ארוחות צהרייםמתכוני עוף

עוף בתנור עם תפוחי אדמה מעוכים

עוף בתנור עם תפוחי אדמה מעוכים – מתכון לעוף עסיסי ומפנק עם תפוחי אדמה, שוקיים עוף עם ריח וטעם שיגעון שיעשו לכם את ארוחת השבת. מומלץ בחום!

מתכון באדיבות:  אילנית כרבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוף בתנור עם תפוחי אדמה מעוכים

מצרכים ואופן הכנה 

להרתיח תפוחי אדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים, עד שהם נהיים רכים, מוציאים, מסננים ומקררים.
אחרי שהם מתקררים לדפוק אותם ממש מעט ובעדינות ( רק כדי שהם יפתחו בצורה יפה)עם פטיש של שניצל ולהניח בצד.
לקחת סיר רחב לטגן 4 בצלים חתוכים לחציים,להוסיף 2 כפיות שום כתוש, ושהבצל מזהיב נוסיף ככף שטוחה של כורכום, 2 כפות דבש/ סילאן , נכניס את השוקיים ונטגן משני הצדדים, נוסיף את התפוחי אדמה וככוס מים רותחים ( אם צריך בהמשך עוד אז להוסיף), כף מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מלח גס, פטרוזליה ובזיליקום יבשים,ולפזר רוטב סויה מעל הכל, לבשל על אש נמוכה עד שהעוף מוכן ומידי פעם להשקות את הכל עם הרוטב . 7 דקות אחרונות לפזר שוב פטרוזליה יבשה ולזגג מעט דבש על הכל, להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב כמו בתמונה⬇️


שאלות ותשובות

שאלה: נראה סוף! כמה זמן טיגון בערך?
תשובה: כשעה ורבע.

שאלה: תפוחי האדמה עם הקליפה?
תשובה: כן.

שאלה: אפשר לוותר על הרוטב סויה? או לשים משהו אחר במקום? (אין לי בבית כרגע פשוט.)
תשובה: אפשר לוותר

שאלה: היי , כמה זמן בערך צריך לבשל את העוף על האש?
תשובה: עד שהוא רך, בערך שעה.

 

תגובות מהגולשים:

  • ירדנה ישר: “הכנתי יצא מצוין, הוספתי גם ערמונים…שבת שלום!”
  • מירב בר-דוד שווץ: “הכנתי אתמול יצא מושלם. תודה!”
  • ג’ני לוגאסי: “יצא מעולה, תודה רבה על המתכון.”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוף בתנור 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker