Advertisements
| |

חמין מתכון המפורסם של אילנית בניזרי

שילוב טעמים שיא השלמות
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.56 על ידי 18 דירוגים
חמין
Advertisements
מתכון טשולנט חמין תימני שמככב מזמן בכל כך הרבה בתים בשבתות משפחתיות, ומעכשיו גם אצלכם!
קבלו מתכון לחמין לשבת חורפית או גם אם זה בשיא החום, שמכינים עם בשר או עוף בשילוב טעמים אגדי שישאיר אתכם בשיא התענוגים.
ארוחת צהריים מדהימה ומהממת במיוחד שחובה לנסות לפחות פעם אחת בחיים. ביס אחד ישלח אתכם עפים!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

חמין

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

חמין

חמין מתכון המפורסם של אילנית בניזרי

שילוב טעמים שיא השלמות
ציון 4.56 על ידי 18 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי
Advertisements

המצרכים

  • 1 כוס חומוס מושרה לילה ליפני או קפוא של סנפרוסט
  • 1 כוס תירס קפוא של סנפרוסט או שעועית מושרית
  • 1 כוס חיטה מושרה חצי שעה ומסונן
  • תפוחי אדמה
  • שום שלם (ראש שום עם הקליפה)
  • 2 שזיפים שחורים מגולענים או תמרים או 2 כפות סילאן
  • בשר או עוף
Advertisements

אופן ההכנה

  • לחמם רבע כוס שמן בסיר עמוק ,להוסיף חצי כפית כורכום ושתי כפות פפריקה לערבב ,(אם מכינים עם בשר יש לסגור אותו על השמן החם והתבלינים דקה מכל צד בדרך כלל מכינה עם בשר מספר שריר 8 או אוסובוקו או אסאדו ) .
  • להוסיף את החומוס התירס או שעועית והחיטה ,שום ושזיפים ,כוס מים רותחים עם כף מרק עוף ,להוסיף תיבול,פלפל שחור ומלח ,להוסיף את התפוחי אדמה ועוד כ 5 כוסות מים .
  • לבשל שעה וחצי על להבה בינונית .
  • להוסיף לקראת הסוף ביצים שהרתחנו בנפרד.אני מרתיחה מטעמי הגיינה לא חייב אך מומלץ.
  • בכניסת השבת להניח בפלטת שבת או בתנור ל כ 15 שעות על חום 100 מעלות , להוסיף עוד כוס שיהיו מים רותחים מאחר והחיטה סופגת את הנוזלים.
  • את הגחנון עדיף לקנות של חמסי לא אפוי! ומכניסים לשקית קוקי סוגרת מניחה על הבצים של החמין לכל הלילה מ 7 בערב !! הגחנון יוצא אליפות
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: חמין

אם רוצים להכין בסיר בישול איטי, צריך קודם לבשל בגז כפי שכתבת ואז להעביר לסיר בישול איטי או ישירות מתחילים בסיר בישול איטי? ולבשר אצטרך לתת בישול מקדים בגז? תודה מראש
בסיר בישול איטי אין צורך בבישול מקדים. פשוט מניחים את כל המרכיבים בסיר כולל הבשר, מוסיפים מים וזהו.
תירס? על זה עוד לא שמעתי.
הילדים חולים על זה!
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חמין – אילנית בניזרי

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements