מתכון באדיבות: סיגלית ימין – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת זברה טעימה
מצרכים
(כוס מדידה חד פעמי שתייה קרה)
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס שמן
2 כוסות קמח
2 כפות מים חמים
2 כפות קקאו
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים. מקציפים חלבונים עד לקבלת קצב בהיר. מוספים בהדרגה סוכר וסוכר וניל. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים חלמונים. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה שמן, מיץ תפוזים ,קמח ואבקת אפיה. מערבבים היטב עד שאין גושים.
- מחלקים את הבלילה לשני חלקים: לחצי הראשון מהבלילה מוסיפים קקאו מנופה עם 2 כפות מים חמים. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים תבנית מספר 24. לוקחים כפית מהבלילה הלבנה (הבלילה ללא הקקאו), לאמצע התבנית מעל הבלילה החומה (הבילילה עם הקקאו) ,ממשיכים באופן הזה עד שנוצר עיגול. בתוך העיגול לוקחים קסם ועושים צורה.
- אופים את העוגה על חום 180 מעלות במשך 40 דקות. (מומלץ לבדוק כל אחת והתנור שלה), בתיאבון.
שאלות ותשובות
שאלה: את שופכת את העוגה לתבנית בכפית אחד אחד. (אחד לבן ואחד שחור) ? זה עוד שעה עבודה
תשובה: אפשר למזוג את הבלילות לכוסות אפילו חפ ולמזוג פעם מזה פעם מזה. יותר קל.
שאלה: האם חלב סויה יכול להחליף את מיץ התפוזים?
תשובה: אף פעם לא שמתי חלב סויה בעוגה אפשר מים.
שאלה: 180 על טורבו או על רגיל?
תשובה: רגיל.
שאלה: אבקת אפיה שקית שלמה?
תשובה: כן.
שאלה: קמח רגיל או תופח?
תשובה: קמח רגיל.
שאלה: אפשר פחות ביצים?
תשובה: תצא עוגה אוורירית פחות. עם פחות ביצים היא תצא מאוד נמוכה.
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
מצכון מעולה ולא קשה. מי שמכינה עפ"י הרשום, הכמות מספיקה ל-3 תבניות אינגליש קייק.