מתכון דג סלמון בתנור – דג סלמון הוא אחד הדגים האוהבים על הקהל הישראלי. יש לו טעם מעודן ושונה מדגים אחרים. אפשר למצוא אותו בתפריט של כמעט כל מסעדה והוא מותאם במיוחד להגשה בשולחן של ארוחת החג או ארוחת שישי. וזה שאין בו עצמות זו סיבה מספיק טובה בשבילי מדוע לבחור בדג זה. ניתן להכין אותו בצורות שונות, הפעם נכין דג סלמון בתנור.
מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: דג סלמון בתנור
מצרכים
3 נתחי דג סלמון
שמן זית
מלח גס
1-2 שיני שום
כף פנקו (פירורי לחם פנקו)
5 כפות אגוזים ופיסטוקים טחונים
כפית טימין
כף חומץ
אופן הכנה
על מנת להוציא מעט את הריח הדגי, נשים את נתחי הדג במים עם מעט חומץ ונשטוף היטב.אין צורך להשרות
את הדג לזמן ממושך. לאחר מכן נייבש את הדג בעזרת נייר סופג ונניח בתבנית אפייה. נמרח את נתחי הדג
בשמן זית ונפזר מעל את התערבות של האגוזים, הפיסוקים, שום, מלח טימין. נכסה בנייר אפייה ונאפה למשך
10 דקות. לאחר 10 דקות נסיר את נייר האפייה ונאפה לרבע שעה נוספת. מומלץ להגיש דג סלמון בתנור
בתוספת אורז, תפוח אדמה או ירקות מאודים.
שאלות ותשובות
שאלה: שלי מתייבש כל הזמן, למה?
תשובה: תכסי עם נייר אפייה.
שאלה: באיזה חום לאפות? תודה.
תשובה: חום 200 מעלות.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: צלי בקר עם תפוחי אדמה
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: חזה עוף ממולא בפסטו בתנור
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
כתיבת תגובה