| | |

ראש השנה 2022 כמעט כאן ואנחנו ממשיכים ומתכוננים לחג עם עוד מתכונים לחג ראש השנה

7 מאכלים לראש השנה שיסגרו לכם שנה בצורה מיוחדת ומתוקה, כי אולי רשימת האורחים סגורה, אבל תפריט לחג ראש השנה זה משהו שתמיד יכול להרשים יותר ויותר, במיוחד כי מאכלים לחג ראש השנה משקיעים ומכינים רק כשהוא מגיע סוף סוף ונותן לנו להנות  ממנו פעם בשנה!

אז למי שחיפש עוד מתכונים לחג ולמי שסתם סקרן, קבלו 7 מאכלים לראש השנה לאירוח מפציץ וחגיגי. בשרי, דגים, תוספות ועוד – כל הרעיונות של הרגע האחרון שהכי כדאי להכיר!

ספר המתכונים של אילת אליהו

רעיונות מאכלים לראש השנה מיוחדים – מוכנים? קבלו:

צלי בשר בתנור עם שום ועשבי תיבול

מאכלים לראש השנה מתכון צלי בשר בתנור
צילום: אילת אליהו

אז איך מכינים?

  • להרתיח בשר כשעתיים עם כורכום, עלי סלרי, פלפל אנגלי ועלי דפנה, אפשר גם בצל עד לריכוך, כשיתקרר , לחתוך לפרוסות, לא עד הסוף, למניפה.
  • לשמן בשמן זית בנדיבות, לשים שיני שום בין הפרוסות, ולתבל בצנצנת שלמה של קנור שום ועשבי תיבול, לעטוף טוב טוב בנייר אפייה ומעל נייר כסף, לתנור כשעתיים 200 מעלות, מדי פעם להרטיב את הבשר עם הרוטב. לשים לב שלא ייתייבש.

כרעיים ממולאים אורז, חמוציות ושזיפים

מאכלים לראש השנה כרעיים במילוי אורז
צילום: אילת אליהו

איך מכינים?

  • לבשל כוס אורז חצי בישול.
  • בקערה-פפריקה מתוקה, 2 שיני שום, מלח פלפל, גריל עוף, סילאן, צ'ילי מתוק – להשרות את הכרעיים כשעה במקרר.
  • להוסיף לאורז חמוציות וצימוקים , כפית פפריקה ולערבב.
  • למלות את הכרעיים , ולסגור אותם עם קיסמים.
  • לעטוף טוב עם נייר אפייה, ועליו נייר כסף, לתנור כשעה, אחר כך להוציא את הנייר ולהבריש צ'ילי עד להשחמה. לשים לב שלא יתייבש.


פרוסות בשר עם ערמונים 

 

מתכונים חג פרוסות בשר עם ערמונים
צילום: אילת אליהו

איך מכינים?

  • להרתיח בשר מספר 5 כשעתיים עם בצל שלם, פלפל אנגלי, עלי דפנה(לשמור את ציר הבשר לבישול).
  • לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן, וכפית כורכום, לטגן כדקה,להוסיף את הבשר ולטגן קצת משני הצדדים.
  • להוסיף את ציר הבשר ששמרנו(מסונן) פלפל שחור גרוס, מלח, כף סילאן, שקית אבקת רוטב לצלי ועוד כוס מים, פטריות/ערמונים
  • חצי שעה בישול, 10 דקות אחרונות, כוסברה קצוצה.

קציצות דגים ברוטב

מאכלים לחג ראש השנה קציצות דגים
צילום: אילת אליהו

איך מכינים?

4 פרוסות של טונה
2 פרוסות נסיכת הנילוס

  • להשרות עם לימון ומלח לחצי שעה, לשטוף לסנן ולטחון עם – צרור כוסברה, גמבה אדומה.
    לתבלן – כורכום, מלח, פלפל שחור, כמון, 2 ביצים, 2 כפות פירורי לחם, לערבב טוב, ולכדרר לקציצות.

לרוטב:

  • לטגן פלפל חריף טבעות יחד עם גמבה אדומה לרצועות, להוסיף 3 שיני שום, לטגן כדקה, להוסיף קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות, לבשל כעשר דקות. להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה, מלח פלפל, כמון, 2 כוסות מים. כשרותח להוסיף את הקציצות, ומעל כוסברה בערך חצי שעה לנער את הסיר מדי פעם.


סלמון עסיסי ברוטב מנצח 

 

מאכלים לראש השנה סלמון ברוטב
צילום: אילת אליהו

איך מכינים?

  • להשרות דגים עם מלח ולימון חצי שעה.
  • בקערה שום כתוש, פפריקה מתוקה בנדיבות, פלפל שחור, מלח, כמון, טיפה כורכום, וצרור כוסברה.
  • לשטוף את הדגים, ולהכניס אותם לקערת התבלינים, להשרות לכמה שעות עד לבישול.
  • מסדרים בסיר גזר, גמבה רצועות, פלפל חריף, את הדג ושופכים מעל את הרוטב. אם צריך להוסיף רבע כוס מים במידת הצורך.
  • לבשל חצי שעה על להבה קטנה.

עלי סיגר מטוגנים במילוי סלמון 

מאכלים לראש השנה עלי סיגר מטוגנים
צילום: אילת אליהו

איך מכינים?

  • לחתוך לקוביות סלמון ולהשרות במיץ לימון ומלח לשעה, לשטוף היטב ולסנן.
  • לטגן בצל רצועות עד להזהבה, להוסיף גמבה קצוצה ואת הסלמון, מלח, פלפל, 2 כפות צ'לי מתוק, כוסברה /פטרוזיליה קצוצה, להקפיץ 5 דקות, ולהכניס למקרר לשעה.
  • לקחת עלה סיגר, לשים מילוי בקצה, לגלגל פעם, ואז לסגור מהצדדים, ושוב לגלגל עד הסוף, ניתן להדביק את הסגירה ב"דבק" קצת קמח ומים.
  • לטגן בשמן עמוק. לאחר מכן, לטבול בצ'לי מתוק ולהתענג.


קעריות מטוגנות מעלי סיגר

 

מתכונים לחג ראש השנה קעריות מטוגנות מעלי סיגר
צילום: אילת אליהו

איך מכינים?

קעריות מטוגנות מעלי סיגר במילוי מעורב של כבד וחזה עוף וריבת בצל מעל:

  • מילוי: לחתוך את הכבדים לקוביות ולרוב, להוסיף קוביות חזה עוף, לטגן כמה דקות ולשפוך את הנוזלים.
    לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את הכבדים והחזה עוף, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, סילאן, צ'ילי מתוק
    כמה דקות ולכבות את האש.
  • ריבת בצל: 4 בצלים לרצועות לטגן עד לשקיפות, להוסיף 3 כפות סוכר לבן, 2 כפות סוכר חום, מבשלים עד שהבצל מפריש נוזלים, מסננים, שופכים את הנוזלים, מחזירים למחבת ומוסיפים 2 כפות סילאן, כף יין אדום, מעט קנמון.
    לבשל על אש נמוכה כחצי שעה, לערבב מדי פעם.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הכנות כבר התחלתם? החג הכי מתוק מתקרב וכמה מאכלים לראש השנה הבאנו לכם – איזה כיף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *