מתכון עוגת זברה יפהיפיה וטעימה, מאוד קלה להכנה.


מתכון באדיבות: סיגלית ימין – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון
.

מתכון: עוגת זברה טעימה

מצרכים 

(כוס מדידה חד פעמי ‏שתייה קרה)
6 ‏ביצים
1 ‏כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
‏1 כוס שמן
2 כוסות קמח
2 כפות ‏מים חמים
2 כפות קקאו
‏1 סוכר וניל
‏1 אבקת אפיה


אופן הכנה 

  1. ‏מפרידים את הביצים. מקציפים חלבונים עד לקבלת קצב בהיר. מוספים בהדרגה סוכר וסוכר וניל. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים חלמונים. לאחר מכן,  ‏מוסיפים בהדרגה שמן, מיץ תפוזים ,‏קמח ואבקת אפיה. מערבבים היטב עד שאין גושים.
  2. מחלקים את הבלילה לשני חלקים: לחצי הראשון מהבלילה מוסיפים קקאו מנופה ‏עם 2 כפות מים חמים. ‏מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. משמנים תבנית מספר 24. לוקחים כפית מהבלילה הלבנה (הבלילה ללא הקקאו), לאמצע התבנית מעל ‏הבלילה החומה (הבילילה עם הקקאו) ,ממשיכים באופן הזה עד שנוצר עיגול. ‏בתוך העיגול‏ לוקחים קסם ועושים צורה.
  4. אופים ‏את העוגה על חום 180 מעלות במשך 40 ‏דקות. (מומלץ לבדוק כל אחת והתנור שלה), בתיאבון.

 

שאלות ותשובות

שאלה: את שופכת את העוגה לתבנית בכפית אחד אחד. (אחד לבן ואחד שחור) ? זה עוד שעה עבודה
תשובה: אפשר למזוג את הבלילות לכוסות אפילו חפ ולמזוג פעם מזה פעם מזה. יותר קל.

שאלה: האם חלב סויה יכול להחליף את מיץ התפוזים?
תשובה: אף פעם לא שמתי חלב סויה בעוגה ‏אפשר מים.

שאלה: 180 על טורבו או על רגיל?
תשובה: רגיל.

שאלה: אבקת אפיה שקית שלמה?
תשובה: כן.

שאלה: קמח רגיל או תופח?
תשובה: ‏קמח רגיל.

שאלה: אפשר פחות ביצים?
תשובה: תצא עוגה ‏אוורירית פחות. עם פחות ביצים היא תצא מאוד נמוכה.

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

One Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *