| | |

קציצות מפרום ללא תפו"א משגעות

קציצות מפרום ללא תפוחי אדמה, בנוסח טוניסאי אורגינל, קלות להכנה וממכרות!
ציון 4.38 על ידי 87 דירוגים
מפרום מתכון

קציצות מפרום ללא תפוחי אדמה, מפרום טריפוליטאי אורגינל וטעים – הכי להיט ברשת!

קציצות מפרום אילנית בניזרי ללא תפוחי אדמה, לא התחשק לה להוסיף תפוחי אדמה יום אחד והיא החליטה להכין בלי. המפר‎ום יצא משגע, ממש קציצות ברוטב, אבל מתובלות כרואי למפ‎רום אורגינל וטעימות ברמות בלתי מוסברות!

מתכון קל מאוד להכנה של קציצות מפרום שאפשר להכין גם ללא הרוטב והן יוצאות משגעות! מאז הפעם הראשונה שהכנתי למשפחה, הם ממש דורשים שאכין להם את הקציצות בכל שבוע, והן כל כך טעימות שאני לא באמת מתנגדת.

קציצות מפרום ללא תפוא
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: קציצות מפרום

  • מתכון למפרום בנוסח טוניסאי אסלי!
  • כל כך טעימות שהן יכנסו לתפריט השבועי שלכם באופן קבוע!
  • מפרום מתכון קל שכל אחד יכול להכין בבית בלי בעיה!
  • ניתן להכין ברוטב או מטוגנות והן יוצאות מושלמות בכל מצב!

שורה תחתונה: שוברים שגרה ומגלים גרסה חדשה לקציצות שכל המשפחה תתמכר אליהן!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מפרום מתכון

קציצות מפרום ללא תפו"א משגעות

קציצות מפרום ללא תפוחי אדמה, בנוסח טוניסאי אורגינל, קלות להכנה וממכרות!
ציון 4.38 על ידי 87 דירוגים
לדרג

המצרכים

קציצה:

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל (מגורד)
  • 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • 1 גבעול סלרי (קצוץ דק דק)
  • עלי סלרי (קצוצים - לפי הטעם)
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח (קורט)
  • 1 כפית בהרט מרוקאי/ראס אל חנות
  • ½ כפית תבלין למפרום (למי שיש)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 כפות סודה (מוגזת מבקבוק לשתייה)
  • 1/2 כוס קמח מנופה (לטבילת הקציצות לאחר הכנתם )

בלילת ביצה:

  • 1 ביצה (טרופה)
  • מלח (מעט )
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 3 כפות מים

רוטב:

  • 3 שיני שום (כתושות)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 עגבניות (מגורדות)
  • 5 ענפי סלרי (ללא הגבעול)
  • 1 כפית בהרט
  • קינמון (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

הכנת הקציצה:

  • לערבב היטב את מרכיבי הקציצה ולהכניס למקרר לשעה.
  • להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה.
  • מכינים צלחת עם ביצה טרופה ,מעט מלח ,כפית רסק עגבניות ו 3 כפות מים, לטרוף את הכל ביחד.
  • לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
  • לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד. לטבול בקמח ואז בבלילת הביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג.

להכנת הרוטב:

  • בסיר רחב ושטוח, לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את השום כתושות לטיגון קצר, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות. לטגן קלות,
  • להוסיף את העגבניות המגורדות, ענפי סלרי ללא הגבעול, בהרט ,מעט קינמון, פלפל שחור גרוס, מלח ו-2 כוסות מים רותחים עם אבקת מרק עוף.
  • לערבב היטב ולהוסיף את הקציצות על הרוטב שהוא מבעבע, לנענע את הסיר, לבשל חצי שעה להבה בינונית.
  • להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
  • ניתן לעטר בכוסברה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצ‎ות מפרום ללא תפו"א

סוכר לחמיצות לא צריך?
יש קינמון בתבלון אז לא צריך.
מה זה בהרט טוניסאי? איך אני יודעת להבחין?
את מבקשת בחנות תבלינים תבלין למפ‎רום.
מה אפשר לשים במקום הראס אל חנות ,לא אוהבת את הטעם? ואם אין לי בהרט טריפוליטאי?
תבלין לקציצות רגיל.
אפשר לאכול בלי הרוטב?
כן עם טיגון על להבה בינונית.
הרוטב גם למפ‎רום רגיל?
הרוטב זהה כן.

 


הבמה כולה שלכם:
קציצות מפרום ללא תפוא
צילום: אביבית שוקרון

"עם רוטב!"
אביבית שוקרון

מתכון למפרום קציצות מפרום ללא תפוא
צילום: לירון בן חיים

"מושלם אילנית תודה מממשששש טעים!"
לירון בן חיים

קציצות מפרום ללא תפוא
צילום: אילנית בניזרי
מפרום טריפוליטאי קציצות מפרום ללא תפוא
צילום: אילנית בניזרי

רק עוד דבר אחד אחרון!

בימי השגרה קשה לשמור על עניין ולהקפיד על פינוקים למשפחה, אבל יש פינוקים קטנים, כמו ארוחת צהריים, שעושים את כל ההבדל!

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד ארוחות צהריים שוברות שגרה ומפנקות מחכות באתר,
אז כנסו ותתחילו לתבל את השגרה בבית בחיוכים יוצאי דופן!

 

Similar Posts

14 Comments

  1. קציצות ככל שיהיו מהממות הן עדיין קציצות.
    קציצות בתבשיל. וזה מתכון נהדר , אבל זה לא מפרום טריפוליטאי!! הארומה המיוחדת שנותן תפוח האדמה לא מתקיימת בקציצות. למה להוריד למפרום הנפלא?!? קשה אמנם לביצוע אך הוא מיוחד במינו הרבה בזכות תפוח האדמה המטוגן עליו ויתרת.

    1. היי שושי,
      זה מתכון לקציצות מפרום בלבד למי שמעדיף בלי מטעמים שונים, אבל כמובן שתמיד אפשר להוסיף תפו"א 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?