| | | |

עוגת שמנת ב-2 דקות עבודה

עוגת שמנת אוורירית ומפנקת שמכינים ב־2 דקות. ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים!
בהשראת: טליה שטיינגרט
ציון 4.36 על ידי 53 דירוגים
עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה

עוגת שמנת ב־2 דקות עבודה! מתכון עוגת שמנת שכבשה את הרשת! 2 דקות עבודה ואולי אפילו פחות. 

אולי אתם מרגישים כמוני את השינוי באוויר לכיוון הסתיו, אבל עדיין חם מאוד ועדיין אנחנו מכינים מתכונים שיצננו לנו את היום. העוגה שהכי מצננת לי את היום זו עוגת שמנת שמכינים ב־2 דקות! כן, 2 דקות! כל כך קלה ומהירת הכנה שבלי לשים לב 'צמחה' לה עוגת שמנת אצלי בבית!

מתכון מושלם ביותר לעוגת שמנת מנצחת! קלה וזריזה, ללא הפרדת ביצים, ללא גבינה וללא מיקסר. תתכוננו להתמכר. חובה לנסות!

עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה
צילום: טליה שטיינגרט

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת ב-2 דקות

  • עוגה אוורירית, קלה ומרעננת שתצנן לכם כל רגע ויום חמים!
  • מתכון קל, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים ולוקח בדיוק 2 דקות עבודה!
  • כל כך טעימה שלא תאמינו שהכנתם אותה ב־2 דקות!
  • כל כך מושלמת שהיא תהיה עוגת הדגל שלכם בכל אירוח!

שורה תחתונה: רוצים לראות איך צומחת לכם עוגה בבית מבלי שעבדתם קשה? תכינו את העוגה הזו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה

עוגת שמנת ב-2 דקות עבודה

עוגת שמנת אוורירית ומפנקת שמכינים ב־2 דקות. ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים!
ציון 4.36 על ידי 53 דירוגים
לדרג
באדיבות: טליה שטיינגרט

ציוד

תבנית 24 או תבנית עגולה של אנגלשקייק

המצרכים

  • 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
  • 4 גביעי שמנת חמוצה של פעם (800 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 1 1/2 כוסות סוכר ((אפשר להפחית עד 3/4 כוס))
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

  • נטחן את הביסקוויטים ונערבב יחד עם החמאה המומסת ונשפוך לתבנית ונצמיד לתחתית שלה.
  • נמרח חמאה או תרסיס שמן בצדי התבנית.
  • נערבב את שאר המצרכים יחדיו ונשפוך על הביסקוויטים.
  • נכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך 40 דקות.
  • נוציא מהתנור וניתן לעוגה להצטנן מעט.
  • נכניס למקרר לפחות ל-7 שעות או יותר טוב, ללילה שלם.

הערות וטיפים

להגיש קר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמנת ב-2 דקות

זה בלי שמנת מתוקה?
ללא שמנת מתוקה. אם תרצי אפשר למעלה להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת, אבל אני עשיתי בלי.
מה שמת למעלה?
כלום. ככה זה יוצא מאפייה. כמובן שאפשר לשדרג את זה בשמנת מתוקה מוקצפת…או סתם שוקולד לבן מומס.
ללא מיקסר?
לא!! זה הכיף. לערבב ככה עם כף או מערבל ידני כזה. לערבב טוב.
רציתי רק לדעת אם יש לעוגה טעם חמצמץ מהשמנת ? או שזה לא מורגש?
שום חמצמץ! הסוכר והפודינג עושים את העבודה.
כוס וחצי סוכר רק בשביל שמנת? וגם בלי קמח?
את יכולה להפחית עד 3/4 כוס סוכר כי הפודינג וגם הביסקויטים מתוקים. ללא קמח

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה
צילום: שגית אוחיון

"ווייי איזה טעימה לזלול פשוט לא התאפקתי למחר,
אחרי קרור של שעתיים וקונפיטורת דובדבנים של סנט דלפור!"
שגית אוחיון

עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה
צילום: שושנה בר

"הכנתי בתבנית קפיצית מספר 24 ב 180 מעלות כשעה אפייה.
כיביתי את התנור והשארתי אותה עד התקררות!"
שושנה בר

עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה
צילום: אלינור לוי

"הכנתי אותה גם והוספתי פירות יער מעל יצא טעים!"
אלינור לוי

עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה
צילום: מיכל מכירה ועיצוב פאות

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: טליה שטיינגרט, מיכל מכירה ועיצוב פאות 

מה דעתך על אלה?

50 תגובות

    1. היי דניאלה,
      להבא אפשר לאפות אותה ב-180 מעלות ולבדוק אחרי 40 דקות אם היא מוכנה.
      בהצלחה!

  1. תודה רבה נראה מהם ובהחלט הולכת לנסות
    #תבנית אנגליש קייק היא תמיד מלבנית. הכוונה כנראה לתבנית עגולה חד פעמית 24
    # ארבע ביצים

  2. שלום.. עוגת השמנת מהממת. יש לי בעיה עם האינסטינג פודינג וניל. מה האפשרות לתחליף במקום הפודינג וניל.
    אשמח לתגובה מהירה היום יום הולדת לכלתי.
    תודה
    נא לא לפרסם את הפרטים האישים

  3. התוצאה מעולה . אפשר בהחלט להפחית מכמות הביסקוויטים .החסרון העיקרי הוא כמות הקלוריות של השמנת לעומת גבינה !!

        1. קרדיט לבעלת המתכון הוא חלק מאוד חשוב שאנחנו תמיד מקפידים עליו, במקרה הזה המתכון פורסם ע"י שתי גולשות ששמן מוזכר בראשית המתכון. מקווים שלא נפלה טעות ותודה רבה על ההערה.

      1. היי שרי, אם אוהבים את הטעם שזה מוסיף בעוגות גבינה וכדומה אז בהחלט אפשר! בהצלחה ובתיאבון.

    1. היי, אפשר להחליף באותה כמות של גבינה לבנה עם אחוז שומן גבוה.

    1. מומלץ שלא, בעיקרון, קינוחים שיש בהם חומרים מייצבים כמו ג'לטין או עמילנים מעובדים חזקים ניתן להקפיא, אך גם כאן יש יוצאים מן הכלל.

  4. מתכון נהדר. ניסיתי כבר חמש פעמים. הילדים מתים על זה.
    ארבע הערות –
    1. אין צורך בסוכר. הבסיס מספיק מתוק
    2. אפשר להחליף חלק מהפתיבר בביסקויטים לוטוס
    3. מומלץ להוסיף לבלילה שברי פקאן מסןכרים
    4. מומלץ לחלק את זמן התנור ל- 8 דקות רק לקלתית ועוד 32 דקות לעוגה כולה.

    1. היי איתי, מאוד שמחים שאהבת, פשוט תענוג לשמוע ותודה רבה על התגובה המפורטת.

    1. המתכון עם שמנת חמוצה 27% וללא שמנת מתוקה. אם תרצי אפשר למעלה להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת (32% שומן ומעלה)

    1. היי יוני!
      במתכון נעשה שימוש בכוס אוניברסלית, 240 מ"ל.
      אבל בגדול, אפשר להשתמש בכל כוס שרוצים, העיקר שעושים בה שימוש לאורך כל המתכון.
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

    1. היי מיטל, אפשר לשחק עם אחוזי השומן בשמנת (אך לקחת בחשבון שככל שהאחוז גבוה יותר המרקם עשיר יותר). לגבי הביצים יש לשמור על יחס הביצים לשמנת ולשאר המצרכים ולא היינו ממליצים להפחית, בכל מקרה ביצים הן בריאות ואינן מוסיפות יותר מדי קלוריות לעוגה. בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

  5. ניסיתי להכין ליום הולדת של בעלי-יצא מושלם. קל ומהר (מבחינת זמן העבודה, אבל צריך לתת לו כמה שעות במקרר), מאוד עדין ועסיסי! מבחוץ קישטתי עם דובדבנים-מהמם! אפילו הילדים-בררנים מבררנים אכלו והחמיעו

  6. יצאה מושלמת! נטרפת במהירות שיא!
    עשיתי למטה עם ביסקוויטים ללא גלוטן.
    חייבת לציין:
    1. שמתי נייר כסף מקומט בתחתית כי הביסקוויטים מעט נשרפים.
    2. שמתי רק 50 גרם חמאה, מספיק כי פרורי הביסקוויטים סופגים רטיבות שמאחדת אותם.
    3. חצי כוס סוכר ועוד 3 כפות גבינה לבנה טעים יותר.
    פשוט מושלמת!

    1. היי רווית,
      אפשר להחליף בקורנפלור או עמילן טפיוקה, ולהוסיף מתיקות אם חסר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?