| | | |

קובה בורגול בקלי קלות

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת קובה בורגול משגעת – בצק בקלי קלות.
בהשראת: מיכל מדינה
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
מתכון קובה בורגול

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת קובה בורגול משגעת – בצק בקלי קלות.

מנה נוסטלגית וטעימה שפשוט חובה לנסות!

ספר המתכונים של מיכל מדינה

מתכון קובה בורגול
צילום: מיכל מדינה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

מתכון קובה בורגול
צילום: מיכל מדינה
מתכון קובה בורגול
צילום: מיכל מדינה
מתכון קובה בורגול
צילום: מיכל מדינה
מתכון קובה בורגול
צילום: מיכל מדינה
מתכון קובה בורגול
צילום: מיכל מדינה
מתכון קובה בורגול

קובה בורגול בקלי קלות

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת קובה בורגול משגעת – בצק בקלי קלות.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: מיכל מדינה

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס ג'ריש (בורגול דק)
  • 2 כוסות סולת
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן
  • ¼-½ כוס מים חמים

למילוי:

  • 1 בצל
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • צרור כוסברה (קצוצה דק)
  • סלרי ( שקצצנו רק את חלק של העלים)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נשרה בקערה 1 כוס של ג'ריש (בורגול דק) עם כוס ורבע מים רותחים לחצי שעה.
  • נוסיף 2 כוסות סולת, כפית מלח, 2 כפות שמן ונוסיף רבע עד חצי כוס מים חמים וללוש טוב.
  • צריך להתקבל בצק ממש נוח לעבודה אם מרגיש לכן קצת יבש תוסיפו מים אבל בטיפות כדי שלא יהיה דביק מדי.
  • אפשר לפתוח אותו למעטפת ממש דקה בקלות

להכנת מילוי:

  • נקצוץ בצל ונטגן נוסיף 1/2 קילו בשר טחון, כפית אחת של מלח, כפית פפריקה, 1/2 כפית כמון 1/2 כפית פלפל שחור, פטרוזיליה קצוצה דק וכוסברה קצוצה ומעט סלרי שקצצנו (רק את חלק של העלים).
  • נטגן עד שהבשר מוכן וניתן לו להתקרר לפני שמתחילים לגלגל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קובה בורגול

הגריש לא נותן טעם אחר? אם רוצים רק עם סולת?
אפשר בטח.
לטגן את הבשר יחד עם הירק?
אכן.
אפשר במקום לטגן לבשל ברוטב?
המתכון הוא לבישול לא לטיגון.
צריך לתת לבצק לנוח? או יש להתחיל לגלגל קובות?
אפשר ישר.
אפשר מתכון בבקשה רק עם סולת?
את יכולה פשוט לשים רק סולת. על שתי כוסות שימי משהו כמו כוס מים (את יכולה להתחיל עם פחות ולהוסיף במקרה הצורך) ותני לזה לנוח עשרים דקות – חצי שעה ואז תוסיפי מלח שמן ואם הבצק קצת יבש תוסיפי קצת מים.
מתכון קובה בורגול
צילום: מיכל מדינה

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: קובה בורגול מתכון מאת: Michal Medina

Similar Posts

4 Comments

    1. אפשר למלא בפטריות או טופו מטוגן עם פטרוזליה, בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?