Advertisements
| | |

פילה אמנון בתנור בקלי קלות

אמנון בתנור בתוספת תיבולים משגעים שיטריפו לכם את הפה
בהשראת: ליאת קאדר
ציון 4.24 על ידי 39 דירוגים
פילה אמנון בתנור
Advertisements

אין על ארוחת צהריים בריאה, טעימה וקלה ביותר להכנה, אז קבלו מתכון לפילה אמנון בתנור (מושט).

דג עשיר בטעם עם תיבול נהדר שפשוט חובה להכין! ארוחת צהריים מזינה בריאה וטעימה בטירוף, ומעל הכל גם קלה מאוד להכנה, פשוט נסו אותה.

אז אם בא לכם משהו בריא ומזין אחרי אימון, הליכה או סתם בשביל התענוג, המנה הזו היא בדיוק בשבילכם. מנה משביעה וטעימה במיוחד, לא צריך יותר מזה!

מתכון פילה אמנון בתנור קל
צילום: ליאת קאדר

ספר המתכונים של ליאת קאדר

דרגו את המתכון כאן 

Advertisements

פילה אמנון בתנור

פילה אמנון בתנור בקלי קלות

אמנון בתנור בתוספת תיבולים משגעים שיטריפו לכם את הפה
ציון 4.24 על ידי 39 דירוגים
לדרג
כמות 5 מנות
זמן הכנה: 5 minutes
באדיבות: ליאת קאדר

ציוד

תבנית תנור
קערה בינונית
Advertisements

המצרכים

להכנת הדג

  • 5-6 יחידות פילה דג אמנון (מושט - אפשר טרי או מופשר)
  • 1 מיץ לימון סחוט (מלימון גדול)
  • קצת מלח גס

להכנת הרוטב

  • 1 קורט מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פפריקה אדומה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פטרוזיליה יבשה
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים
Advertisements

אופן ההכנה

הכנת הדג

  • סוחטים את לימון לקערה גדולה.
  • מוסיפים מלח גס ומשרים את פילה האמנון בקערה כ 30 דקות.
  • לאחר שנשרה, נשטוף את הדגים טוב טוב ונסדר בתבנית תנור.

הכנת הרוטב

  • בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב: שמן, שום, מים והתבלינים.
  • נמרח את הרוטב על הדגים שבתבנית בעזרת מברשת סיליקון (להקפיד למרוח מכל הצדדים). מה שנשאר מהרוטב משאירים בצד לאחר כך.
  • אופים את הדגים בתנור על 180 מעלות כ-17 דקות, עד שהדג יקבל צבע יפה.
Advertisements

הערות וטיפים

  • יש להשרות את הדג בלימון כדי להיפטר מהריח של הים, לא לוותר על זה.
  • להיזהר מאפיית יתר וייבוש הדג.
  • לאחר אפיית הדג בתנור אפשר לשים מעליו את הרוטב שנשאר מקודם, יוצא נפלא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
Advertisements

תגובות ותמונות מהגולשים : פילה אמנון בתנור

  1. די שיקר
    "תענוג אמיתי"
  2. דבי ממן
    "מנה אש"
  3. מזלי סידי
    ״מעדן טעים״
  4. Haya Nissim
    ״תודה רבה על המתכון המפורט !מדהים !״
  5. Rachel Ben Dakon
    ״נפלא והריח יאמי״

  6. מתכון פילה אמנון בתנור קל
    צילום: ליאת קאדר

    רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


    רק עוד דבר אחד אחרון!
    מתכון פילה אמנון בתנור קל

Advertisements

Similar Posts

9 Comments

    1. היי מלכה!
      מתנצלים על הבלבול, תיקנו את המתכון וכעת ניתן להבין בבירור.
      בהצלחה 🙂

  1. צהריים טובים לקבוצה הנבחרת, מצטרפת לשאלת הגולשת, על איזה רוטב שמכינים מראש, לאחר אפיית הדג ? תודה על השיתוף בתשובה, מרים.

    1. היי מרים היקרה!
      תיקנו את הניסוח המבלבל במתכון, אז תודה על הערתך החשובה.
      הכוונה היא לרוטב שמברישים עימו את הדג. מה שנשאר מהרוטב אפשר אחר כך לשים את הדגים בתוכו אחרי שיוצאים מאפייה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אורנה,
      את צודקת, ממש מתנצלים על התקלה במתכון.
      עידכנו אותו וכעת הוא ברור יותר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements