| | | | |

סלט קינואה וחמוציות מתכון שתמיד מצליח

מתכון סלט קינואה עם בטטה וחמוציות שנותנות לסלט טעם מיוחד!
בהשראת: מורן תורג'מן
ציון 4.49 על ידי 25 דירוגים
סלט קינואה עם בטטה וחמוציות

רגע לפני ארוחות החג הכבדות, תמיד כשרוצים מנה מנצחת על הצלחת שתהיה גם משביעה ומזינה, גם בריאה וטרייה וגם קלילה ורעננה, ובכל פעם שמתחשק ארוחת ערב בשיא הקלות והפינוק…

המתכון המושלם הזה של סלט קינואה עם בטטה וחמוציות מתאים לכל כך הרבה מצבים, והכי הכי כיף שלוקח כמה דקות בודדות להכין אותו, אבל ההנאה ממנו נמשכת שעות.

בפלא הצבעוני והכ"כ יפה הזה מככבת קינואה עשירה ובריאה בטירוף, מעט שמן זית, מלפפונים עסיסיים, בטטות מתקתקות ואפויות קלות, פטרוזיליה ירוקה ורעננה, חמוציות כתמתמות שמוסיפות גם צבע משגע, חופן אגוזי מלך קריספיים ובשרניים, קצת סילאן למתיקות מעודנת מושלמת, ולימון, כי אי אפשר בלי!

התוצאה – סלט קינואה מרהיב ביופיו, שמתאים גם לארוחה עיקרית לבוקר או לערב, אבל גם כתוספת לכל שולחן שבת וחג שרוצה להתפאר בעושר טעמים מגוון, מרענן ועסיסי במיוחד…

ספר המתכונים של מורן תורג'מן

מתכון סלט קינואה
צילום: מורן תורג'מן

למה באמת כדאי לכם?

  • מומלץ וחשוב לשטוף את הקינואה טוב טוב במים רותחים לדקה-שתיים ולסנן במסננת כדי שהמרירות תצא.
    את הקינואה אפשר גם לקלות כמה שניות במחבת ואז המרירות יוצאת וגם היא מקבלת מרקם קריספי משגע

שורה תחתונה: יופי של סלט קינואה, לארוחת ערב קלילה או לכל שולחן שבת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

סלט קינואה עם בטטה וחמוציות

סלט קינואה וחמוציות מתכון שתמיד מצליח

מתכון סלט קינואה עם בטטה וחמוציות שנותנות לסלט טעם מיוחד!
ציון 4.49 על ידי 25 דירוגים
לדרג
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
סיר

המצרכים

  • 1 כוס קינואה
  • 2 מלפפונים (גודל בינוני)
  • 2 בטטות
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 חופן חמוציות
  • 1 חופן אגוזי מלך

לתיבול:

  • 1 כף סילאן
  • מלח (קורט)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית לימון (סחוט)

אופן ההכנה

  • בטרם הבישול יש להשרות את הקינואה לשתי דקות במים רותחים ולסנן.
  • לאחר מכן נשים אותה בסיר יחדיו עם שמן הזית ונבשל על אש נמוכה עם שתי כוסות מים רותחים.
  • נבשל בסיר מכוסה במשך 10 דקות, לאחר מכן נערבב ונבשל לעשר דקות נוספות.
  • בתום הבישול להשאיר לנוח לחמש דקות כאשר הסיר מכוסה.
  • את הבטטה נכין בנפרד. נחתוך אותה נשים בתבנית ונכניס לתנור ולאפות בטמפרטורה של 200 מעלות בתוספת מעט שמן זית עד אשר הבטטה תתרכך.
  • נחתוך את המלפפונים לקוביות ונערבב בקערה עם פטרוזיליה קצוצה, אגוזי מלך קצוצים, חמוציות והבטטה והקינואה.
  • נוסיף את התיבול לפי הטעם, נערבב ונתענג מסלט קינואה טעים ובריא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

סלט קינואה עם בטטה וחמוציות
צילום: מורן תורג'מן


רק עוד דבר אחד אחרון!

סלט קינואה

לפני שאתם מתנפלים עלסלט קינואה מושלם זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!

 

מקור: Moran Turgeman

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה ובאינסטגרם

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?