| |

עוגת דבש ביתית עם טריק

עוגת דבש ביתית קלה, עם טריק קטן שעושה הבדל גדול. טעימה ומושלמת לחג!
בהשראת: קארין אהרון
ציון 4.41 על ידי 40 דירוגים
עוגת דבש ביתית מושלמת עם טריק קטן

עוגת דבש ביתית משגעת עם טריק קטן שעושה הבדל גדול! לא משנה כמה עוגות דבש אכלתם, עוג‎ת דבש כזו עוד לא טעמתם!

הנה ראש השנה מגיע בצעדי ענק ובתוך כל החגיגה הזו אי אפשר לוותר על עוג‎ת דבש מפנקת! פעם הייתי קונה את עוגות הדבש, אבל מאז שהתחלתי להכין את המתכון הזה, אני פשוט לא יכולה לוותר עליו.

מתכון ממש קל להכנה, עם טריק קטן שעושה הבדל עצום בטעם של העוגה. לא האמנתי עד שטעמתי וקיבלתי אין־סוף מחמאות עליה!

אני מניחה שכבר כללתם בתפריט עוגת דבש, אז ההמלצה הכי טובה שלי אליכם לשנה הכי מתוקה, תעזבו בצד את המתכון שיש לכם לעוגת דבש ותכינו את המתכון הזה! הוא ישדרג לכם את החג ברמות אחרות!

עוגת דבש ביתית מושלמת עם טריק קטן
צילום: קארין אהרון

למה באמת כדאי לכם: עוגת דבש ביתית מושלמת

  • אין חגיגי יותר לראש השנה בלי עוג‎ת דבש מפנקת במיוחד!
  • מתכון קל שלוקח כלום זמן הכנה ולא יגנוב זמן משאר ההכנות לחג!
  • כל כך טעימה שתצטערו שלא גיליתם את המתכון הזה כמה שנים אחורה!
  • עוגה פרווה שאפשר להגיש לאחר ארוחת ערב בשרית ותהיה קינוח מושלם לארוחה מושלמת!

שורה תחתונה: אם אתם משקיעים בארוחת חג, חובה להשקיע בעוגת דבש איכותית לפינוק מושלם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת דבש ביתית מושלמת עם טריק קטן

עוגת דבש ביתית עם טריק

עוגת דבש ביתית קלה, עם טריק קטן שעושה הבדל גדול. טעימה ומושלמת לחג!
ציון 4.41 על ידי 40 דירוגים
לדרג
באדיבות: קארין אהרון

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית/חד פעמית קרה
תבנית 26

המצרכים

  • ½3 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ½1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס שקדים קצוצים גס
  • 3 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס דבש
  • כוס שמן
  • כפית קינמון
  • ½ כפית ציפורן
  • ¼ כפית מלח
  • 3 חלבונים
  • ¼ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נלוש את הקמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, שקדים קצוצים גס.
  • בקערה נפרדת נשים את החלמונים סוכר דבש ושמן כפית קינמון חצי כפית ציפורן רבע כפית מלח.
  • הטריק שמעצים את העוגה: להוסיף לקערה 1 כוס תה חריף מוכן (מים רותחים עם תמצית תה פשוטה שיש בבית לשים לב עד שהתה נהיה ממש כהה).
  • לערבב היטב את החומרים היבשים ואת התערובת הנוספת עד שנוצרת תערובת חלקה בלי גושים.
  • להקציף את שלושת החלבונים עם רבע כוס סוכר.
  • להוסיף את הקצף לבצק (התערובת שאיחדנו ממש קודם) בתנועות קיפול ובעדינות שלא ייפול הנפח.
  • לשמן את התבנית ולאפות בחום בינוני בערך 170 מעלות בין שעה ל 70 דק' (תבדקו עם קיסם במרכז העוגה עד שהוא יוצא יבש).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת דבש ביתית מושלמת

האם לשפוך את התה חם לתערובת? או לחכות שיתקרר?
לחכות מעט לקירור.
את אופה בטורבו או באפיה רגילה למעלה ולמטה?
למעלה למטה.
מה לגבי השקדים הפרוסים פשוט לפזר לפני האפייה?! ולא צריך לפזר דבש מעל העוגה?
את השקדים אחרי האפייה את יכולה לקלות אותם מעט לפני ואין צורך לפזר דבש על העוגה יש בה מספיק מתוק.
עוגת דבש ביתית מושלמת עם טריק קטן
צילום: קארין אהרון

רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: איתי אהרון

Similar Posts

4 Comments

    1. היי נאוה,
      האם השתמשת באותה כוס לכל אורך המתכון?
      להבא, אפשר להוסיף 3/4 כוס תה פושר לבלילה ואז היא תצא עסיסית יותר.
      מחכים לתגובתך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?