| | | | |

מקרון - מתכון מקרונים צרפתיים

בימי השגרה קשה לשמור על חיוך תמידי, אבל יש פינוקים קטנים שעושים את כל ההבדל!
בהשראת: נעה ראות וקנין
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
מתכון מקרון

עוגיית מקרון מטריפה! מתכון מקרונים צרפתיים שלא תאמינו שאפשר להכין בבית בקלות והם יוצאים דוגמנים אחד־אחד!

עוגיות מקרון הן העוגיות האהובות עליי ובכל פעם שאני מגיעה למאפייה או לקונדיטוריה אני קונה, אבל אם נודה על האמת, כל עוגייה עולה לא מעט וכשרוצים ליהנות מהן כמו שצריך, החשבון יוצא גבוה.

אז מתברר שאפשר להכין אותן ממש בקלות בבית והן יוצאות טעימות כמו הקנויות ואולי אפילו טעימות יותר! עוגייה משגעת על בסיס חלבוני ביצה עם גנאש בטעמים והיא מושלמת להגשה גם בפסח!

ספר המתכונים של נעה ראות וקנין

מתכון מקרון
צילום: נעה ראות וקנין
מתכון מקרון
צילום: נעה ראות וקנין
מתכון מקרון
צילום: נעה ראות וקנין

למה באמת כדאי לכם: מתכון מקרון

  • עוגיות מקרון צבעוניות, איכותיות ומרשימות להגשה באירוח!
  • עוגיות טעימות שאפשר להכין בשלל טעמים ולגוון בפינוק!
  • עוגיות משגעות שמכינים ללא קמח ומושלמות להגשה גם בפסח!
  • עוגיות טעימות, שעלות ההכנה שלהן נמוכה בהרבה מהקנויות!

שורה תחתונה: אם אתם אוהבים עוגיות מקרון זה ה-מתכון! פינוק מושלם במינימום הוצאה ומקסימום הנאה!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון מקרון

מקרון - מתכון מקרונים צרפתיים

בימי השגרה קשה לשמור על חיוך תמידי, אבל יש פינוקים קטנים שעושים את כל ההבדל!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: נעה ראות וקנין

ציוד

מיקסר
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבסיס:

  • שקדים (300 גרם - לטחון דק )
  • אבקת סוכר (300 גרם )
  • חלבונים (110 גרם )
  • צבע מאכל ג'ל / אבקה (מעט)
  • סוכר דק (300 גרם )
  • מים (75 מ"ל)
  • חלבונים (110 גרם)

גנאש שוקולד לבן :

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • סוכר אינברטי /סירופ תירס (30 גרם )
  • 5 חפיסות שוקולד לבן (500 גרם )
  • חמאה (45 גרם )

גנאש פיסטוק:

  • שמנת מתוקה (170 מ"ל)
  • סוכר אינברטי / סירופ תירס (30 גרם )
  • 4 חפיסות שוקולד לבן (400 גרם )
  • מחית פיסטוק (80 גרם )
  • חמאה (40 גרם )

גנאש פטל ושוקולד לבן:

  • שמנת מתוקה (160 מ"ל)
  • סוכר אינברטי / סירופ תירס (30 גרם )
  • ½4 חפיסות שוקולד לבן (450 גרם )
  • מחית פטל (60 גרם )
  • חמאה (40 גרם )

אופן ההכנה

להכנת הבסיס:

  • נוסיף לחלבונים את צבע המאכל ונערבב טוב טוב.
  • ננפה ביחד את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
  • נשפוך את החלבונים על תערובת אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
  • את המים והסוכר נביא לרתיחה של 118 מעלות.
  • כאשר הסירופ מתחיל לרתוח ומגיע לטמפרטורה של 115 מעלות נתחיל להקציף בנפרד את כמות החלבונים השנייה עד לקבלת קציפה רכה. נזלף באיטיות את הסירופ לתוך קערת המיקסר עם החלבונים ונקציף עד לקבלת קציפה חזקה במיוחד ( לפחות 10 דקות).
  • נקפל את המרנג שהתקרר לתוך התערובת הראשונה שיצרנו קודם (החלבונים אבקת הסוכר ואבקת השקדים עם צבע המאכל) עד שנקבל מרקם אחיד ונעביר לשקית זילוף עם צנתר חלק.
  • נזלף עיגולים על תבנית עם נייר אפייה בקוטר של חמישה ס"מ.
  • על מנת להקל אני מדפיסה עיגולים בקוטר הנ''ל על דף ומניחה את הדף מתחת לנייר אפייה ואז מתחילה לזלף.
  • נשאיר את המקרונים להתייבש מינימום 30 דקות עד שהם מקבלים קרום יבש (זה מה שנותן לנו את ה"רגל" של המקרון).
  • בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו נאפה את המקרונים ל כ-12 דקות, כאשר באמצע האפייה נפתח את התנור ונסובב את התבנית.

להכנת גנאש שוקולד לבן :

  • נביא לרתיחה בסיר קטן את השמנת והסוכר האינברטי.
  • בקערה נניח את השוקולד ונמזוג את השמנת הרותחת על השוקולד.
  • נחכה כחצי דקה ונטחן בבלנדר מוט עד לתערובת חלקה.
  • כאשר התערובת תתקרר ותגיע לטמפרטורה של 35-40 מעלות נוסיף את החמאה ונטחן שוב עם מוט בלנדר.

להכנת גנאש פיסטוק:

  • נביא לרתיחה בסיר קטן את השמנת והסוכר האינברטי.
  • בקערה נניח את השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק ונמזוג את השמנת הרותחת על השוקולד.
  • נחכה כ 30 שניות  ונטחן בבלנדר מוט עד לתערובת חלקה.
  • כאשר התערובת מתקררת ותגיע לטמפרטורה של 35-40 מעלות מוסיפים את החמאה ונטחן שוב עם מוט בלנדר.

להכנת גנאש פטל ושוקולד לבן:

  • מביאים לרתיחה בסיר קטן את השמנת והסוכר האינברטי ומחית הפטל.
  • בקערה נניח את השוקולד הלבן ונמזוג את השמנת הרותחת על השוקולד.
  • אחרי כחצי דקה נטחן בבלנדר מוט עד לתערובת חלקה.
  • כאשר התערובת מתקררת ומגיעה לטמפרטורה של 35-40 מעלות נוסיף את החמאה ונטחן שוב עם מוט בלנדר .

הערות וטיפים

  • למקרון בצבע זהב - נשתמש בצבע מאכל כתום וצהוב ואיבקתי באבקת איבוק בצבע זהב  של מורן ומוטי זעפרן.
  • למקרון בצבע ברונזה - נשתמש בצבע מאכל חום (ממש טיפה) ואיבקתי באבקת איבוק בצבע ברונזה ורוד גם שלהם.
  • להכנת גנאש קפה אפשר להוסיף 15 גרם קפה מגורען לשמנת והסוכר האינברטי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מקרון

למה בגרמים?
כי במקרונים חשוב מאוד לדייק.
כמה ביצים זה 110 גרם חלבון?
חלבון שוקל בערך 30 גרם, אז זה קצת פחות מ 4 חלבונים.
הכנת אותם בשבלונה של המקרונים?
לא, הדפסתי עיגולים בקוטר 4.5 ס"מ ושמתי את הדף מתחת לנייר אפייה וזילפתי.
מה זה סוכר אינברטי?
סוכר הפוך, סוכר שעבר פירוק של מולקלות המטרה של סוכר אינברטי באפיה: מחדד טעמים מעניק טעם קרמלי עשיר (הקרמליזציה שלו כפולה משל סוכר), משפר השחמה, מאריך חיי מדף, משפר עסיסיות.
מה הכוונה סוכר דק ?
מצורף תמונה כאן, אם אין לך זה לא נורא, הוא פשוט נמס יותר מהר.
.
מתכון מקרון
צילום: נעה ראות וקנין

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: Noa Reut Vaknin

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?