| |

אסאדו בתנור בתיבול משגע

מתכון לארוחה בשרית שתעשה לכם את השבת!
בהשראת: עינת חנניה
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
אסאדו בתנור משגע

אסאדו בתנור – הריח מטריף את החושים.

מתכון לארוחה בשרית שתעשה לכם את השבת!

אסאדו בתנור משגע
צילום: עינת חנניה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

אסאדו בתנור משגע

אסאדו בתנור בתיבול משגע

מתכון לארוחה בשרית שתעשה לכם את השבת!
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
לדרג
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית פיירקס

המצרכים

  • 4-5 נתחי אסאדו נקיים (תבקשו מהקצב לנקות טוב, כמה שפחות שומנים)
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל (גדול חתוך לרצועות)
  • 5-6 תפוחי אדמה קטנים (או גדולים חוציים)
  • ½1 כפות שמן זית

תיבול:

  • 3 כפות שמן זית (או שמן קנולה)
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • ½ כף כורכום
  • ½ כף פלפל שחור
  • 1 כפית גריל עוף
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • שוטפים את האסאדו ומייבשים.
  • בסיר רחב/מחבת מחממים את הכף וחצי שמן ומניחים את האסאדו.
  • צורבים משני הצדדים ומוציאים לקערה.
  • עם התבלינים מעסים ומערבבים טוב טוב (לשמור את הקערה עם התיבול).
  • בתבנית פיירקס מסדרים את רצועות הבצל ומניחים מעל את האסאדו ומפזרים את השיני שום.
  • את התפוחי אדמה שמים בקערה עם התיבול, מעסים ומערבבים טוב, ומניחים בין האסאדו.
  • את התיבול שנשאר – מוסיפים כוס מים ושופכים לתבנית מעל הכל.
  • מכסים בנייר כסף או מכסה (אפשר להכין בסיר עמיד חום).
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך חצי שעה – 40 דקות.
  • לאחר מכן מורידים ל- 200 מעלות למשך שעה וקצת.
  • לפתוח, לבדוק שהבשר רך כחמאה, לכבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: אסאדו בתנור 

אפשר לשים רוזמרין טרי?
כן.
למה לי תמיד האסדו יוצא יבש ושרוף?
אולי את לא צורבת אותו לפני.
.
איך יצא רך, אפשר פטנטים שגם אני אכין?
לצרוב לפני, לכסות את הסיר/ תבנית טוב טוב.
היי עינת שאלה בתמונה נראה שיש צהובים קטנים על הבשר מה זה?
זה הרוזמרין, נהייה צהוב מהכורכום.
את הנתחים את חותכת?
לא, שלמים.

 


הבמה כולה שלכם:
אסאדו בתנור
אסאדו בתנור משגע
צילום: רחלי קבילו

"הכנתי לשבת!"
רחלי קבילו

אסאדו בתנור משגע
צילום: רונה מנור

"יצא טעים כמו שאת אומרת…
שבת שלום ומבורך תודה רבה!"
רונה מנור

אסאדו בתנור משגע
צילום: רחלי קבילו

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?