|

עוגת שוקולד עם קצפת וציפוי גנאש שוקולד מפנק -עוגה מושלמת ללא הפרדת ביצים, שכל אחד יכול להכין!
עוגה מעלפת ונימוחה קלה להכנה ללא הקצפת ביצים. מושלמת לכל השנה, לשבת, ועם המרה קלה אפילו אפשר שתתאים גם לחג הפסח, אז שווה לשמור את המתכון מעכשיו. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: נורית ג. – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת שוקולד לפסח

מתכון: עוגת שוקולד עם קצפת 

מצרכים 

200 גר' חמאה/ מרגרינה
3/4 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר
שלוש ביצים
ארבע כפות קמח תופח או 4 כפות קמח רגיל +כפית אבקת אפיה
קורט מלח, תמצית וניל

**ללא גלוטן ניתן להמיר ב-4 כפות קמח תפוחי אדמה+ 1 כפית אבקת אפיה (מושלם גם לפסח)

מרכיבים להכנת הקצפת:
2 שמנת מתוקה
4-5 כפות אינסטנד פודינג וניל

מרכיבים להכנת ציפוי הגנאש:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד


אופן הכנה 

נמיס שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל בפולסים קצרים. נוציא ונערבב היטב.
נוסיף אחת אחת את הביצים למסת השוקולד ונערבב טוב טוב בעזרת מטרפה.
נוסיף את הקמח כף אחר כף ונערבב שוב. 
לצקת את העיסה לתבנית בגודל 26, ולאפות בתנור שחיממנו מראש ל- 180 מעלות במשך כעשרים דקות
להיזהר לא לייבש את העוגה, היא צריכה להיות רכה קלות במרכז. לצנן..
 
הכנת הקצפת: 
נקציף 2 שמנת מתוקה במיקסר, נוסיף  את האינסטנט פודינג וניל כף אחר כף ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
יוצקים על העוגה הקרה ומיישרים. 
נכניס את העוגה למקרר. 
הכנת הגנאש: 
נחמם את השמנת המתוקה
כשמתחילות להיווצר בועות נוריד מהאש ונוסיף את קוביות השוקולד ונערבב היטב היטב..
לצקת על העוגה לצפות ולקשט כרצונכם. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לבסיס להשתמש בשמן במקום חמאה??
תשובה: לא ניסיתי


שאלה: כמה זמן צריך להיות במקרר לייצוב שכבת הקצפת?
תשובה: בערך שעה ואפילו יותר. אם תרצי תכניסי מעט .. כרבע -חצי שעה ..למקפיא והכל בסדר.

תמונות מהגולשים

עוגת שוקולד עם קצפת וגנאש מפנק
צילום: פינקי יעקב סטופניצקי

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

    1. היי גיל,
      יש בה גם אינסטנט פודינג ובו יש סוכר. אפשר כמובן להוסיף אם נראה לך שזה לא מתוק מספיק, לא תהיה לכך כל השפעה על המרקם אלא רק על רמת המתיקות של העוגה.
      בהצלחה 🙂

  1. הי, בהכנות של העוגה עם הקצפת והגנאש.. יאמי!
    האם הגנאש צריך להיות קר או חם כאשר שופכים מעל הקצפת שהתקשתה במקרר?
    תודה רבה!!

    1. היי נירה!
      הגנאש צריך להיות חם-חמים כדי שתוכלי לעבוד איתו. אם הוא מתקרר יותר מדי הוא נעשה מוצק.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements