באדיבות: ליטל וקנין – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת מוס טריקולד – טיפים לעוגה מנצחת!
טיפים והערות מבעלת המתכון:
קונדיטורית ובעלת בית קפה שביקשה ממני לא לפרסם אותו. יש המון מתכונים מצויינים בגוגל.
אתן לכן טיפים להכנת עוגת מוס מדוייקת ואשתדל לענות לכולכן על השאלות (מתנצלת מראש על הזמן שיקח לי אני מוצפת בהמון הודעות- גם בפרטי)
קודם כל התחתית בעוגה שלי מורכבת משבבי וופל, שוקולד מריר וממרח נוגט (100 גרם שבבי ופל, 80 גרם שוקולד מריר מומס ו 3 כפות ממרח נוגט)
לגבי הרינג – מדובר ברינג שנרכש מחנות המתמחה באפייה – מיועד לעוגות
שלי קוטר 24
מה שקילפתי מהעוגה זהו שקף המיועד לעוגות
לדעתי אפשר גם לחתוך שקף רגיל אם אין לכן בבית. את השקף רכשתי גם כן מחנות אפיה.
את השקף לא אופים בתנור.
לגבי המוסים:
כדי להגיע לדיוק מקסימלי ההמלצה שלי היא לא להקציף את השמנת המתוקה עד לקצפת נוקשה אלא כ 70-80% הקצפה, לשפוך למרכז התבנית ולדפוק בקלילות על השיש על מנת להוציא בועות אוויר.
להכניס להקפאה, להמתין כשעה ולהמשיך לשכבה הבאה.
בעוגה יש מעט ג׳לטין כדי שתצא יציבה ועמידה יותר.
שאלות ותשובות
שאלה: נראה מדהים! איפה ניתן להשיג תבנית כזו?
תשובה: אני קניתי בחנות "חג פעמי" בבאר שבע.גם "לירון בראשית" מוכרת אותו ועושה משלוחים.
שאלה: איך מצמידים את השקף בצורה כזאת מושלמת?
תשובה: עם מים בצד בנוגע ברינג/אטב כביסה מלמעלה/אטב משרדי למעלה.
שאלה: היכן קונים כזה שקף רחב? תודה.
תשובה: בחנות המתמחה באפייה ומוצרי אפייה.
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!