מתכון באדיבות: שפרה אזולאי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת סולת וקוקוס פרווה נדירה
מצרכים ואופן הכנה לעוגה
בקערה גדולה
לערבב לפי הסדר:
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
1 כוס סולת
1 אבקת אפייה
גרידת לימון ותפוז
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
6 חלמונים
– לערבב עד איחוד
בקערת המיקסר:
להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (לא קשה)
להוסיף את קצף החלבונים לבלילה בתנועות עטיפה עד לאיחוד
לשמן במרגרינה תבנית חד פעמית בינונית
למזוג את הבלילה לתבנית בערך בגודיל 20X30
לאפות בחום 170 מעלות אפייה רגילה כ 50-60 דקות
בזמן שהעוגה בתנור להכין סירופ ולצנן.
מצרכים ואופן הכנה לסירופ
סירופ: לבשל על הגז :
2 כוסות מים
כוס וחצי סוכר
1 סוכר וניל
מיץ מלימון שלם
לבשל בערך 20 דקות
כשהעוגמ מוכנה לחורר אותה עם קיסם, לשפוך את הסירופ הקר על עוגה חמה.
לפזר מעל קוקוס
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה כוס מידה השתמשת?
תשובה: כוס חד פעמי חמה.עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
מצויינת! תודה רבה!
היי יהודית,
כיף גדול שנהנית ממנה!