מאפים ולחמיםתוספות

מקלות שום מעלפים

מתכון מקלות שום ביתיות רכות אווריריות ופשוט מעלפות. כי גם לנו נמאס להזמין פיצה רק בשביל המקלות שום!

מתכון באדיבות: אופק שמואלי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון:

מצרכים 

המתכון הוא לקילו בצק (ניתן להפחית/להכפיל כמויות).

1 שקית קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
כחצי כוס שמן
2.5/3 כוסות מים חמימים
נמדד בכוס חד״פ לשתיה חמה

אופן הכנה 

בקערת מיקסר ליצור גומה בקמח, להוסיף את השמרים ולערבב עם וו לישה. לפזר סוכר ומלח בצדדים ולהמשיך ללוש עם המים לאט לאט, עד שהבצק הופך דביק.
בסוף הלישה אני מוסיפה את השמן,
וממשיכה ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק מוכן.
לכסות להתפחה ראשונה כ-שעה.
כשהבצק הכפיל את נפחו ללחוץ על מנת שיירד האוויר, להתפיח שוב לחצי שעה נוספת.

לחלות/לחמניות מתוקות יש להבריש מעל:
ביצה אחת, כף סילאן, כפית סוכר, כפית מים.
שומשום / קצח / זעתר .. מה שאוהבים.

ללחם שום יש להבריש מעל:
שמן (לפי העין), שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומלח.
לעצלנים שבינינו – שום כתוש של דורות הקפוא.

לאפות עד השחמה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות

שאלות ותשובות

שאלה: אחרי שאת שמה את הבצק בתבנית את חותכת לפני אפייה?
תשובה: כן, חותכת לפני. ואז אחרי אפיה מתנתקים בקלות.

שאלה: באיזה שלב את חותכת את הלחם לאצבעות? לפני או אחרי האפייה?
תשובה: לפני.

שאלה: מדהים, אבל לא הבנתי איך לעשות את הצורה?
תשובה: רידדתי בעזרת מערוך את הבצק על נייר אפיה, גלגלתי כמו רולדה, לאחר מכן פרסתי על התבנית וחתכתי למקלות.

שאלה: עדיין לא הבנתי איך הכנת.
תשובה: רידדתי על השיש את הבצק לעובי הרצוי, מעליו הנחתי נייר אפיה וחתכתי לפי הגודל. גלגלתי את הבצק עם הנייר כמו רולדה שיהיה לי יותר קל להניח על התבנית אפיה. כשהנחתי מרחתי את הבלילה וחתכתי.
מצרפת תמונה איך נראה לפני החיתוך.

שאלה: ואיך חתכת את זה אחר כך לפסים כאלה ישרים?
תשובה: עם חותכן פיצה.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

מקלות שום

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker