| | |

עוגת שמרים מושחתת וקלה להכנה

עוגת שמרים מנצחת לשבת! מתכון קל לעוגת שמרים מפנקת עם שוקולד ואגוזים!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.20 על ידי 20 דירוגים
עוגת שמרים מנצחת לשבת

עוגת שמרים מנצחת לשבת, מתכון עוגת שמרים קלה להכנה והכי טעימה שיש. חובה לנסות!

שבת לא יכולה לעבור אצלנו בשלום אם אין עוגת שמרים מפנקת שאפשר לנשנש אחר הצהריים או בבוקר עם הקפה, ולכן אני מקפידה להכין עוגת שמרים כל שבוע. העוגה המובילה אצלנו היא עוגת שמרים שוקולד עם קראנץ' אגוזים שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש.

מתכון לעוגה שכיף ופשוט להכין ומתקבלת עוגה מפנקת שקשה להמתין לשבת בבוקר בלי לגנוב ממנה לפחות ביס אחד. ניתן להכין גם עוגת שמרים פרווה ולהגיש לאחר ארוחת השבת. כל כך טעימה שהיא בדיוק הקינוח שצריך להגיש כדי למקסם את ההנאה!

עוגת שמרים מנצחת לשבת
צילום: פרח גבסו

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים

    • שמרים, שוקולד ואגוזים – שילוב טעמים מושלם שאין לו תחרות!
    • מתכון קל להכנה שכל אחד יכול להכין ותמיד יוצאת טעימה!
    • ניתן להכין עוגת שמרים פרווה ולהגיש גם לאחר אררוחה בשרית, לצד הקפה!
    • כל כך טעימה שאם אתם מכינים בשישי, מומלץ להכין שתי עוגות כדי שתישאר לכם אחת לשבת בבוקר!

שורה תחתונה: בצק שמרים, שוקולד ואגוזים זה השילוב הכי מענג שיש! רוצים עונג שבת? זו העוגה בשבילכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שמרים מנצחת לשבת

עוגת שמרים מושחתת וקלה להכנה

עוגת שמרים מנצחת לשבת! מתכון קל לעוגת שמרים מפנקת עם שוקולד ואגוזים!
ציון 4.20 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית התנור/תבניות אינגלישקיק
כוס מדידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כפית משפר אפיה
  • 3 ביצים
  • ¼1 כוסות שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • ממרח שוקולד (איזה שבא לכם)
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 4 כפות סוכר דמררה
  • חמאה/מחמאה ( 10 גרם)

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • מיץ מלימון סחוט
  • 1 כפית תמצית וניל (איכותית)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • מערבבים תחילה את המצרכים היבשים ללא המלח.
  • מוסיפים את הביצים וכוס של שמן ובהדרגה מוסיפים גם את המים.
  • ממשיכים ללוש כארבע דקות ומוסיפים את רבע כוס השמן.
  • לשים ומוסיפים את כף המלח.
  • ממשיכים ללוש לשבע דקות ומתפיחים לשעה!
  • אחרי שהשעה  עוברת לשבור את הבצק ואז מתפיחים שוב למשך כחצי שעה בערך.

הכנת המילוי:

  • במחבת מחממים את המחמאה או החמאה.
  • מוסיפים את כוס האגוזים ואת והסוכר.
  • מערבבים קלות וממשיכים לקרמל את האגוזים עד שהם משחימים ומקבלים צבע נאה.

הכת הסירופ:

  • מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
  • על משטח עבודה לרדד את כדור הבצק לעלה דק מאוד.
  • למרוח ממרח שוקולד ולפזר מהאגוזים.
  • נגלגל לרולדה ונסגור את הקצוות.
  • להניח על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה. או תבניות אינגלישקיק משומנות.
  • להתפיח שוב לעשרים דקות מכוסה במגבת נקיה.
  • לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
  • להבריש בביצה ולאפות למשך חצי שעה.
  • אחרי חצי שעה להבריש בסירופ לקרר ולהקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים מנצחת לשבת 

לגבי הסירופ זה לא הרבה שתי כוסות סוכר?
הכוס היא כוס חד פעמי לשתייה קרה בסירופ – אז לא זה לא הרבה.
אפשר להצליח את הבצק במקרר יום לפני כן?
אפשר ואפילו רצוי.
איך מקרמלים אגוזים?
ממיסים מחמאה על גז ומוסיפים סוכר דמררה ואגוזים.
למרוח ממרח שוקולד ואז לשים על הממרח את תערובת האגוזים והחמאה? או שכול מילוי זה בנפרד ?
האגוזים במתכון עוברים תהליך של קרמול עם המחמאה, אז מורחים ממרח שוקולד ועל הממרח מוסיפים את תערובת האגוזים.
חייבים משפר אפיה או אפשר בלי?
לא חייב, אפשר גם אבקת אפייה, שקית אחת לכל קילו קמח.
עוגת שמרים מנצחת לשבת
צילום: פרח גבסו

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: פרח גבסו

Similar Posts

8 Comments

  1. ניסיתי המוון מתכונים של שמרים, המתכון הזה הכי הכי מוצלח! טעים עם ריח של מאפייה.
    רק תזהרו כי זה מזה ממכר!

    1. גודל M ואת יכולה לנסות סוכר רגיל אך עם האגוזים סוכר חום הולך יותר טוב. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?