| | | |

עוגת שוקולד עסיסית שילדים אוהבים

מתכון קל לעוגת שוקולד פרווה משגעת! קינוח מושלם להגשה בכל מועד!
בהשראת: פזית בן חמו
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
עוגת שוקולד פרווה

מתכון עוגת שוקולד עסיסית, משגעת והכי טעימה שאכלתם עד עכשיו, שהיינו פשוט חייבים לשתף! עוגת שוקולד פשוטה וקלה להכנה, שנשארת רכה במשך כמה ימים, אם לא יחסלו תוך שעה. 

בכל סוף שבוע אני אוהבת להכין לפחות שני קינוחים כדי שיהיה גיוון וכדי שהפינוק ועונג שבת יהיו מקסימליים עבור המשפחה שלי ועבור כל אורח שמגיע. למה שני קינוחים? כי עוגת שוקולד פרווה היא פשוט חובה! כל שכן, המתכון שאני מכינה.

אז קבלו מתכון של עוגת שוקולד פשוטה, שמכינים בקלות וייתכן שגם אתם לא תוכלו לעבור את השבת בלי להתפנק עם העוגה הזו. זו עוגה מושלמת לכל מועד: לימי הולדת, לשבת ולכל יום שגרה, כשרוצים להתפנק.

ספר המתכונים של פזית בן חמו

עוגת שוקולד פשוטה, עוגת שוקולד עסיסית
צילום: פזית בן חמו

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד עסיסית

  • מתכון לעוגת שוקולד קלאסית, שקל להכין ותמיד יוצא טעים!
  • עוגה פרווה מפנקת שאפשר להגיש לאחר ארוחת השבת!
  • עוגת שוקולד שילדים אוהבים ואפשר להכין לימי הולדת!
  • עשירה ומפנקת שתעלה חיוך על פני כל טועם!

שורה תחתונה: אז למה אני מכינה שני קינוחים? כי עוגת שוקולד לילדים זה הקינוח הכי מפנק והכי טעים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד פרווה

עוגת שוקולד עסיסית שילדים אוהבים

מתכון קל לעוגת שוקולד פרווה משגעת! קינוח מושלם להגשה בכל מועד!
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: פזית בן חמו

ציוד

תבנית אפייה מידה: 27
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות כוסות סוכר
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
  • 2 שקיות שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כף נס קפה
  • 3 כפות קקאו
  • ¼1 כוסות שמן
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות מים רותחים

לציפוי:

  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
  • 1 חבילה שמנת מתוקה מומחית (250 מ"ל)
  • 1 כף נס קפה
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • בקערה אחת נערבב את היבשים ביחד - קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר ווניל, נס קפה, קקאו.
  • בקערה אחרת נשים את השמן והביצים נערבב טוב טוב עד שכל היבש מתערבב ולא נשארים גושים.
  • לאחר מכן נוסיף שתי כוסות מים רותחים (אנחנו מדגישים אך ורק מים רותחים - זה מה שעושה את העוגה המיוחדת וטעימה!).
  • נאפה בחום 180 מעלות בתחתית התנור למשך 30 דקות בערך.

הכנת הציפוי:

  • נמיס את השוקולד עם השמנת מתוקה נס קפה וסוכר על הגז ונשפוך על העוגה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד 

ארבע ביצים או שתיים?
ארבע ביצים.
יכול להיות שהעוגה מתוקה מדי בגלל הסוכר?
ממש לא! את תופתעי לגלות כמה העוגה ממש לא מתוקה, בגלל זה אני אופה אותה בתבנית גדולה יוצא ממנה בלילה עם כמות גדולה.
לאפות בתחתית התנור זה לא נשרף?
לאפות לא יותר מ 30 דקות, היא נאפית מהר בגלל המים הרותחים.
מים רותחים ביצים לא יוצא חביתה?
בגלל זה שמים את השמן עם הביצים ביחד על היבשים ומערבבים טוב טוב ורק לאחר מכן שופכים את המים הרותחים.

 


הבמה כולה שלכם:
 מתכון לעוגת שוקולד
צילום: זהבית עצמון

"פזית בן חמו תודה רבה מושלם!"
זהבית עצמון

 עוגת שוקולד עסיסית
צילום: אוריאן עובדיה חיו

"גם שלי מוכנה!"
אוריאן עובדיה חיו

עוגת שוקולד שילדים אוהבים
צילום: אורית הדר צפניה
"הכנתי לא יודעת איך יצא, מקווה שטעים,
אבל הוגת שוקולד הכי מהירה שהכנתי
תוך פחות מחצי שעה הייתה מוכנה!"
אורית הדר צפניה

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

28 Comments

  1. הי!
    אין לי כוס מדידה 240 מ"ל
    איך אני אמורה למדוד?
    לשקול במשקל? כוס של חם?
    אשמח לתשובה מהירה, כי אני ממש רוצה להכין את הדבר המגרה הזה😋!
    תודה

  2. מתכון ממש מושלם! בפעם הראשונה הכנתי עם הקפה ובפעם השנייה בלי (שמתי עוד כף קקאו במקום), ולטעמי יצא טעים יותר בפעם השניה, אבל שתי האפשרויות מעולות!

  3. מתכון מעולה! עוגה גבוהה ועסיסית כמו בחנות. הרמתי גבה בהתחלה לגבי כמו הסוכר או המים הרותחים אבל התוצאה מושלמת.
    כל הכבוד!

  4. האם צריך להקציף את הביצים?
    אם אני רוצה לעשות מקמח כוסמין, צריכה להוסיף משהו? מים אולי?

    1. אין צורך להקציף את הביצים. ובד"כ ניתן להשתמש כמות קמח כוסמין ולהפחית ב- 25% את כמות הנוזל השוואה לקמח חיטה. אך זוהי רק עצה כללית, לא ניסינו ספיציפית במתכון הזה. בהצלחה!

      1. כשבלילה נוזלית מדי ייתכן שיש שוני בין בתנורים והטמפרטורה הייתה נמוכה מדי, או שמשטח האפייה לא היה מספיק גדול. בכל מקרה ניתן לעטוף אותה ולהמשיך לאפות על חום נמוך. בהצלחה בפעם הבאה!

    1. אשמח לדעת מה עשית כי אצלי הי4 יצטה נוראית!!! יותר מידי מים יצאה נוזלית ואפייה מרובה של שעה ולא 30 דק בחום של 170 בתחתית התנור. זרקתי לפח איך שפרסתי פרוסה ראשונה הבנתי שהיא ממש לא טעימה. בפנים היה מרקם בהיר כמו לא אפוי למרות שכשהוצאתי מהתנור הקיסם יצא יבש. ישר אחריי זה שפכתי את הציפוי כמו שנאמר. בקיצ, אל תנסו אפילו על פנים.

      1. כשבלילה נוזלית מדי ייתכן שיש שוני בין בתנורים והטמפרטורה הייתה נמוכה מדי, או שמשטח האפייה לא היה מספיק גדול. בכל מקרה ניתן לעטוף אותה ולהמשיך לאפות על חום נמוך. בהצלחה בפעם הבאה!

  5. הי…האם בטוח שמוסיפים 2 כוסות מים רותחים?? גם כוס אחת הפכה את הסלילה לנוזלית לגמרי…כבר 40 דקות בתנור ובאמצע עדיין רוטט…

    1. היי איריס,
      מתנצלים שזו היתה החוויה שלך עם המתכון הזה. נשמח לנסות לעזור:
      כשבלילה נוזלית מדי, ייתכן שהטמפרטורה הייתה נמוכה מדי (180 מעלות בתנור אחד לא יהיו אותו הדבר בתנור אחר), או שמשטח האפייה לא היה מספיק גדול.
      בכל מקרה, אפשר לכסות את העוגה ולהמשיך לאפות על חום נמוך. בסוף היא תהיה מוכנה 🙂
      בהצלחה בפעם הבאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?