| | |

עוגת גבינה יפנית חלומית

סופלה גבינת שמנת שהוא פשוט תענוג. עוגה שלא מחכים להתקרר שעות, יוצאת ככה מוכן ישר מהתנור.
בהשראת: שולי אסולין קראסין
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
מתכון עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה יפנית ויש שקוראים לה סופלה גבינה – מתוקה וחלומית!

סופלה גבינת שמנת שהוא פשוט תענוג. עוגה שלא מחכים להתקרר שעות, יוצא ככה מוכן ישר מהתנור, וזה מטורף! חובה לנסות.

ספר המתכונים של שולי אסולין קראסין

מתכון עוגת גבינה יפנית
צילום: שולי אסולין קראסין

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה יפנית חלומית

סופלה גבינת שמנת שהוא פשוט תענוג. עוגה שלא מחכים להתקרר שעות, יוצאת ככה מוכן ישר מהתנור.
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

תבנית עגולה קוטר 18 / בתבנית קפיצית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • גבינת שמנת (200 גרם )
  • חלב חמים (200 גרם )
  • ¼ כוס קורנפלור
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית מחית וניל / שקית סוכר וניל
  • 3 חלמונים (גודל L)
  • 3 חלבונים - להכניס למקפיא ל 10 דקות (גודל L)
  • 1/4 כוס סוכר ( )

אופן ההכנה

  • נחמם את הגבינה במיקרו למשך 45 שניות.
  • נערבב עד למרקם חלק וללא גושים.
  • נוסיף שתי כפות סוכר ואת הווניל ונערבב עם מטרפה.
  • נוסיף את החלמונים ונאחד למרקם חלק.
  • נשפוך פנימה את החלב החמים ונערבב היטב.
  • נסנן את הקורנפלור דרך מסננת שלא יהיו גושים עד לקבלת מרקם חלק.
  • נקציף בעזרת מקצפה ידנית בפולסים את החלבונים ששהו במקפיא 10 דקות עם רבע כוס סוכר עד קבלת מרקם יציב אבל רך.
  • נקפל לתוך בלילת הגבינה בשלוש הפוגות עד לקבלת מרקם חלק.
  • נרפד תבנית עגולה בקוטר 18 עם נייר אפייה בבסיס ובדפנות (בערך 10 ס"מ, לא גבוהה מדי, ולא לשמן את הנייר).
  • נשפוך לתוך התבנית, ונניח בעדינות את העוגה מעל תבנית עם שתי כוסות מים רותחים.
  • נאפה בתנור על חום של 140 מעלות 60 דקות, נעלה את המעלות ל 165 לעוד 10 דקות.
  • נכבה את התנור ונשאיר 15 דקות, לאחר מכן נוציא מהתנור ונחכה כמה דקות.
  • נשחרר מהתבנית לצלחת הגשה, ולהגיש חם.

הערות וטיפים

אפשר להשתמש גם בתבנית קפיצית שעטפתם את התחתית בנייר כסף כפול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה יפנית

מה זה מקצפה ידנית? מטרפה פשוטה או מיקסר ידני?
אפשר במיקסר ידני.
כמה זמן מקפיאים את החלבונים?
10 דקות בזמן שאת מערבבת את הגבינה והחלמונים.
האם אפשר בסיר של ג'חנון?
אפשר, רק שימי עין על האפייה תצטרכי קצת יותר זמן.
מה זה גבינת שמנת?
גבינה לבנה עם אחוז שומן גבוהה 33%-40%.
איזה גבינת שמנת עדיף?
אני השתמשתי בפילידלפיה.
מתכון עוגת גבינה יפנית
צילום: שולי אסולין קראסין

רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: עוגת גבינה יפנית מתכון מאת: Shuly Asulin Karasin

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?