מתכון באדיבות: איטל איטלי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: קציצות ירק מושלמות
מצרכים
שלושה גזרים
שני קישואים
בטטה אחת
שלושה תפוחי אדמה
כוס וחצי פירורי לחם לבנים
שתי ביצים
מלח ופלפל שחור לפי טעם
שמן לטיגון
אופן הכנה
מגרדים את הירקות בפומפיה דק דק ואז לסחוט נוזלים
מוסיפים כוס וחצי פירורי לחם לבנים
שתי ביצים, מלח ופלפל שחור לפי טעם, ומערבבים הכל יחדיו
נמלא מחבת בשמן כשני סנטימטרים (עדיף מחבת משיש)
נחמם את השמן ונכין את הקציצות
הערה: חשוב שהאש לא תהיה על אש גבוהה מדי.
שאלות ותשובות
שאלה: אם אני מכינה בתנור? זה אפשרי?
תשובה: כן תשפריצי רק ספריי שמן.
שאלה: אני צריכה לרכך קודם את הירקות בסיר עם מים?
תשובה: לא, לא צריך מכיוון שזה מתרכך בטיגון.
שאלה: כמה קציצות יוצא בערך?
תשובה: בערך כ 15 קציצות.
שאלה: אפשר במקום קישוא לשים בצל ולהוסיף בטטה?
תשובה: כמובן.
שאלה: כוס וחצי פירורי לחם זה לא הרבה מדי ביחס לכמות הירקות?
תשובה: לא, היחס מצויין אין מה לדאוג.
שאלה: למה פירורי לחם ולא קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל?
תשובה: אסביר לך קמח תפוא או קמח הם חומרים עמילנים יהיה לזה טעם ומרקם כמו משחה. זה לא מתאים.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- בתיה אליהו: “יצא סוף!“
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: פוטטוס בתנור טעימים בטירוף
- מתכון: חמוצים ביתיים בקלי קלות
- מתכון: כרובית אפויה עם רוטב צ’ילי
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!