מאפים ולחמים

מתכון לחמניות אווריריות כמו במאפיה

מתכון לחמניות נוצה – לחמניות אוווריריות, רכות ופשוט משגעות. מתכון קל ומנצח כולל סרטון הכנה שלא משאיר מקום לטעות. חובה לנסות! 
 

מתכון באדיבות: תומר תומס  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

הדפסה
לחמניות

מתכון לחמניות אווריריות כמו במאפיה

  • נכתב ע״י: תומר תומס

-

מתכון: מתכון לחמניות אווריריות כמו במאפיה


הכפלת כמויות

-

מצרכים 

1 כוס חד פעמית של חלב
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
3 כוסות קמח
50 גרם חמאה רכה


-

אופן הכנה

1 בקערה מערבבים את החלב,סוכר והשמרים היבשים.
2. מוסיפים את הביצה לתערובת החלב ומערבבים.
3. מוסיפים לתערובת החלב את הפטרוזיליה ומערבבים.
4. מוסיפים את השום לתערובת החלב ומערבבים.
5. מעבירים את תערובת החלב למיקסר, מוסיפים את הקמח ולשים במשך כמה דקות.
6. מוסיפים במהלך הלישה את המלח ולאחר מכן את החמאה רכה.
7. לאחר שהחמאה נטמעה בבצק,משטחים את הבצק,מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים במשך 30-40 דקות עד להכפלת הנפח.
8. לאחר התפחה,מעבירים את הבצק למשטח מקומח,ויוצרים נקניק מהבצק.
9. מחלקים את הבצק לחלקים שווים ( 6 חלקים ).
10. מרדדים את הבצק לדף בעובי חצי סנטימטר ויוצרים לחמניה כפי שהוצג בסרטון.
11. מעבירים את הלחמניות שיצרנו לתבנית עם נייר אפיה.
12. מכסים את הלחמניות בתבנית עם ניילון נצמד ומתפיחים למשך חצי שעה.
13. מורחים את הלחמניות בחלמון בעדינות.
14. מפזרים מעל פרג או שומשום.
15. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד להשחמה בערך 25 דקות.


הערות מתכון

הערה: לא למהר עם ההתפחה, עד שיכפיל ולמרוח בזהירות את הצהוב של הביצה בלי לפנצ’ר את הבצק.

סרטון הכנה מלא 

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker