עוגת שוקולד וקוקוס – עוגת שכבות שוקולד עם קוקוס משגעת וטעימה ביותר. מתכון קליל ומהיר שחובה להכין!.
מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מצרכים
300 גר שוקולד מריר
1 כוס חלב
3 כפות קקאו
200 גר חמאה או מחמאה
6 ביצים
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
כוס וחצי קמח
3 כפות סוכר
1 כוס קוקוס
1 שמנת מתוקה
כוס מדידה חד פעמי שתייה חמה
אופן הכנה
בקלחת להמיס כוס חלב עם 100 גר שוקולד מריר .
3 כפות קקאו .
לכבות את הגז, ולהוסיף 200 גר חמאה או מחמאה .
להפריד 6 ביצים .
את החלמונים להוסיף לתערובת השוקולד .
את החלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר ולהוסיף לתערובת השוקולד בתנועות קיפול, ואת הקמח ואבקת אפייה .
לשכבת הקוקוס – להקציף 4 חלבונים עם 3 כפות סוכר .
לקצף חזק להוסיף את הקוקוס, לצקת לתבנית (24) משומנת חצי מתערובת השוקולד מעל לשטח את הקוקוס ואת תערובת השוקולד נותרה .
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 50 דקות.
לקרם:
200 גר שוקולד מריר .
1 שמנת מתוקה .
להמיס על להבה נמוכה ולצקת על העוגה.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
היי, יש אפשרות להכין את במתכון פרווה?
היי נעמה,
כן, אפשר להמיר את כל מוצרי החלב במוצרים מן הצומח כמו שמנת צמחית, חלב שיבולת שועל ועוד.
בהצלחה 🙂
ברשימת המצרכים מופיע 3 כפות סוכר .
באופן ההכנה מופיע כוס סוכר .
מה נכון מבין השניים ?
היי סילבי,
שימי לב שצריך את שניהם בשלבים שונים.
בהצלחה!