פוטטוס בתנור טעימים בטירוף – 

מתכון פוטטוס תפוחי אדמה פריכים ומתובלים, פצצת טעם בכל ביס.ברגע שמוציאים אותם מהתנור, הריח מעולה והצבע נפלא . פוטטוס קריספים מבחוץ ורכים בפנים (אפשר להכפיל כמויות ובהתאם את התבלינים והשמן)

מתכון באדיבות: גילה עדי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פוטטוס בתנור טעימים בטירוף

מצרכים 

ארבעה תפוחי אדמה בגודל בינוני
שיני שום
פפריקה אדומה בשמן
כורכום
מלח פלפל שחור, לפי הטעם
טימין מיובש
שמן זית


אופן הכנה 

לחצות ארבעה תפוחי אדמה לשניים ושוב לשניים
נניח אותם בשקית עם סגירה אטומה ונכניס:
שיני שום, כמה שאוהבים (הם טעימים מאוד באפייה, אני מכניסה הרבה)
נתחיל להכניס לשקית גם פפריקה אדומה בשמן
כורכום
מלח פלפל שחור
טימין מיובש (אם אוהבים, אפשר לוותר על זה)
שמן זית

בשלב זה נסגור את שקית היטב ונכניס לפריזר הקפאה של כחצי שעה
נוציא את השקית ונחורר אותה להוצאת הנוזלים שהצטברו פנימה במשך הזמן הזה
נניח את תפוחי האדמה בתבנית, נרסס עוד קצת שמן מעל ונאפה למשך כ 50 דקות עד קבלת צבע זהוב ומעורר תיאבון. בהצלחה!

שאלות ותשובות

שאלה: אני שמה את התנור על טורבו?
תשובה: אני אפיתי על רגיל.

שאלה: האם במקפיא הנוזלים שבשקית יצאו מהחורים?
תשובה: להקפיא רק לחצי שעה זה לא קופא.

שאלה: השקית מיוחדת לחום?
תשובה: לא בשקית שמים את כל המצרכים סוגרים היטב ואחרי שמוציאים מהפריזר אופים בתנור בתבנית אפיה

 

עוד מתכונים מבוקשים:

לחצות ארבעה תפוחי אדמה לשניים ושוב לשניים  נניח אותם בשקית עם סגירה אטומה ונכניס: שיני שום, כמה שאוהבים (הם טעימים מאוד באפייה, אני מכניסה הרבה) נתחיל להכניס לשקית גם פפריקה אדומה בשמן כורכום מלח פלפל שחור טימין מיובש (אם אוהבים, אפשר לוותר על זה) שמן זית    בשלב זה נסגור את שקית היטב ונכניס לפריזר הקפאה של כחצי שעה  נוציא את השקית ונחורר אותה להוצאת הנוזלים שהצטברו פנימה במשך הזמן הזה נניח את תפוחי האדמה בתבנית, נרסס עוד קצת שמן מעל ונאפה למשך כ 50 דקות עד קבלת צבע זהוב ומעורר תיאבון. בהצלחה!

טלי פרימן: “יצא פשוט מושלם!”

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!