| | |

עוגת גבינה אפויה של פעם

עוגת גבינה אפויה כמו של פעם, עשירה, טעימה, מרשימה מאוד ומפנקת במיוחד!
בהשראת: גלי אסרף רז
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
עוגת גבינה אפויה כמו של פעם

עוגת גבינה אפויה כמו של פעם, שעושה נעים בלב, מעלה חיוך על הפנים ומעירה את כל החושים עם כל ביס!

כמו כל דבר בחיים ובמציאות שלנו – המוכר, הישן והטוב הוא תמיד הכי מושלם שיש כי נוגע בך בכמה רמות!

כשאני רוצה 'ללכת על בטוח' ולדעת שכל טועם יימס מרוב פינוק, אני מכינה עוגת גבינה אפויה כמו של פעם.

העוגה יוצאת גבוהה מאוד ומרשימה כל כך, שעוד לפני שטועמים כל החושים עובדים. ואז מגיע הביס; מפנק, במרקם משגע, טעים ומרחיב כל לב!

המתכון מאוד מדויק ולא צריך להיות קונדיטור גדול כדי להכין אותה. כשתכינו אותה תגלו רמות חדשות של חיוכים ומחמאות!

עוגת גבינה אפויה כמו של פעם
צילום: גלי אשרף רז

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה

  • כשרוצים 'ללכת על בטוח' מכינים את המתכון הזה בדיוק!
  • עוגה מרשימה למראה וגורפת מחמאות עוד לפני שטועמים אותה!
  • עוגה מושלמת להגשה כשרוצים לפנק את המשפחה ואורחים!
  • טעימה כל כך שלא בטוח שתכינו אותה רק כשתרצו 'ללכת על בטוח'!

שורה תחתונה: משהו בעוגות של פעם מעורר בנו חושים שתמיד כיף לחוות! תכינו וצאו למסע על־חושי!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת גבינה אפויה כמו של פעם

עוגת גבינה אפויה של פעם

עוגת גבינה אפויה כמו של פעם, עשירה, טעימה, מרשימה מאוד ומפנקת במיוחד!
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: גלי אסרף רז

ציוד

סיר ג'חנון קוטר 24

המצרכים

  • 8 חלבונים (גודל L)
  • 7 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (750 גרם )
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 3/4 כוס קורנפלור
  • 2 כפות תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נקציף בקערה את החלבונים עם הסוכר (בהדרגה) עד שהופך למרנג.
  • נערבב בקערה נפרדת את הגבינות למרקם אחיד.
  • לאחר מכן נוסיף את כל החומרים לקערה מלבד החלמונים ולערבב לבלילה חלקה.
  • בסוף נוסיף את החלמונים ושוב נגיע למרקם אחיד.
  • לאחר מכן בהדרגה נוסיף את המרנג בתנועות קיפול אווריריות לתוך הבלילה.
  • לאחר הוספת המרנג חשוב שנוודא שהצבע אחיד ולשפוך לסיר.
  • נשמן עם מרגרינה את כל הסיר.
  • נחתוך נייר אפייה לעיגול התחתית ולשמן גם אותו.
  • נחתוך נייר אפייה נוסף ל 2 ולשים בדפנות בגובה שעולה על גובה הסיר וכמובן לשמן.
  • נניח תבנית עם מים (עד חצי מגובה התבנית) בחלק התחתון של התנור.
  • נכניס לתנור ל 15 דק על 210 מעלות ולאחר מכן להוריד ל 150 מעלות לשעה וחצי (אני עושה בדיקה עם קיסם לוודא שהעוגה אפויה טוב).
  • לאחר מכן להשאיר את העוגה כמה שעות ואם אני מכינה בערב אז לפעמים משאירה גם לילה שלם בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

אם אין סיר ג'חנון מה עושים?
האמת ניסיתי בכמה תבניות, הטעם זהה אבל בסיר ג'חנון היא פשוט יוצאת גבוהה.
אחרי שנגמרה השעה וחצי את פותחת ובודקת עם הקיסם? כי תמיד אומרים בשום פנים ואופן לא לפתוח כמה שעות בכלל?
אני לא הייתי פותחת עד שפעם אחת כיביתי את התנור לפני הזמן והיא לא הייתה אפויה טוב. מאז תמיד בודקת והאמת אני לא רואה שום השפעה על גובה העוגה, פותחת את הדלת חצי, מכניסה קיסם וסוגרת.
משאירה את הסיר בלי מכסה בתנור?
כל התהליך בלי מכסה.
כשהעוגה מוכנה את מכבה את התנור ומשאירה את העוגה בפנים עם דלת סגורה?
כן ל4-5 שעות.
שמים לאפייה בטורבו או אפייה רגילה?
לא טורבו – רגיל.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת גבינה אפויה כמו של פעם
צילום: מיכל ללוש

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: Gali Asraf-raz

Similar Posts

4 Comments

    1. היי גילי,
      אם מצליח לך זה אומר שבפעמים שלא מצליח נעשות כנראה טעויות קטנות (מספיק אחת) בהכנה שגורמות לכך.
      אנחנו ממליצים לתעד את הכל כשזה יוצא טוב ולכתוב מה בדיוק עשית.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    1. היי רינה,
      ייתכן שהחום של התנור היה גבוה מדי. כל תנור שונה בעוצמה שלו, ולכן כנראה שאת צריכה להוריד בכ-10 מעלות בפעם הבאה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?