כללי

רעיונות לארוחת חג מאיילת אליהוי


קבלו לקט רעיונות ומתכונים מושלמים וטעימים לארוחת חג שיעשו לכם את החג.

מתכונים באדיבות: איילת אליהוי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון צלי בשר בתנור עם שום ועשבי תיבול

1. צלי בשר בתנור עם שום ועשבי תיבול

  • להרתיח בשר כשעתיים עם כורכום, עלי סלרי, פלפל אנגלי ועלי דפנה, אפשר גם בצל עד לריכוך, כשיתקרר , לחתוך לפרוסות, לא עד הסוף, למניפה.
  • לשמן בשמן זית בנדיבות, לשים שיני שום בין הפרוסות, ולתבל בצנצנת שלמה של קנור שום ועשבי תיבול, לעטוף טוב טוב בנייר אפייה ומעל נייר כסף, לתנור כשעתיים 200 מעלות, מדי פעם להרטיב את הבשר עם הרוטב. לשים לב שלא ייתייבש.

 

כרעיים במילוי אורז, חמוציות ושזיפים

2. כרעיים במילוי אורז, חמוציות ושזיפים

  • לבשל כוס אורז חצי בישול.
  • בקערה-פפריקה מתוקה, 2 שיני שום, מלח פלפל, גריל עוף, סילאן, צ’ילי מתוק – להשרות את הכרעיים כשעה במקרר.
  • להוסיף לאורז חמוציות וצימוקים , כפית פפריקה ולערבב.
  • למלות את הכרעיים , ולסגור אותם עם קיסמים.
  • לעטוף טוב עם נייר אפייה, ועליו נייר כסף, לתנור כשעה, אחר כך להוציא את הנייר ולהבריש צ’ילי עד להשחמה. לשים לב שלא יתייבש.

פרוסות בשר עם ערמונים

3. פרוסות בשר עם ערמונים

  • להרתיח בשר מספר 5 כשעתיים עם בצל שלם, פלפל אנגלי, עלי דפנה(לשמור את ציר הבשר לבישול).
  • לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן, וכפית כורכום, לטגן כדקה,להוסיף את הבשר ולטגן קצת משני הצדדים.
  • להוסיף את ציר הבשר ששמרנו(מסונן) פלפל שחור גרוס, מלח, כף סילאן, שקית אבקת רוטב לצלי ועוד כוס מים, פטריות/ערמונים
  • חצי שעה בישול, 10 דקות אחרונות, כוסברה קצוצה.

 

קציצות דגים

4. קציצות דגים

4 פרוסות של טונה
2 פרוסות נסיכת הנילוס

  • להשרות עם לימון ומלח לחצי שעה, לשטוף לסנן ולטחון עם – צרור כוסברה, גמבה אדומה.
    לתבלן – כורכום, מלח, פלפל שחור, כמון, 2 ביצים, 2 כפות פירורי לחם, לערבב טוב, ולכדרר לקציצות.

לרוטב:

  • לטגן פלפל חריף טבעות יחד עם גמבה אדומה לרצועות, להוסיף 3 שיני שום, לטגן כדקה, להוסיף קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות, לבשל כעשר דקות. להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה, מלח פלפל, כמון, 2 כוסות מים. כשרותח להוסיף את הקציצות, ומעל כוסברה בערך חצי שעה לנער את הסיר מדי פעם.

סלומון ברוטב

5. סלומון ברוטב

  • להשרות דגים עם מלח ולימון חצי שעה.
  • בקערה שום כתוש, פפריקה מתוקה בנדיבות, פלפל שחור, מלח, כמון, טיפה כורכום, וצרור כוסברה.
  • לשטוף את הדגים, ולהכניס אותם לקערת התבלינים, להשרות לכמה שעות עד לבישול.
  • מסדרים בסיר גזר, גמבה רצועות, פלפל חריף, את הדג ושופכים מעל את הרוטב. אם צריך להוסיף רבע כוס מים במידת הצורך.
  • לבשל חצי שעה על להבה קטנה.

 

עלי סיגר מטוגנות במילוי קוביות סלומון

6. עלי סיגר מטוגנות במילוי קוביות סלומון

  • לחתוך לקוביות סלומון ולהשרות במיץ לימון ומלח לשעה, לשטוף היטב ולסנן.
  • לטגן בצל רצועות עד להזהבה, להוסיף גמבה קצוצה ואת הסלומון, מלח, פלפל, 2 כפות צ’לי מתוק, כוסברה /פטרוזיליה קצוצה, להקפיץ 5 דקות, ולהכניס למקרר לשעה.
  • לקחת עלה סיגר, לשים מילוי בקצה, לגלגל פעם, ואז לסגור מהצדדים, ושוב לגלגל עד הסוף, ניתן להדביק את הסגירה ב”דבק” קצת קמח ומים.
  • לטגן בשמן עמוק. לאחר מכן, לטבול בצ’לי מתוק ולהתענג.

קעריות מטוגנות מעלי סיגר

7.קעריות מטוגנות מעלי סיגר

קעריות מטוגנות מעלי סיגר במילוי מעורב של כבד וחזה עוף וריבת בצל מעל.

  • מילוי: לחתוך את הכבדים לקוביות ולרוב, להוסיף קוביות חזה עוף, לטגן כמה דקות ולשפוך את הנוזלים.
    לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את הכבדים והחזה עוף, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, סילאן, צ’ילי מתוק
    כמה דקות ולכבות את האש.
  • ריבת בצל: 4 בצלים לרצועות לטגן עד לשקיפות, להוסיף 3 כפות סוכר לבן, 2 כפות סוכר חום, מבשלים עד שהבצל מפריש נוזלים, מסננים, שופכים את הנוזלים, מחזירים למחבת ומוסיפים 2 כפות סילאן, כף יין אדום, מעט קנמון.
    לבשל על אש נמוכה כחצי שעה, לערבב מדי פעם.

 

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker