הדפסה
בורקס בשר

בורקס בשר ברוטב פטריות

  • נכתב ע״י: אתי ממן

-

מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות


הכפלת כמויות

-

מצרכים 

כפית פלפל שחור גרוס
חצי כוס מים
חצי צרור פטרוזליה
50 גרם צנוברים
חצי קילוגרם בשר טחון
1 חבילה בצק עלים 
חצי כפית אגוז מוסקט
כפית פפריקה אדומה
בצל מטוגן אחד
כפית אבקת מרק עוף

להכנת רוטב הפטריות:
גמבה אדומה אחת
בצל מטוגן אחד
שלוש כפות אבקת מרק פטריות
שלוש כוסות מים
שתי קופסאות פטריות שלמות


[quads id=3]


-

אופן הכנה 

  •  שמים בשר טחון בסיר רחב על להבה בינונית, מדי פעם נמעך עם מזלג למניעת גושים
  • נוסיף בצל מטוגן ומים
  • בסיר קטן נטגן קלות צנוברים ונוסיף לבשר
  • מתבלים – כף פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף ונבשל כ 15 דקות
  • לקראת סוף הבישול נוסיף פטרוזיליה,נסנן במסננת ונצנן.
  • נפשיר בצק (מומלץ לילה במקרר) – נפתח על משטח עבודה, נמלא מתערובת הבשר במרכז הבצק, נחתוך רצועות דקות בצדדים ונחבר בצורת X
  • נסגור קצוות לקבלת חישוק. נמרח ביצה ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות כ 40 דקות או עד שמזהיב.
  • להכנת הרוטב פטריות: נטגן בצל, נוסיף גמבה (חתוכה לקוביות) ופטריות ונמשיך לטג
  • נוסיף מים, אבקת מרק פטריות ונתבל: חצי כפית מלח,חצי כפית כורכום, כפית פלפל שחור, מבשלים עד להסמכת הרוטב.

[quads id=4]


הערות מתכון

שאלות ותשובות

שאלה: נראה לך שאפשר לעשות את מאפה הפיטריות עם בצק פילו במקום עלים? נראה ממש טוב. אבל מעדיפה פילו.
תשובה: אפשר בהחלט.

שאלה: איזה בצק השתמשת?
תשובה:בצק עלים מעדנות.

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker