Advertisements
בקלאווה ביתית – מתכון בקלאווה מהממת שכל אחד יכול להכין. בקלאווה ביתית מבצק פילו, במילוי אגוזי מלך עשירים ועם סירופ סוכר ודבש מתוק מעל, כל ביס גן עדן! נסו עכשיו.

מתכון באדיבות: שרמיין ברמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: בקלאווה ביתית

מצרכים 

– זה למנה קבועה. עבור גודל גדול בתמונה, פשוט להכפיל את המתכון הזה.
חצי קילו אגוזי מלך
1/2 כף קינמון – טחון
1/4 כוס סוכר
1 חמאה ללא מלח
1/4 כפית מלח
בצק פילו
סירופ –
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
פיסטוק – טחון.

אופן הכנה 

מערבבים את 1/4 כוס סוכר, קינמון, אגוזי מלך. מחלקים לשניים.
ממיסים חמאה ומוסיפים מלח. נקה למעלה ורק להשתמש בנוזל נקי ושקוף.
להבריש חמאה על תבנית אפייה בינונית.
שים 7 שכבות של פילו. לטפטף חמאה על כל אחד.
שים חצי תערובת אגוז על גבי.
שים 4 שכבות נוספות פילו.
שים את חצי תערובת אגוז השני.
שים 7 שכבות נוספות פילו.
ללא חמאה בשכבה האחרונה עדיין.
חותכים את המאפה כמו בתמונה עם סכין חדה קטנה.
עם כפית לשים את שאר החמאה.
אופים על 180 במשך 30 דקות.
כאשר הבקלווה מיתקרר בערך 10 דקות, אז ‏לשים את הסירופ
הסירופ
מערבבים את המים, הסוכר והדבש.
מבשלים 20 דקות. תנו מנוחה 5 דקות לפני לשפוך על המאפה.

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: החיתוך מושלם ויפה. את חותכת לפני האפייה או אחרי האפייה?
תשובה: לפני האפייה לחתוך.

שאלה: אפשר במקום חמאה מחמאה שתהיה פרווה?
תשובה: לא ניסיתי אבל תמיד אפשר לנסות.

 
עוד מתכונים מבוקשים:

Advertisements

בקלאווה
Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements