| | |

מקלות שום מעלפים

מתכון מקלות שום ביתיות רכות אווריריות ופשוט מעלפות!
בהשראת: אופק שמואלי
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
מקלות שום מעלפים

מתכון מקלות שום ביתיות רכות אווריריות ופשוט מעלפות.

כי גם לנו נמאס להזמין פיצה רק בשביל קצת מקלות לחם שום!

אז קבלו את מתכון לחמניות שום מיוחדות המנצח ורוצו להכין!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מקלות שום מעלפים

מקלות שום מעלפים

מתכון מקלות שום ביתיות רכות אווריריות ופשוט מעלפות!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: אופק שמואלי

ציוד

מדידה בכוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ 2 כוסות מים (חמימים)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר ליצור גומה בקמח - להוסיף את השמרים ולערבב עם וו לישה.
  • לפזר סוכר ומלח בצדדים ולהמשיך ללוש עם המים לאט לאט, עד שהבצק הופך דביק.
  • בסוף הלישה להוסיף את השמן.
  • וממשיכה ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק מוכן.
  • לכסות להתפחה ראשונה כ - שעה.
  • כשהבצק הכפיל את נפחו ללחוץ על מנת שירד האוויר, - להתפיח שוב לחצי שעה נוספת.

לחלות/לחמניות מתוקות יש להבריש מעל:

  • ביצה אחת, כף סילאן, כפית סוכר, כפית מים.
  • שומשום / קצח / זעתר .. מה שאוהבים.

ללחם שום יש להבריש מעל:

  • שמן (לפי העין), שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומלח.
  • לעצלנים שבינינו - שום כתוש של דורות הקפוא.
  • לאפות עד השחמה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מקלות שום

אחרי שאת שמה את הבצק בתבנית את חותכת לפני אפייה?
כן, חותכת לפני. ואז אחרי אפיה מתנתקים בקלות.
לא הבנתי איך לעשות את הצורה?
רידדתי בעזרת מערוך את הבצק על נייר אפיה, גלגלתי כמו רולדה, לאחר מכן פרסתי על התבנית וחתכתי למקלות.
ערבבת אותה עם השמן זית? או חמאה?
ערבבתי אותה עם השמן.. לא היה טעם של שרוף או משהו. רק למראית העין. העיקר שיצא טעים.
מקלות שום מעלפים
צילום: אופק שמואלי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מקלות שום – לחם שום רך ואוורירי

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Ofek Shmueli

Similar Posts

8 Comments

  1. 5 stars
    אין שדברים כאלה מושש
    גם אם 1,000,000,000 דירוגים שזה מה שאתם רואים לקבל היו לכם
    1,000,000,000 מתוכם תודה רבה???????

    1. היי רותי!
      שמחים מאוד שנהנית כל כך מהלחמניות האלה 🙂
      תודה רבה על הזמן שהקדשת כדי לכתוב את התגובה המחמיאה!
      נ.ב. מוזמנת אלינו לוואטסאפ אם את עדיין לא חברה בקבוצה

      1. היי לא הצלחתי להבין אחרי שמגלגלים לרולדה איך פורסים בתבנית…..

      2. היי סיגל!
        סליחה על הבלבול, הכוונה היא פשוט להניח את נייר האפייה עם הרולדות על התבנית.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?