מתכון של מרי קוגן המוכשרת ויפה לסופגניות מיני טעימות בטירוף שאפשר לצפות במגוון ציפויים וטעמים ולהתפנק. חובה לנסות!
מתכון באדיבות: מרי קוגן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: סופגניות מיני מתכון מנצח
מצרכים
מתכון מתבסס על מתכון של מיקי שמו מצרכים – 1/2 ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב פושר
4 ביצים
175 גר' חמאה
20 גר' שמרים טריים
אופן הכנה
לערבב במיקסר עם וו לישה ( לבצק) את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב.
להוסיף את הביצים והמלח , ללוש למשך כ7 דקות במהירות איטית בינונית -.
לאחר מכן להוסיף את החמאה בהדרגה עד שהבצק מקבל מרקם אחיד והומוגני.
להוציא את הבצק מהמיקסר לעטוף בניילון נצמד אין צורך לשמן, הבצק שומני מספיק מהחמאה . להניח למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק. לאחר מכן להוציא את האוויר מהבצק, לכסות שנית בניילון ולהכניס למקרר למשך כשעתיים.
לחלק את הבצק ל-40 יחידות (אפשרות שניה ;ניתן לרדד את הבצק לעובי של 3 סמ ולקרוץ 40 עיגולים ) לכדרר חתיכות לכדורים. חשוב בכל העת שהכדורים יהיו מקומחים, להתפיח עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר. למלא שמן מחבת יצוקה, בתחילה על מעט גבוהה ולאחר מכן להוריד את העוצמה כך שהסופגניות יתבשלו בפנים , מאחר והן קטנות לא צריך טיגון ארוך לא יותר מ3 דקות. לאחר שהסופגניות התקררו , להמיס שוקולד חלב בנפרד , שוקולד לבן בנפרד , ריבת חלב , להניח בקערה כל ציפוי בנפרד לטבול את החלק העליון של הסופגניה, להוסיף תוספות לפי טעם אישי, כמו אוראו, טוויקס, וכ
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר שמרים יבשים במקום טריים?? וכמה?
תשובה: אני משמשת בשמרים טריים תמיד כדי לחסוך את העבודה.
שאלה: היי זה נראה מושלם…תגידי איזה שוקולד השתמשת?
תשובה: שוקולד מטבעות שקניתי בחנות למוצרי אפיה.
שאלה: אפשר מתכון לציפוי שיצא יציב?
תשובה: אני המסתי את השוקולד עם מעט שמן אפשר עם מעט חמאה, במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם להוציא ולערבב את השוקולד ? עד שנמס לחלוטין , לטבול את הסופגניה ולהניח על נייר אפיה עד שמתייצב
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!