשבת קלועה ב 7 רצועות

מצרכים 

קילו קמח חיטה 80%
3 כפות דבש (אפשר סוכר במקום)
2 כפות שמרים יבשים
כף ורבע מלח
4 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
רבע כוס שמן (מומלץ שמן זית)

לציפוי החלה:

2 חלמונים
כוס מים
כף סילאן
קורט קקאו
פרג

אופן הכנה 

נשים בקערה יחדיו את השמרים, הדבש, כף קמח וכוס מים, נערבב וניתן לשמרים 5 דקות להתחיל לעבוד. לאחר 5 דקות ניתן להוסיף את יתר החומרים ולהתחיל ללוש היטב בעזרת וו לישה. יש ללוש כעשר דקות עד שהבצק אינו נדבק לדפנות. לאחר מכן נוציא את הבצק לקערה משומנת ומכוסה ונניח לתפוח במשך שעה. רצוי שינוח בחדר חמים

לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו 7 עיגולים על גבי משטח מקומח, נכסה אותם בניילון נצמד וניתן להם לנוח 10 דקות. לאחר 10 דקות ניצור מהכדורים 7 רצועות ונתחיל לבנות את החלה. יש לחבר את הרצועות בקצה ולהתחיל לשלבן אחת בשנייה ליצירת מבנה צמות יפה. יש להדק מעט בצדדים על מנת לתת לחלה צורה ושהכול יחזיק יחדיו

לאחר מכן נערבב את חומרי הציפוי למעט הפרג ונתיז בעזרת שפריצר על החלה (ניתן גם באמצעות מברשת) ונפזר את הפרג. יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות (השתמשו בטורבו) עד להשחמה. לאחר מכן נוציא ונכסה במגבת.

שאלות ותשובות

שאלה: איך נלמד את זה יהה קשה לפנים לא?
תשובה: זה לא קשה ממי תעקבי אחרי הסרטון מספר פעמים זה רק דילוגים זה הכי קל בעולם.

שאלה: אפשר להכין עם קמח רגיל?
תשובה: אפשרי עם קמח רגיל בטח

שאלה: כמה חלות יוצא מכל קילוגרם קמח?
תשובה: לא יודעת להגיד כי אני עושה כל מיני

 

עוד מתכונים מבוקשים:

חלה לשבת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker