עוגיות

עוגיות מלוחות (עבאדי)

עוגיות מלוחות (עבאדי) –

מתכון מהיר וטעים לעוגיות מלוחות כמו של פעם. עוגיות עבאדי מלוחות פריכות ומפנקות, עם ציפוי שומשום פשוט משגע. גם לכם נהיה חשק להכין לשבת? נסו עכשיו! 

מתכון באדיבות: שרה קבצצי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגיות מלוחות

מתכון: עוגיות מלוחות (עבאדי)

מצרכים 

חצי קילו קמח
100 גרם מחמאה מומסת
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
כף שטוחה מלח
שקית אבקת אפייה + כפית שמרים
70 גרם שומשום קלוי

אופן הכנה 

לתוך קערה להכניס את המחמאה המומסת, מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים.
מוסיפים את המים וממשיכים ללוש.
מוסיפים את הקמח, מלח, אבקת אפייה ושמרים בפעם אחת וממשיכים ללוש, מוסיפים את השומשום הקלוי ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מכניסים למקרר לפחות שעה
יוצרים עיגולים, מורחים ביצה, מפזרים שומשום.
אפייה 180 מעלות עד להזהבה יפה.

הערות:

  • כוס של 200 מ”ל
  • במקום שומשום ניתן להוסיף גרגרי כמון שלמים וכוסברה יבשה טחונה

שאלות ותשובות

שאלה: כוס חד פעמי שתיה קרה?
תשובה: כן, רק לשים לב לגדלים השונים, השתמשתי בזו של ה 200 מ”ל.

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker