Advertisements
|

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית (שלבי הכנה)

עוגה נוסטלגית שאין כמותה שתחזיר אתכם שנים אחורה ישר לימי הילדות נפלאים!
בהשראת: אורית חדידה
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
קצף וקצפת, עוגת קצף וקצפת
Advertisements

מתכון עוגת קצף וקצפת רכה ואוורירית במיוחד!

עוגת שכבות של בצק אפוי קרם וקצפת אפויה,

עוגה נוסטלגית שאין כמותה שתחזיר אותכם שנים אחורה ישר לימי הילדות נפלאים!

רכה אוורירית וטעימה ביותר. – מומלץ ביותר!

ספר המתכונים של אורית חדידה

קצף וקצפת, עוגת קצף וקצפת
צילום: אורית חדידה

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

עוגת קצף וקצפת
צילום: אורית חדידה
עוגת קצף וקצפת
צילום: אורית חדידה
עוגת קצף וקצפת
צילום: אורית חדידה
קצף וקצפת, עוגת קצף וקצפת

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית (שלבי הכנה)

עוגה נוסטלגית שאין כמותה שתחזיר אתכם שנים אחורה ישר לימי הילדות נפלאים!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורית חדידה

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית תנור או תבנית עגולה 28
Advertisements

המצרכים

למרנג:

  • 4 חלבונים
  • ⅓1 כוסות סוכר

לבצק:

  • 1 מרגרינה/מחמאה (רכה - 200 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 4 חלמונים
  • ¼2 כוסות קמח תופח

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כף נס קפה
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס חלב

לקישוט:

  • 8 קוביות שוקולד מריר/חלב
Advertisements

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל 190 מעלות.

להכנת הבצק:

  • נערבב את כל חומרי הבצק במעבד מזון או בקערה בעזרת הידיים לבצק דביק
  • נרפד את התבנית בנייר אפיה ומשטחים את הבצק בעזרת ידיים רטובות מעט לתבנית.
  • נאפה עד להזהבה קלה 15 עד 20 דקות ( לא יותר) ואז נצנן.

להכנת הקצפת:

  • נשים כל חומרי הקצפת במיקסר ומקציפים לקצף יציב.
  • נמרח על הבצק ונכסה בנייר כסף ולמקרר.

להכנת המרנג:

  • נחמם תנור לחום 120 מעלות טורבו.
  • נקפיץ את החלבונים עם הסוכר במשך לפחות 20 דקות לקצף יציב ונוקשה.
  • נסמן על נייר אפייה את הקוטר של התבנית, נזלף את הקצף צפוף, מתחילים מסביב עד שממלאים עד האמצע.
  • אפשר גם למרוח על נייר האפייה בצורה ישרה בלי זילוף.
  • נאפה לפחות שעה וחצי ואפילו שעתיים.
  • נחכה שיתקרר ונשים על הקצפת.

שוקולד לקישוט:

  • נמיס במיקרוגל את השוקולד עד שהשוקולד מקבל מרקם חלק ונוזלי, ונקשקש עם השוקולד.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת קצף וקצפת 

האם אפשר לאפות בתבנית קפיץ? או שהיא תצא גבוהה מדי?
כמובן שאפשר!
רק אני רוצה לדעת אם מכינים עוד בתבנית את המרנג לאפות ואז לשים על הקצפת?
ברור! לאפות את הקצף לחכות שיתקרר לגמריי ואז לשים על הקצפת.
כשאת מעבירה את המרנג לעוגה, את הופכת את המרנג ואז מקלפת את הנייר?
כן, אבל בזהירות.
אפשר להכין העוגה לא בטורבו?
את העוגה מכינה לא בטורבו, רק את המרנג בטורבו יוצא הרבה יותר טוב – יש כאלה שעושות גם בלי טורבו לוקח יותר זמן 3 שעות לפחות.
למה הקצף יוצא לי רך?
צריך להקציף אותו 20 דקות לפחות והוא יוצא ממש סמיך.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת קצף וקצפת
קצף וקצפת, עוגת קצף וקצפת
צילום: רותי טרבלסי

"אורית תודה על המתכון ממש טעים הכנתי לפרווה!"
רותי טרבלסי

קצף וקצפת, עוגת קצף וקצפת
צילום: קלאודיה לוזובסקי

"הייתי חייבת להכין אותה היום בעיצוב שונה!"
קלאודיה לוזובסקי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: אורית חדידה

Advertisements

Similar Posts

11 Comments

    1. היי יסמין, זה כוס שלמה של סוכר ואז עוד שליש כוס. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

  1. היי מתכון נהדר רק חבל להכניס לקצפת אינסטנט פודינג עם כל המשרדים ונותני טעם העוגה תהיה טעימה רק עם קצפת של שמנת מתוקה תודה.

    1. 1. קצף המרנג- אציין שיש לשמן את נייר האפיה בספריי שמן (לא חמאה!!) כדי שיהיה קל לנתק את המרנג מנייר האפיה ולהעביר בקלות מעל העוגה. בהצלחה.
      2. אני הכנתי את הקצפת עם 3 כפות נס קפה מגולען שהמסתי עם מעט חלב במיקרו גל ל 10 שניות והוספתי לקצפת לדעתי כף אחת לא הספיקה לתת טעם של קפה. עם כף אחת טעם הקפה היה חלש מאוד.

      1. היי סילבי!
        תודה רבה על התגובה שלך ועל הטיפים המעולים שאת משתפת איתנו 🙂
        נשמע שיש לך ידע וניסיון, לכן נשמח מאוד שתצטרפי לקבוצת הפייסבוק שלנו כדי שתוכלי לחלוק עימנו מחוכמתך גם שם!
        https://www.facebook.com/groups/metukimgroup

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements