| | |

סיגרים בשר מרוקאים בטעם משגע

סיגרים במילוי בשר, עשירים בירק ובתיבול. מתכון מרוקאי אסלי הכי טעים שיש.
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.34 על ידי 15 דירוגים
סיגרים מרוקאים במילוי בשר

סיגרים בשר בנוסח מרוקאי, הלהיט של המטוגנים ואחד הטעימים שיש בתפריט המאכלים המרוקאים!

בכל אירוע מנת הדגל עבורי היא סיגרים ממולאים בשר. זה אחד המטוגנים הטעימים שיש, לטעמי, כל שכן כשמדובר בעלי סיגר מרוקאים. המתכון הזה הוא אחד המובילים במטבח המרוקאי וגם במטבח שלי. כל כך טעימים שאי אפשר להפסיק לאכול אותם!

אז עזבו אתכם ממתכונים אחרים כי המתכון הזה של סיגרים בשר הוא המתכון הכי טוב שקיים. סיגרים עם בשר איכותי, עשיר בירק ומתובל באהבה! כל כך טעימים שאפילו באירועים לא תמצאו כאלה!

סיגרים בשר
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: סיגרים בשר מרוקאים

  • מתכון מושלם למילוי עשיר וטעים במיוחד!
  • טעימים בהרבה מכל סיגרים שתאכלו באירועים!
  • אין תחרות לסיגרים אורגינל והסיגרים האלה הם הכי אורגינל שיש!
  • מנה שיכולה להיות למנת פתיחה או להיות מנה עיקרית לצד סלט טעים!

שורה תחתונה: מתחשק לכם חגיגי, טעים ואיכותי? הסיגרים בשר האלה פשוט עילוי בכל ביס!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

סיגרים מרוקאים במילוי בשר

סיגרים בשר מרוקאים בטעם משגע

סיגרים במילוי בשר, עשירים בירק ובתיבול. מתכון מרוקאי אסלי הכי טעים שיש.
ציון 4.34 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 חבילה עלי סיגר מרוקאים (מופשרים לילה לפני במקרר)
  • 1 קילו בשר מספר 5 כתף או מספר 2 (אני הכנתי עם 5)
  • עלי דפנה (קצת)
  • גרגירי פלפל אנגלי (לפי הטעם)
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 בצל (קלוף)
  • 1 ראש שום (ללא קליפה)
  • 6-7 פלפלים סודנים (יבשים חריפים )
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 כף כמון
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח (טועמים ומתקנים תיבול)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס ציר ממי הבשר ( או מים פושרים רגילים)

אופן ההכנה

  • מרתיחים את הגוש בשר עם עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי, כורכום ובצל שלם קלוף.
  • לאחר ריכוך הבשר בערך שעה וחצי תבדקו עם סכין ברגע שהיא ננעצת בבשר ללא התנגדות זה מוכן.
  • לסנן במסננת את מי הציר ולשמור כוס נוזלים.
  • לקרר את הבשר בטמפרטורת החדר.
  • לחתוך לקוביות ,לטחון במעבד מזון לדקה, כעת נוסיף את הפלפלים, השום, כוסברה ונטחן ביחד עם הבשר עד לקבלת תערובת פירורית.
  • נוסיף את התבלינים השמן וכעת לאט לאט נוסיף מציר הבשר (אפשר מים רגילים) עד שמקבלים תערובת יציבה להנחה על עלי הסיגר.
  • ניקח חבילה של בערך 6 עלי סיגר נחתוך לחצי לאורך וחצי לרוחב כך מתקבלים לנו 4 משולשים קטנים מכל עלה.
  • נכין דבק קמח 2 כפות קמח עם מעט מים לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה.
  • נניח על כל משולש קטן ממלית הבשר שהצד של השפיץ למעלה והצד הרחב לפנינו נביא את הצדדים למרכז נגלגל וכשנגיע לשפיץ נמרח דבק קמח ונהדק.
  • נטגן בשמן עמוק וחם עד להזהבה.

אופציה קלה יותר:

  • חצי קילו בשר בקר טחון עם שומן כבש !! לחלק את הבשר ל 2 כדורים להרתיח במים עם עלי דפנה, בצל שלם קלוף וגרגירי פלפל אנגלי חצי שעה - לצנן .
  • כעת נעביר את 2 כדורי הבשר למעבד מזון נטחן לדקה ואז נוסיף את התבלינים הכוסברה והשום נטחן הכל ונמלא את עלי הסיגר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: סיגרים בשר מרוקאים

במידה ואני רוצה חצי כמות וללא חריפות כי יש לי ילדים קטנים האם במקום הפלפלים החריפים יש צורך להוסיף פפריקה מתוקה ? ובשביל חצי כמות לחלק הכל בשתיים ?
לא להוסיף פפריקה מתוקה, במקום לטחון פלפל סודני יבש תטחני 2 פלפלים מתוקים יבשים.
ירוק כוסברה או יבש?
כוסברה טרייה.
יש אפשרות להכין עם בשר שנקנה טחון?
זה תהליך אחר וזה אפשרי בהחלט.
כמה סיגרים יוצאים מכמות הבשר שרשמת?
שעושים קטנים יוצא הרבה ניתן להקפיא לפני טיגון לא ספרתי כמה יצאו.
האם יש תחליף לביצה בבצק?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.

 


הבמה כולה שלכם:
סיגרים בשר
צילום: מירב לוי אברגל

"בחיים לא חשבתי שאוכל לעשות אי פעם סיגרים
רק אילנית בניזרי האלופה בדייקנות שלה יכולה להוציא מאחרים את הטוב
יצא מעלף תודה רבה!"
מירב לוי אברגל

סיגרים בשר
צילום: סוניה סאני בן הרוש

"הכנתי בסוכות לחג השני ומרוב שזה היה טעים ביקשו שוב והכנתי לשישי בערב אבל במילוי של כבד,
זה באמת טעים, אין כמו הכנה בייתית, יצאו סיגרים מעלפים!"
סוניה סאני בן הרוש


רק עוד דבר אחד אחרון!

הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?

Similar Posts

6 Comments

    1. היי מישה,
      כפי שכתוב בהוראה הראשונה: מרתיחים את הגוש בשר עם עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי, כורכום ובצל שלם קלוף.
      בהצלחה ושנה טובה!

    1. היי,
      אכן כן, למשוח / לרסס בשמן ולאפות כ-25 דקות ב-200 מעלות או עד שהסיגרים משחימים.
      בהצלחה 🙂

  1. ממש לא מרוקאיות.
    כל עדות צפון אפריקה עושים סיגרים.
    כולל טריפוליטאים, טוניסאים
    שנה טיבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?