מתכון שכל אחד יכול להכין לגביניות אפויות פשוט משגעות מבצק שמרים רך שפשוט נמס בפה. ארוחת בוקר מושלמת לבוקר שבת לצד כוס שוקו או קפה חם. נסו עכשיו!
מתכון באדיבות: ליז תורג'מן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: גביניות שמרים ביתיות וטעימות
מצרכים ואופן הכנה
למלית הגבינה:
2 חבילות גבינה טוב טעם
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 חלמונים
גרידה מחצי לימון
2 כפות קורנפלור
להוסיף חלב לפי הצורך כי כל קמח סופג נוזלים אחרת
להכנת הבצק:
לערבב עם וו לישה קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים של שמרית
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 גרם חמאה רכה
כוס וחצי חלב פושר
ללוש 10 דקות את הכל ביחד
להתפיח כשעה, או אפשר 40 דקות בקיץ מכיוון שחם עכשיו
לוקחים קצת מהבצק עושים מלבן קטן מורחים פס מהגבינה מגלגלים קצת ואת הקצה של הבצק חותכים עם סכין ומגלגלים עד הסוף
מתפיחים שוב 35 דקות
לאפות אפיה רגילה 180 מעלות
שאלות ותשובות
שאלה: למרוח ביצה לפני אפייה ולשים את השקדים המולבנים ?
תשובה: למרוח בייצה לפני האפיה ולפזר שקדים
שאלה: אפשר להכין רולדות במקום גביניות?
תשובה: ברור
שאלה: אני גרה בניו יורק ואין גבינת טוב טעם, אפשר גבינת פילדלפיה?
תשובה: נראה לי שכן.
שאלה: תודה. אפשר עם הבצק הזה לעשות קוראסונים?
תשובה: לא זה בצק שמרים רגיל אפשר לעשות צורה של קוראסון אבל זה שמרים רגיל
שאלה: איך את עושה את הצורה כזו יפה ? אפשר הסבר קצר ?
תשובה: ליצור מלבן קטן מורחים מעט גבינה מגלגלים לקראת הסוף חותחים את הקצבות ושוב מגלגלים
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: סמבוסק גבינה
אפשר להחליף בגבינה לבנה?
היי אליסה, גבינה לבנה עלולה לנזול כי יש בה נוזלים, אפשר להחליף בגבינת טבורג או גבינת כנען. אם מוכרחים להשתמש בגבינה לבנה אז לתוצאה יותר קרובה למתכון המקורי כדאי לסנן את הגבינה הלבנה בבד חיתול שעתיים אם יש לך ואז היא תקבל מרקם מאוד דומה לטוב טעם, בהצלחה!
לא ברור כלל ההסבר הזה "לוקחים קצת מהבצק עושים מלבן קטן מורחים פס מהגבינה מגלגלים קצת ואת הקצה של הבצק חותכים עם סכין ומגלגלים עד הסוף"
ליצור מלבן קטן מורחים מעט גבינה מגלגלים לקראת הסוף חותחים את הקצבות ושוב מגלגלים