ברקוקש (קוסקוס חלבי מתוק) – מתכון ברקוקש למביני עניין, אחד המאכלים המרוקאים האותנטיים הכי טעימים ביקום והכי אהובים מבית אמא. חובה להכין!
מתכון באדיבות: דבי ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: ברקוקש (קוסקוס חלבי מתוק)
מצרכים ואופן הכנה
- בקערת רחבה לשים שליש חבילה סולת וכוס מים ולהתחיל לערבל
- להוסיף סולת ומים ומעט קמח עד כוס לסירוגין ולערבל כל הזמן (קילו סולת כ 3 כוסות מים)
- כשזה מוכן להעביר לקערה עם שליש כוס שמן לערבב היטב ולהעביר למסננת של סיר קוסקוס
- להניח על הסיר שבו המים רותחים לאדות פתוח 10 דקות וסגור עוד 35 דקות לקרר היטב .
- לבשל במים עם מלח עד ספיגת הנוזלים להוסיף חלב לבשל עד ספיגה והסמכה
- לקראת סוף הבישול להוסיף כוסברה
- להגיש עם סוכר ו\או חמאה קינמון
שאלות ותשובות
שאלה: אני גם מכינה! לא מצליחה לזהות מה זה הירק בתוך הברקוקש?
תשובה: כוסברה.
שאלה: תודה על המתכון. כמה מים לבשל עד ספיגת הנוזלים? וכמה חלב להוסיף?
תשובה: עד כיסוי וטיפה למים, עד כיסוי לחלב.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!