פילה אמנון בתנור בקלי קלות
אמנון בתנור בתוספת תיבולים משגעים שיטריפו לכם את הפה
Advertisements
אין על ארוחת צהריים בריאה, טעימה וקלה ביותר להכנה, אז קבלו מתכון לפילה אמנון בתנור (מושט).
דג עשיר בטעם עם תיבול נהדר שפשוט חובה להכין! ארוחת צהריים מזינה בריאה וטעימה בטירוף, ומעל הכל גם קלה מאוד להכנה, פשוט נסו אותה.
אז אם בא לכם משהו בריא ומזין אחרי אימון, הליכה או סתם בשביל התענוג, המנה הזו היא בדיוק בשבילכם. מנה משביעה וטעימה במיוחד, לא צריך יותר מזה!
Advertisements
ציוד
תבנית תנור
קערה בינונית
Advertisements
המצרכים
להכנת הדג
להכנת הרוטב
- 1 קורט מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
- ¼ כפית פפריקה אדומה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פטרוזיליה יבשה
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מים
Advertisements
אופן ההכנה
הכנת הדג
- סוחטים את לימון לקערה גדולה.
- מוסיפים מלח גס ומשרים את פילה האמנון בקערה כ 30 דקות.
- לאחר שנשרה, נשטוף את הדגים טוב טוב ונסדר בתבנית תנור.
הכנת הרוטב
- בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב: שמן, שום, מים והתבלינים.
- נמרח את הרוטב על הדגים שבתבנית בעזרת מברשת סיליקון (להקפיד למרוח מכל הצדדים). מה שנשאר מהרוטב משאירים בצד לאחר כך.
- אופים את הדגים בתנור על 180 מעלות כ-17 דקות, עד שהדג יקבל צבע יפה.
Advertisements
הערות וטיפים
- יש להשרות את הדג בלימון כדי להיפטר מהריח של הים, לא לוותר על זה.
- להיזהר מאפיית יתר וייבוש הדג.
- לאחר אפיית הדג בתנור אפשר לשים מעליו את הרוטב שנשאר מקודם, יוצא נפלא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
Advertisements
תגובות ותמונות מהגולשים : פילה אמנון בתנור
- די שיקר
"תענוג אמיתי"
- דבי ממן
"מנה אש"
- מזלי סידי
״מעדן טעים״ - Haya Nissim
״תודה רבה על המתכון המפורט !מדהים !״
- Rachel Ben Dakon
״נפלא והריח יאמי״
מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
Advertisements
לא הבנתי על איזה רוטב מדובר תפילה מושט!?
היי מלכה!
מתנצלים על הבלבול, תיקנו את המתכון וכעת ניתן להבין בבירור.
בהצלחה 🙂
צהריים טובים לקבוצה הנבחרת, מצטרפת לשאלת הגולשת, על איזה רוטב שמכינים מראש, לאחר אפיית הדג ? תודה על השיתוף בתשובה, מרים.
היי מרים היקרה!
תיקנו את הניסוח המבלבל במתכון, אז תודה על הערתך החשובה.
הכוונה היא לרוטב שמברישים עימו את הדג. מה שנשאר מהרוטב אפשר אחר כך לשים את הדגים בתוכו אחרי שיוצאים מאפייה.
בהצלחה 🙂
אין כמו אמנון!!!
הדג הכי טעים!!!
היי ז'אנט!
לגמרי, אמנון הוא אחד הדגים 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו!
אין מתכון לרוטב
היי אורנה,
את צודקת, ממש מתנצלים על התקלה במתכון.
עידכנו אותו וכעת הוא ברור יותר.
בהצלחה 🙂
שלום רב
לא הבנתי על איזה רוטב מדובר לאחר שסיימתי את אפיית הדג
תודה