גלידה

ארטיק מגנום ביתי מסחרר!

ארטיק מגנום ביתי מסחרר! מתכון למגנום ביתי – הגלידה שכולם אוהבים – שכל אחד יכול להכין. טעים ויפה, אפילו יותר מהמקורי!

מתכון באדיבות: מרי קוגן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ארטיק מגנום ביתי מסחרר

מצרכים ואופן הכנה – הכנת התבניות ותערובת הגלידה

השתמשתי בתבניות סילקון (סילקומארט ) לארטיקים אפשר לקנות בחנות למוצרי אפיה . ממיסים סוג שוקולד שרוצים כציפוי – ( לבן / חלב/ מריר ) בקערה במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין ללא גושים . שופכים מעט בתוך התבנית מטים את התבנית כך שהכלל השוקולד מכסה את התבנית בצורה הרמטית , מכניסים למקפיא לבינתיים כדי שהשוקולד ייתפס .

לתערובת של גלידה בטעם שוקולד חלב בטעם קרמל ( אצלם את האריזה) להמיס במיקרו 200 גרם שוקולד חלב + 50 גרם נטיפי שוקולד בטעם קרמל עם 120 מל שמנת מתוקה עד שהתערובת חלקה ( שוב רצוי להמיס בפולסים של 30 שניות כך לא השוקולד לא יתחמם יותר מידי ויהרס) , את התערובת מניחים בצד .

להמשך מתכון דפדפו למטה.

מצרכים ואופן הכנה – בסיס הגלידה והכנת הארטיקים

בקערה נפרדת מכינים את הבסיס לגלידה עצמה – להשתמש רק בביצים טריות:
4 ביצים, מופרדות
1/2 כוס (100 גר’) סוכר
1 כפית תמצית וניל משובחת
2 מכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
מעט מלח. :

מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר ועם תמצית הווניל עד שהתערובת סמיכה, תפוחה ובהירה ומעבירים לקערה גדולה.
מקציפים (אין צורך לשטוף את כלי ההקצפה והמקצף) את השמנת לקצפת רכה (נזהרים לא להקציף יתר על המידה) ומעבירים לקערה הגדולה.
מקציפים את החלבונים עם מעט מלח, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר. מקציפים לקצף רך ומעבירים לקערה הגדולה.

מאחדים בעדינות, בתנועות קיפול, את התערובות המוקצפות עד לקבלת תערובת אחידה. לוקחים מעט מתערובת השוקולד ומקפלים לתוך קערת הקצף , ושוב מוסיפים מעט עד שכלל קערת השוקולד מוטמעת בקערה של הקצף. שופכים לתוך קנקן את התערובת הסופית ומוזגים לתבניות עם השוקולד המומס שהקפאנו, מכניסים מקל ארטיק , מכניסים למקפיא למשך 6-7 שעות

עוד מתכונים מבוקשים:

ארטיק מגנום ביתי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker