Advertisements
מתכון בייגלה הנדיר של אלינור איסקוב סויסה, איך טעים.
מתכון באדיבות: אלינור איסקוב סויסה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: בייגלה טעים וקל להכנה

מצרכים

3 כוסות קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
כף וחצי סוכר
כוס מים פושרים
רבע כוס שמן
כפית מלח
לציפוי: ביצה טרופה או שמן
לקישוט (לבחירה): שומשום, זעתר, מלח גס
לבישול במים: ליטר מים (כ-4 כוסות), 2 כפות אבקת סודה לשתיה, כף סוכר חום או דבש


אופן הכנה

 

הכנת הבצק: מערבבים היטב את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומערבבים. מוסיפים רבע כוס שמן ומלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף עוד מעט מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח). מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת להתפחה קצרה של 10 דקות.
-מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים. חוצים כל חלק לשניים ויוצרים שני נחשים דקים וארוכים. סוגרים לעיגול/טבעת ומהדקים היטב בקצוות. אפשרות נוספת היא להכין צורה של בייגל: יוצרים מכל נחש צורה של U. מצליבים את שתי הקצוות פעם אחת. מצליבים פעם שניה ומהדקים היטב לתחתית הבצק.
-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את הבייגל לתנור).
-מניחים בסיר ליטר מים, כף דבש/סוכר חום ו- 2 כפות אבקת סודה לשתיה ומערבבים. מחממים ומביאים לרתיחה (הערה: שימו לב שיש לערבב את הסודה לשתיה עם המים, הסוכר או הדבש ורק אז להביא לרתיחה).
-כשהמים רותחים (מבעבעים) מניחים בזהירות כל בייגל במים במשך כ-20 שניות (הבייגל אמור לצוף ולתפוח קלות, ניתן לשים במים 2 בייגלה ביחד). מוציאים בעזרת תרווד (כלי/כף עם חריצים), הופכים ומניחים על נייר האפיה (כאשר הצד שהיה למטה במים יהיה העליון).
– מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או זעתר ומלח גס.
-אופים בתנור 15-20 דקות, עד להזהבה.
*ניתן להקפיא את הבייגלה לאחר אפיה וקירור לטמפ' החדר. לפני ההגשה להפשיר בחוץ ולחמם אותם מעט בתנור בטמפ' גבוהה (200 מעלות ) כדי להחזיר את הפריכות.
Advertisements
עוד מתכונים מבוקשים:

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

  1. צריך כוס מיםן ולא חצי.
    אם רוצים לשתף מתכון אז בבקשה להקפיד על כמויות נכונות.
    אחרת אנשים מבזבזים עבודה וחומרים לחינם.

    1. היי איריס, תודה על התגובה החשובה שלך וסליחה על הבלבול!
      תיקנו את המתכון בהתאם להערתך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements