מתכון באדיבות: Tasty – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון. תורגם על ידי צוות האתר.
מתכון: עוף מטוגן בציפוי צ'יטוס גבינה
מצרכים
ל 4 מנות:
4 חתיכות חזה עוף ללא עצם וללא עור
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
3 כוסות רוויון.
תערובת תיבול ראנץ' (אפשר בלי)
10 כוסות צ'יטוס גבינה (כ 300 גרם) (או כל חטיף גבינה אחר)
שמן לטיגון
אופן הכנה
1. מתבלים את חתיוכות עוף במלח ופלפל.
2. לעשות חתכים מקבילים בכל חזה עוף בלי לחתוך עד הסוף. ואז מניחים את החזה עוף בקערה גדולה.
3. מוסיפים לקערה את תערובת התיבול והרוויון, ומערבבים עד שהעוף מצופה היטב. משרים במקרר למשך 4 שעות, או לילה שלם לספיגת טעמים.
4. בזמן שהעוף במקרר, הניחו את הצ'יטוס גבינה במעבד מזון או בבלנדר ונטחן דק דק. יוצקים לקערה גדולה.
5. בעזרת מלקחיים או בידיים ,לוקחים כל חתיכת כל חזה עוף מהמרינדה וטובלים בחטיף הגבינה הטחון.
6. כופפו חזה עוף מצופה ליצירת עיגול חלול כמו בסרטון. ונשתמש בקיסם כדי להחזיק את הקצוות זה עם זה.
7. מחממים שמן לחום 175 צלזיוס במחבת או בסיר גדול.
8. מכניסים בזהירות כל חתיכת חזה לשמן החם ומבשלים 4-5 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית של חזה העוף מגיעה ל- 75 מעלות צלזיוס.
9. להוציא את חתיכות החזה והעביר לצלחת שבתחתיתה מגבת נייר מטבח סופג.
10. מגישים עם צ'יפס, גזר, ברוקולי, ורוטב, אם רוצים. בתיאבון!
סרטון הכנה מלא
- מתכון: נתח אסאדו בתנור – מתכון פשוט וקל
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: חזה עוף ממולא בפסטו בתנור
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!