Advertisements

חמוצים ביתיים בקלי קלות – מתכון מהיר וקל ביותר לחמוצים ביתיים שפשוט יוצאים טעים להפליא. יום שרבי כזה….מנצלים לעשות חמוצים ביתיים, כי חמוצים כבר לא קונים, רוצו להכין!

מתכון באדיבות: ליאת עובדיה  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
חמוצים ביתיים

Advertisements

Advertisements

מתכון: חמוצים ביתיים בקלי קלות

מצרכים 

מלפפונים ביתיים או כל ירק אחר שאוהבים (מלפפונים קטנים ככל שניתן)
צנצנת עם אטימה טובה, במקרה שלי זה צנצנת 5 קילו
2 ראשי שום – כל המוסיף יותר טוב
פלפל אנגלי ועלי דפנה
בקבוק חומץ
שמיר
מלח
מים חמים


אופן הכנה 

שוטפים את המלפפונים
מכניסים לצנצנת בצורה מסודרת
מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה ….השמיר …חותכים את השום לרוחב ומוסיפים .
שופכים את הבקבוק חומץ ועל כל כוס מים רותחים כף שטוחה מלח…עד הסוף של הצינצנת סוגרים משקשקים את הצנצנת ומניחים ליומיים.

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: אהבתי את השום..אני תמיד מקלפת אחד אחד..
תשובה: אין צורך לחתוך המלח והחומץ מוציאים את הטעמים ….

שאלה: מה זה העגול החתוך? זה שום?
תשובה: כן…זה ראש שום חתוך לרוחב פשוט.

שאלה: כמה מים בבקשה?
תשובה:המים צריכים להגיע עד סוף הצנצנת ככה שהמים זה תלוי בגודל הצנצנת שלך על כל כוס כף שטוחה מלח.

שאלה: רק לא ברור היחס של המים לחומץ
תשובה: חומץ בקבוק…אם את אוהבת יותר מלח אז תשימי חצי בקבוק ועל כל כוס מים כף מלח.

שאלה: מה זה מים חמים? מים רתוחים שהתקררו מעט?
תשובה: מים חמים רגילים…לא שהתקרר…חמים מהתמי 4…קומקום.

שאלה: אני פעם שמעתי שעל כל כוס מים שמים 2 כוסות חומץ אז איך ל 5 ליטר רק בקבוק?
תשובה: אצלי לא אוהבים את טעם החומץ אז העיניין הזה זה נתון לשינוי כפי שאת אוהבת…במקרה הזה המלח עושה את הטעם והחומץ את הכיבוש.

שאלה: את בטוחה מים חמים רותחים זה לא יתקלקל?
תשובה: כן בטוחה עושה את המתכון שנים אחרי יומים על השיש שמים במקרר כמובן.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

Advertisements

חמוצים ביתיים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
 
Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements