| |

עוגת דבש של פעם מדהימה

עוגת דבש של פעם, מסורתית וטעימה שאי אפשר לחגוג בלי לאכול ממנה.
בהשראת: רונית פרץ
ציון 4.35 על ידי 44 דירוגים
עוגת דבש של פעם

עוגת דבש של פעם – הכי קלאסית, הכי קלה להכנה והכי־הכי טעימה שיש! לא חוגגים את ראש השנה בלי העוגה הזו!

ראש השנה ממש בפתח ואי אפשר לפתוח את השנה בלי עוגת דבש של פעם, עוגת דבש של סבתא, קלאסית וטעימה. המתכון הזה מלווה אותי כבר שנים ואין חגיגת ראש השנה אצלנו בלי שתהיה גם העוגה הזו!

מתכון לעוגת דבש, מתכון הכי קל שיש ומהיר הכנה שמשאיר מקום וזמן לעוד המון ההכנות לחג. עוגת דבש של פעם היא עוגת חובה בכל בית ממש כמו תפוח בדבש!

עוגת דבש של פעם
צילום: רונית פרץ

למה באמת כדאי לכם: עוגת דבש של פעם

  • עוגה קלאסית מסורתית כמו עוגות הדבש של פעם!
  • עוגה עם טעם שמזכיר את העוגות של סבתא ותמיד מעלה חיוך!
  • עוגת הדבש הכי פשוטה שיש והכי טעימה שיש בלי תוספות מיוחדות!
  • עוגה שמשרה אווירת חג ותשאיר טעם מתוק לכל השנה!

שורה תחתונה: בין כל המתכונים המיוחדים לחג, עוגת דבש קלאסית היא עוגת חובה לשנה מתוקה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת דבש של פעם

עוגת דבש של פעם מדהימה

עוגת דבש של פעם, מסורתית וטעימה שאי אפשר לחגוג בלי לאכול ממנה.
ציון 4.35 על ידי 44 דירוגים
לדרג
באדיבות: רונית פרץ

ציוד

מידה: כוס חד פעמי חם
2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 6 ביצים
  • מלח (קורט )
  • 1 כוס סוכר חום
  • ¾ כוס דבש
  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה )
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף קינמון
  • שקדים/אגוזים גרוסים (100 גרם )
  • 1 כוס מים רותחים (עם כפית נס קפה)

אופן ההכנה

  • נקציף חלבונים ומלח ונוסיף סוכר.
  • בקערה נוספת נקציף דבש את כל המצרכים ואת הקמח נוסיף בסוף.
  • ניקח שליש מהקצף ונוסיף לתערובת ונערבב בתנועות קיפול.
  • נעביר לקערת הקצף ונערבב.
  • נשמן תבנית ונאפה ב 170 מעלות עד להזהבה.
  • לאחר האפייה נמרח דבש מחומם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת דבש של פעם

כוס נס קפה חלש – לשים כפית נס ומים חמים?
בדיוק כך. לשפוך מים רותחים לתוך כוס עם כפית נס קפה.
יש לי תבנית כזו, סיליקון, בחילוץ תמיד מתפרק – מה את עושה?
שמני היטב בתרסיס שמן לפני שאת מוזגת את הבלילה, ותיתני לעוגה להצטנן. תניחי צלחת הגשה, תהפכי את התבנית, ובתנועות לחיצה לחצי על כל הכדורים ותקלפי את התבנית מהעוגה.
מה אפשר במקום דבש לילדים קטנים?
תזלפי דבש ותוותרי על השקדים.
מה הכוונה בלהקציף דבש?
לערבב עם מקצף ידני עד לקבלת דבש מוקצף.
את מוסיפה את הכוס נס קפה כשהמים רותחים או מחכה שיתקרר ?
איך שהם רותחים.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת דבש של פעם
צילום: רותי טרבלסי

"רונית תודה על המתכון ממש טעים!"
רותי טרבלסי

עוגת דבש של פעם
צילום: רונית פרץ

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: רונית פרץ

Similar Posts

6 Comments

    1. היי סיון,
      את החלמונים מוסיפים עם שאר המצרכים כמו שכתוב בסעיף 2. בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?