| | |

חיתוכיות שוקולד מיוחדות וקלות להכנה

בדיוק מסוג הדברים שאפשר להגיש בצלוחית לאורחים, יחדיו עם הקפה. הן קלות להכנה, אסתטיות ומיוחדות!
בהשראת: אורטל עמרם
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
חיתוכיות שוקולד מבצק משגע

מתכון חיתוכיות שוקולד מבצק משגע שפשוט חייבים כאשר מחפשים משהו קטן ליד הקפה,

מסוג הדברים שניתן להגיש לאורחים, שוקולד הוא פשוט חובה.

עוגה קטנה על בסיס שוקולד היא דבר שכולם אוהבים, ללא יוצא דופן.

להלן מתכון קטן לחיתוכיות שוקולד מתוקות, בדיוק מסוג הדברים שאפשר להגיש בצלוחית לאורחים,

יחדיו עם הקפה. הן קלות להכנה, אסתטיות ומיוחדות.

חיתוכיות שוקולד מבצק משגע
צילום: אורטל עמרם

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

חיתוכיות שוקולד מבצק משגע

חיתוכיות שוקולד מיוחדות וקלות להכנה

בדיוק מסוג הדברים שאפשר להגיש בצלוחית לאורחים, יחדיו עם הקפה. הן קלות להכנה, אסתטיות ומיוחדות!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורטל עמרם

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה חמאה בטמפרטורת החדר (200 גרם - חתוך לקוביות)
  • ½2 כוסות קמח
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 2 חלמונים ((הצהוב))
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס חלב

למילוי:

  • ½ כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • ½ חבילת חמאה (50 גרם )
  • 2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם )
  • 4 כפות קמח תופח
  • 4 חלמונים ((הצהוב))
  • אבקת סוכר (לקישוט)

אופן ההכנה

  • לערבב יחדיו את כל מרכיבי הבצק, מומלץ לעשות זאת בקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך למגע.
  • את הבצק שהתקבל נחלק לשתיים. את החלק הראשון נשטח בצורה אחידה על תבנית משומנת. את החלק הנותר נשמור בצד.
  • את מצרכי המילוי, מלבד החלמונים, נחמם בסיר עד שהכול נמס - לאחר מכן נכבה את הגז ונמתין שיתקרר מעט.
  • לאחר שהתקרר ניתן להוסיף פנימה את החלמונים והקמח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  • את התערובת המתקבלת יש ליצוק לתוך התבנית עם הבצק.
  • לאחר מכן יש ליצור את השכבה העליונה אשר מכסה את הכול בעזרת הבצק הנותר בצד.
  • נשטח אותו באמצעות מערוך על משטח מקומח וליצור את צורת התבנית.
  • נרים בזהירות ולהניח על שכבת מילוי השוקולד.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
  • ראשית נאפה למשך 20 דקות ולאחר מכן נכסה את העוגה בנייר כסף ונאפה לחצי שעה נוספת.
  • בחלוף הזמן נכבה את התנור ונשאיר את העודה בפנים לרבע שעה.
  • לאחר מכן נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר.
  • לבסוף נקשט באבקת סוכר ונחתוך לריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חיתוכיות שוקולד מבצק משגע
צילום: אורטל עמרם

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

חיתוכיות שוקולד

חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!

 

Similar Posts

17 Comments

  1. טיפ ליצירת שכבות הבצק:
    לרפד תבנית עם נייר אפיה במחצית כמות הבצק ולהוציא את הנייר עם הבצק מהתבנית.
    לשים בתבנית נייר אפיה, לרפד את התבנית בבצק שנשאר .
    לשפוך את מילוי השוקולד ומעליו לפרוש בזהירות את הבצק ששמנו קודם על נייר האפייה.(מקפלים את הנייר כאשר הבצק קלפי חוץ, מניחים על המילוי ומשטחים לאט את הבצק שעל הניר)

    1. היי אורית,
      לדעתנו כן, לא צריכה להיות בעיה. רק שימי לב שהכמות צריכה לרדת בשליש ממה שמופיע במתכון.
      בהצלחה 🙂

    1. אפשר להכין פבלובה או מרנג, או פשוט להוסיף למחבת כשמכינים ביצה מקושקשת לעוד קצת חלבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?