מתכון לצלי מניפה בקישוט תפוחי אדמה קטנים

מתכון באדיבות: אילנית כרבי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: צלי בקר עם תפוחי אדמה

מצרכים ואופן הכנה 

לשלוק גוש שלם של בשר 5 או 6( עדיף 5)

להוסיף למים פלפל אנגלי, מעט כורכום ועלי דפנה (טיפ של אילנית בניזרי האלופה) עד להתרככות הבשר (3 שעות בערך)

אחרי שהבשר רך להניח בצד עד שמתקרר.כשמתקרר לפרוס לצורת מניפה כמו בתמונה.
לתפוחי אדמה- לקלף תפוחי אדמה קונים ולבשל במים רותחים עד להתרככות, להוציא עם כף עם חורים למסננת .

לקחת סיר שמתאים לתנור, לטגן חבילה של בצלי שאלוט חתוכים לחצאי עיגולים אחרי שהבצל משחים להוסיף ראש שום כף טריאקי, מעט סילאן, כורכום ולערבב

להכניס את התפוחי אדמה ולערבב קלות שיתפסו צבע יפה, להכניס את הגוש בשר ולטגן מכל צדדיו, ולהוסיף סלסלת פטריות שלמות לסיר , להוסיף מים מהציר של הבשר עם כף מרק עוף , למזוג מהרוטב על הגוש, לפזר פלפל שחור גרוס , מעט פטרוזליה טריה ויבשה וחופן של סלרי ומעט רוטב סויה

על התפוחי אדמה נפזר מלח, ותבלין לעל האש ( לא לפחד, יוצא מעדן בהבטחה)על אש ,נמוכה עד שהרוטב מסמיך ואז נוסיף שוב מים מהציר ונכניס לתנור ללא מכסה על 200 מעלות טורבו לכעשר דקות לקבלת גוון מושלם. נפזר פטרוזליה ליופי ..יוצא מהמם וטעים

שאלות ותשובות

שאלה: איזה בשר זה בתמונה,אני בארצות הברית?
תשובה: החלק של הכתף

שאלה: איך את עושה את המניפה?
תשובה: פורסת לפרוסות אבל לא עד הסוף.

שאלה: רשמת להכניס את גוש הבשר לאחר שלפני כן רשמת לפרוס אותו??
תשובה: נכון…..פורסים את הגוש אבל לא עד הסוף כדי שיהיה בצורת מניפה ורק לאחר מכן מטגנים אותו בסיר….

שאלה: היי אילנית כרבי אני רוצה להכין לפסח את המתכון הבעיה שטריאקי וסויה הם קטניות יש מצב בלי ועדיין יהיה טעים או לעשות מתכון אחר? תודה😊
תשובה: במקום הטריאקי שימי כף סילאן ואת יכולה לוותר על הסויה. לפני שאת מכניסה לתנור תזגגי שוב סילאן מעל הכל

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!