|
מתכון עוגת טארט תפוזים, אם את מחפשת עוגה אוורירית לאירוח קייצי, כזו שניתן להגיש ליד כוס הקפה או התה, מבלי לגרום לאורחים שלך תחושת כבדות ועייפות, ובלי קרמים דביקים הנמסים בחום, יש לנו את המתכון בשבילך.
עוגת טארט תפוזים קלה ואוורירית מהסוג אשר סוחט מחמאות מכל מי שטועם את העוגה. שילוב התפוזים נותן לה טעם מעודן ויוצא דופן, והשקדים הפרוסים מעניקים לה אותנטיות ומצטרפים לחגיגה של הטעם.
היא די פשוטה להכנה ואם יש לך אורחים שמגיעים היום בערב, סביר להניח שיש לך מספיק זמן להכין את העוגה.


באדיבות: נעומי ברוכים
.

מתכון: עוגת טארט תפוזים

מצרכים 

  • 1 1/2 כוסות סוכר לבן 
  • 6 ביצים בגודל בינוני 
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס מיץ תפוזים (טכנית ניתן להשתמש במים אך מומלץ בחום לא לוותר על התפוזים). 
  • ½ 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות גדושות אבקת אפייה
  • קינמון (אופציונלי – לבחירה)


אופן הכנה 

  1. נתחיל מהפרדת הביצים והקצפת החלבונים. תוך כדי הקצפה נוסיף בהדרגה כוס סוכר עד שנקבל קצפת עמידה.
  2. במקביל ובנפרד נקציף את החלמונים ונוסיף את חצי כוס הסוכר שנותרה ושאר המצרכים מלבד השקדים. יש להקציף עד לקבלת בלילה במרקם אחיד. כאשר הבלילה מוכנה יש להוסיף לתוכה את הקצף שהכנו קודם. יש לעשות זאת בעדינות ולערבב בתנועות קיפול עדינות
  3. יש לאפות בתבנית משומנת (תבנית עגולה מספר 24). בטרם יציקת הבלילה לתבנית, נפזר בנדיבות שקדים פרוסים בתחתית ומי שרוצה יכול גם לשים נגיעה של קינמון. יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40-45 דקות.

שאלות ותשובות

שאלה: כשאת מפרידה, איזה חלק את מקציפה קודם? חלבון או חלמון? והאם הכוונה לתמצית וניל? בחלק ההכנה כתבת סוכר וניל ובמצרכים כתבת תמצית. וגם, הכונונה ל2 תערובות נפרדות שבסוף את מערבבת יחד? סליחה על הבורות יש לי אפס ידע באפייה.
תשובה: לא משנה אבל אני מקציפה קודם את החלבונים. ואז החלמונים והשאר ובסוף בתנועות עטיפה אני מוסיפה את החלבונים. בקשר לווניל מה שיש לך בבית אפשר תמצית ווניל ואפשר סוכר ווניל.

שאלה: איזו תבנית השתמשת?
תשובה: לחצו כאן למעבר לתמונת התבנית

שאלה: באיזה מספר תבנית השתמשת?
תשובה: תבנית 24.

שאלה: לפי איזה כוס?
תשובה: כוס מדידה.

שאלה: אופה על חום עליון ותחתון או על טורבו?
תשובה: חום רגיל של מאה שמונים.

שאלה: האם יהיה ניתן להמיר במקום סוכר את ממתיק טבעי?
תשובה: נראה לי שכן. לא ניסיתי.

שאלה: איך את עושה שהעוגה לא צונחת? מה השיטה?
תשובה: את כנראה מקציפה יותר מידי את החלבונים. תשתדלי לא להקציף יותר מידי שהקצף לא יהיה קשה מידי!.

שאלה: איך שהיא יוצאת מהתנור להפוך?
תשובה: לחכות קצת ועם סכין דק לסובב סביב העוגה. ואז להפוך.

שאלה: אם זה לפי כוס חד פעמי חם או קר?
תשובה: בכוס חד פעמי חם.


תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • סמדר פרינס:
    " נראת פצצה יישר כוח"
  • שולמית כהן עזיזיאן:
    "מושלמת העוגה. כל הכבוד לך"
  • מרלן איטח:
    "אין לי מילים"
עוד מתכונים מבוקשים:

פוסט מקורי: עוגת תפוזים – נעומי ברוכים
עוגת טארט תפוזים קלה להכנה
 
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *