עוגת שמנת ב-2 דקות עבודה
עוגת שמנת ב־2 דקות עבודה! מתכון עוגת שמנת שכבשה את הרשת! 2 דקות עבודה ואולי אפילו פחות.
אולי אתם מרגישים כמוני את השינוי באוויר לכיוון הסתיו, אבל עדיין חם מאוד ועדיין אנחנו מכינים מתכונים שיצננו לנו את היום. העוגה שהכי מצננת לי את היום זו עוגת שמנת שמכינים ב־2 דקות! כן, 2 דקות! כל כך קלה ומהירת הכנה שבלי לשים לב 'צמחה' לה עוגת שמנת אצלי בבית!
מתכון מושלם ביותר לעוגת שמנת מנצחת! קלה וזריזה, ללא הפרדת ביצים, ללא גבינה וללא מיקסר. תתכוננו להתמכר. חובה לנסות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת ב-2 דקות
- עוגה אוורירית, קלה ומרעננת שתצנן לכם כל רגע ויום חמים!
- מתכון קל, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים ולוקח בדיוק 2 דקות עבודה!
- כל כך טעימה שלא תאמינו שהכנתם אותה ב־2 דקות!
- כל כך מושלמת שהיא תהיה עוגת הדגל שלכם בכל אירוח!
שורה תחתונה: רוצים לראות איך צומחת לכם עוגה בבית מבלי שעבדתם קשה? תכינו את העוגה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שמנת ב-2 דקות עבודה
ציוד
המצרכים
- 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
- 4 גביעי שמנת חמוצה של פעם (800 מ"ל)
- 4 ביצים
- 1 1/2 כוסות סוכר ((אפשר להפחית עד 3/4 כוס))
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
אופן ההכנה
- נטחן את הביסקוויטים ונערבב יחד עם החמאה המומסת ונשפוך לתבנית ונצמיד לתחתית שלה.
- נמרח חמאה או תרסיס שמן בצדי התבנית.
- נערבב את שאר המצרכים יחדיו ונשפוך על הביסקוויטים.
- נכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך 40 דקות.
- נוציא מהתנור וניתן לעוגה להצטנן מעט.
- נכניס למקרר לפחות ל-7 שעות או יותר טוב, ללילה שלם.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שמנת ב-2 דקות
זה בלי שמנת מתוקה? ללא שמנת מתוקה. אם תרצי אפשר למעלה להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת, אבל אני עשיתי בלי. |
מה שמת למעלה? כלום. ככה זה יוצא מאפייה. כמובן שאפשר לשדרג את זה בשמנת מתוקה מוקצפת…או סתם שוקולד לבן מומס. |
ללא מיקסר? לא!! זה הכיף. לערבב ככה עם כף או מערבל ידני כזה. לערבב טוב. |
רציתי רק לדעת אם יש לעוגה טעם חמצמץ מהשמנת ? או שזה לא מורגש? שום חמצמץ! הסוכר והפודינג עושים את העבודה. |
כוס וחצי סוכר רק בשביל שמנת? וגם בלי קמח? את יכולה להפחית עד 3/4 כוס סוכר כי הפודינג וגם הביסקויטים מתוקים. ללא קמח |
הבמה כולה שלכם:
"ווייי איזה טעימה לזלול פשוט לא התאפקתי למחר,
אחרי קרור של שעתיים וקונפיטורת דובדבנים של סנט דלפור!"
שגית אוחיון
"הכנתי בתבנית קפיצית מספר 24 ב 180 מעלות כשעה אפייה.
כיביתי את התנור והשארתי אותה עד התקררות!"
שושנה בר
"הכנתי אותה גם והוספתי פירות יער מעל יצא טעים!"
אלינור לוי
רק עוד דבר אחד אחרון!
הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?
מקור: טליה שטיינגרט, מיכל מכירה ועיצוב פאות
פודינג רגיל או אינסטנט???
היי סגי,
אינסטנט פודינג.
בהצלחה 🙂
היי אשמח לדעל למה נשרף לי מלמעלה? עשיתי בדיוק לפי השלבים
היי דניאלה,
להבא אפשר לאפות אותה ב-180 מעלות ולבדוק אחרי 40 דקות אם היא מוכנה.
בהצלחה!
תודה רבה נראה מהם ובהחלט הולכת לנסות
#תבנית אנגליש קייק היא תמיד מלבנית. הכוונה כנראה לתבנית עגולה חד פעמית 24
# ארבע ביצים
מה משקל שרוול ביסקוויטים?
היי עדנה,
השרוול משקלו 250 גרם. בהצלחה!
האם זה 40 דק ולהוציא?
היי בתאל,
נכון, להוציא אחרי 40 דקות.
בהצלחה!
באיזה שרוול בסקוויטים השתמשת, פתי בר או לוטוס?
היי אסתי,
במתכון יש 250 גרם פתי בר.
בהצלחה 🙂
שלום.. עוגת השמנת מהממת. יש לי בעיה עם האינסטינג פודינג וניל. מה האפשרות לתחליף במקום הפודינג וניל.
אשמח לתגובה מהירה היום יום הולדת לכלתי.
תודה
נא לא לפרסם את הפרטים האישים
התוצאה מעולה . אפשר בהחלט להפחית מכמות הביסקוויטים .החסרון העיקרי הוא כמות הקלוריות של השמנת לעומת גבינה !!
תודה על המתכון. זו איעוגה מצויינת!!!! קלה להכנה!! כולם אהבו. התחסלה מיד.
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
העוגה הזאת שייכת לאילנית בניזרי. ברגע שאתם לוקחים מתכון תפרסמו גם ממי לקחת אותה
קרדיט לבעלת המתכון הוא חלק מאוד חשוב שאנחנו תמיד מקפידים עליו, במקרה הזה המתכון פורסם ע"י שתי גולשות ששמן מוזכר בראשית המתכון. מקווים שלא נפלה טעות ותודה רבה על ההערה.
אפשר להשתמש עם שמנת שעבר עליה התאריך??
כן לא יקרה כלום
אם אני רוצה להכין עם חצי מהכמות המצויינת
משך האפייה יהיה פחות מ-40 דקות?
כמה פודינג וניל שמים, חבילה אחת?
בדיוק!
אפשר לעשות עם גבינה לבנה במקום שמנת?
אפשר להחליף חלק מהשמנת בגבינה לבנה.
אפשר להוסיף לתערובת השמנת רום ?
היי שרי, אם אוהבים את הטעם שזה מוסיף בעוגות גבינה וכדומה אז בהחלט אפשר! בהצלחה ובתיאבון.
אם יש לי רק 2 שמנת מה יכולה להחליף את ה2 נוספים?
תודה מראש
היי, אפשר להחליף באותה כמות של גבינה לבנה עם אחוז שומן גבוה.
היי אפשר להקפיא את העוגה המוכנה ??
מומלץ שלא, בעיקרון, קינוחים שיש בהם חומרים מייצבים כמו ג'לטין או עמילנים מעובדים חזקים ניתן להקפיא, אך גם כאן יש יוצאים מן הכלל.
מתכון נהדר. ניסיתי כבר חמש פעמים. הילדים מתים על זה.
ארבע הערות –
1. אין צורך בסוכר. הבסיס מספיק מתוק
2. אפשר להחליף חלק מהפתיבר בביסקויטים לוטוס
3. מומלץ להוסיף לבלילה שברי פקאן מסןכרים
4. מומלץ לחלק את זמן התנור ל- 8 דקות רק לקלתית ועוד 32 דקות לעוגה כולה.
היי איתי, מאוד שמחים שאהבת, פשוט תענוג לשמוע ותודה רבה על התגובה המפורטת.
כמה אחוזי שומן של השמנת המתוקה?
המתכון עם שמנת חמוצה 27% וללא שמנת מתוקה. אם תרצי אפשר למעלה להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת (32% שומן ומעלה)
כמה גרם שמנת סהכ- האם 800 גר?
בדיוק 🙂
באיזה כוס מדידה השתמשת?
היי יוני!
במתכון נעשה שימוש בכוס אוניברסלית, 240 מ"ל.
אבל בגדול, אפשר להשתמש בכל כוס שרוצים, העיקר שעושים בה שימוש לאורך כל המתכון.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
אפשר 2 ביצים? ו2 שמנת 15 אחוז במקום בכל 27 אחוז זה נראה לי כבד
היי מיטל, אפשר לשחק עם אחוזי השומן בשמנת (אך לקחת בחשבון שככל שהאחוז גבוה יותר המרקם עשיר יותר). לגבי הביצים יש לשמור על יחס הביצים לשמנת ולשאר המצרכים ולא היינו ממליצים להפחית, בכל מקרה ביצים הן בריאות ואינן מוסיפות יותר מדי קלוריות לעוגה. בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
ניסיתי להכין ליום הולדת של בעלי-יצא מושלם. קל ומהר (מבחינת זמן העבודה, אבל צריך לתת לו כמה שעות במקרר), מאוד עדין ועסיסי! מבחוץ קישטתי עם דובדבנים-מהמם! אפילו הילדים-בררנים מבררנים אכלו והחמיעו
היי שיינא!
ממש שמחים שנהניתם מהמתכון 🙂
התוספת של הדובדנים נשמעת מושלמת!
נ.ב. נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו
יצאה מושלמת! נטרפת במהירות שיא!
עשיתי למטה עם ביסקוויטים ללא גלוטן.
חייבת לציין:
1. שמתי נייר כסף מקומט בתחתית כי הביסקוויטים מעט נשרפים.
2. שמתי רק 50 גרם חמאה, מספיק כי פרורי הביסקוויטים סופגים רטיבות שמאחדת אותם.
3. חצי כוס סוכר ועוד 3 כפות גבינה לבנה טעים יותר.
פשוט מושלמת!
היי רחלי,
איזה יופי, נשמע מעולה!
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
שלום
האם ניתן להחליף את הסוכר התחליף כגון סטיביה,???
היי רונה,
תמיד!
בהצלחה 🙂
אפשר בלי הפודינג?
היי רווית,
אפשר להחליף בקורנפלור או עמילן טפיוקה, ולהוסיף מתיקות אם חסר.
בהצלחה 🙂
איכס. כמה סוכר ושומן. שלא לדבר על חלב וביצים מחיות מעונות.
היי לי,
נשמח להציע לך מתכון לעוגת שיש טבעונית של עידית מרום 🙂
בהצלחה!