| |

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

מתכון סופר קל לקציצות בשר ברוטב עגבניות עשיר וטעים במיוחד לילדים!
בהשראת: ספיר הרמון
ציון 4.39 על ידי 86 דירוגים
קציצות ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות, קציצות ברוטב עגבניות בנוסח שכל הילדים אוהבים!

הילדים שלי הם אנשים קטנים וחמודים להפליא, אבל כשמדובר באוכל הם לא משתפי הפעולה הגדולים של השנה. אז אחרי המנה הנבחרת שלהם שכוללת שניצל וצ'יפס עם המון קטשופ, הם תמיד ייבחרו כל ארוחה שאפשר להטביע בקטשופ.

בתור מי שלא חובבת גדולה של קטשופ התחלתי להכין להם קציצות בשר ברוטב עגבניות ולהפתעתי הם זללו את כל המנה שמזגתי לצלחת. קבלו מתכון קל לקציצות ברוטב טעימות כל כל שגם הילדים שלכם יזללו!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות
צילום: ספיר הרמון

למה באמת כדאי לכם: מתכון לקציצות בשר

  • מתכון לקציצות ברוטב עגבניות שכל הילדים אוהבים!
  • מתכון קל שאפשר להכין גם בימי השגרה העמוסים!
  • קציצות כל כך טעימות שגם אתם תיהנו ולא רק בילדים!
  • קציצות עשירות בירק שאפשר לאכול עם כל תוספת שתבחרו!

שורה תחתונה: רוצים לרוות נחת מהילדים? תכינו להם את המתכון הזה ותתרווחו בכיף!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קציצות ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

מתכון סופר קל לקציצות בשר ברוטב עגבניות עשיר וטעים במיוחד לילדים!
ציון 4.39 על ידי 86 דירוגים
לדרג
באדיבות: ספיר הרמון

המצרכים

לתערובת הקציצות:

  • ½ קילו בשר בקר טרי (טחון)
  • 1 ביצה
  • ½ כוס פירורי לחם
  • ½ צרור כוסברה/פטרוזיליה (קצוצה )
  • 1 בצל (מגורד )
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כפית פפריקה
  • ½ כפית כמון
  • שמן (מעט )

לרוטב:

  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 2 שיני שום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מרק עוף
  • ¼ כוס שמן
  • 1 פלפל חריף (לאוהבי חריף)
  • מלח (קורט)

אופן ההכנה

  • מבשלים בסיר רחב על אש גבוהה את העגבניות מרוסקות (מהסוג האיכותי) עם שום.
  • כשהנוזלים שבסיר כמעט ומתאדים להוסיף את הפפריקה מתוקה, מרק עוף (לא חובה), מלח, שמן.
  • נערבב וננמיך את האש - נוסיף קציצות ונבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור.
  • כשהקציצות מעט מתקשות נהפוך את כולן ונבשל עד שיהיה מוכן.

הערות וטיפים

  • אם חסר נוזלים ניתן להוסיף קצת מים רותחים מהצד של הסיר ולא על הקציצות עצמן.
  • אוהבים חריף? מי שרוצה ניתן בשלב הזה להוסיף פלפל חריף קצוץ היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לקציצות בשר

להוסיף מים עם קופסה של רסק לרוטב?
בהתחלה לא צריך מים בכלל, אחרי שאת שמה את הקציצות והן מתבשלות מעט תראי אם חסר נוזלים ותוסיפי קצת, ללא רסק עגבניות אם זו הכוונה.
אין קופסה של עגבניות מה אני עושה?
עגבניות מגורדות.
זה ללא טיגון קודם?
ללא.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון לקציצות בשר
מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות
צילום: רונית ימין

"לחם בית, קציצות ומטבוחה… קטלני!"
רונית ימין

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: ספיר אהרון

 

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: Sapir Hermon

Similar Posts

14 Comments

    1. היי רחל,
      בבקשה!
      אפשר לתת טיגון קל רק כדי לקרמל אותן מבחוץ אבל לא ממש לטגן עד הסוף.
      בהצלחה 🙂

  1. המתכון הזה פשוט מעולה, מאז שנחשפתי אליו לא מחליפה, הקציצות יוצאות רכות, עם רוטב אדום פיקנטי מצומצם, כיף!!

  2. אכלתי את הקציצות האלה היום אמל אחותי וזה היה פשוט מושלם! חייבים כל כך הרבה שמן ברוטב?

    1. היי שרון,
      שמחים שנהנית מהקציצות!
      עם השמן אפשר לשחק, לא חייבים לשים בדיוק לפי מה שכתוב במתכון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?