מתכון באדיבות: אוריון פינגל – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מרק עדשים פשוט וטעים
מצרכים
עדשים ירוקות/כתומות במים
בצל אחד
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
סלרי קצוץ כולל העלים
פטרוזיליה
עגבניה אחת
תבלינים:
חוויאג’ , מרק עוף , פלפל שחור , כורכום ומלח
אפשרי: איטריות
אופן הכנה
להשרות עדשים ירוקות/כתומות במים
מטגנת בצל עד לשקיפות
במקביל מגרדת 3 גזרים + 2 תפוחי אדמה וטוחנת אותם למרקם של פירה מוסיפה לסיר
מוסיפה סלרי קצוץ כולל העלים + פטרוזיליה , עגבניה אחת מגורדת ומערבבת הכל
מתבלנת בחוויאג’ , מרק עוף , פלפל שחור , כורכום ומלח מוסיפה כוס מים ונותנת לזה דקה בישול
מוסיפה את העדשים ומים רותחים לפי העין
שעה של בישול אחרי שעה מועכת קצת את העדשים עם מועך
מוסיפה מעט איטריות נותנת עוד בישול של רבע שעה ומוכן
שאלות ותשובות
שאלה: כמה עדשים?
תשובה: בערך כוס, עשיתי לפי העין.
שאלה: לא הבנתי את עניין תפוח האדמה… אם טרם בושל – איך אפשר לטחון למרקם של פירה?
תשובה: אני מגרדת בפומפייה ואז טוחנת את התפוח אדמה והגזר ,שטוחנים מס דקות נוצר מרקם של פירה לא חלק אבל עדיין , לי בכל מקרה כך יצא.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: קציצות ברוטב צהוב עם תפוח אדמה
- מתכון: קובה בורגול בקלי קלות
- מתכון: קציצות ירק מושלמות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!