|

טבית חמין מהמטבח העירקי

תבשיל אורז ועוף שמשאירים בתנור ונותנים לזה להתבשל כל הלילה - יוצא פשוט שיגעון!
בהשראת: מרי שרעבי
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
טבית עירקי

טבית עיראקי משגע, שאין מצב שלא כוללים בין שאר בישולי החורף! מתכון שמכינים בקלות שיא למנה טעימה ועשירה שכל אחד ישמח לאכול!

למי שלא מכיר, טבית הוא מאכל מהמטבח העיראקי ומכינים אותו במקום חמין. מדובר בתבשיל אורז עם עוף, שמבשלים לאורך זמן, כמו בחמין והוא תבשיל משגע, מזין, ממלא וממכר!

המתכון קל ומהיר ביותר להכנה ומה שבעצם לוקח זמן הוא הבישול האיטי שלו, כך שאפשר להכין, לשים על הפלטה ולהתפנות לדברים אחרים בינתיים. זמן ההכנה של טבית בפועל מהיר בהרבה מחמין, אבל טעים ממש כמו חמין!

ספר המתכונים של מרי שרעבי

טבית מתכון
צילום: מרי שרעבי

למה באמת כדאי לכם: טבית עיראקי

  • מתכון של טבית אורגינל מהמטבח העיראקי, שתמיד יוצא מושלם!
  • ארוחה מלאה, משביעה ומפנקת שכל המשפחה תחייך מהנאה!
  • ארוחה מזינה ביותר, שכוללת את כל הערכים התזונתיים שצריך!
  • כל כך טעימה, שתמצאו עצמכם מכינים אותה כמעט בכל סוף שבוע!

 

שורה תחתונה: כשמתחשק לאכול חמין, אבל לא מתחשק לעבוד הרבה זמן, מכינים טבית אסלי מושלם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

טבית עירקי

טבית חמין מהמטבח העירקי

תבשיל אורז ועוף שמשאירים בתנור ונותנים לזה להתבשל כל הלילה - יוצא פשוט שיגעון!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

סיר בינוני

המצרכים

  • כרעיים + שוקיים של עוף / עוף שלם (כמה שאוהבים)
  • 3 כוסות אורז יסמין (לשטוף ולסנן)
  • 2 בצלים (גדולים חתוכים לקוביות)
  • 2 עגבניות (קלופות חתוכות לקוביות)
  • 1 חבילה רסק עגבניות (קטן - 125 גרם)
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • ½1 כפות בהרט
  • ½ כפית הל
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח (מעט )
  • 1 כף סילאן

אופן ההכנה

  • לטגן את הבצל עד להזהבה עם שמן בסיר גדול.
  • להוסיף את העגבניות ולבשל עוד שתי דקות.
  • להוסיף את הרסק והתבלינים ולערבב הכל ביחד.
  • לשים את האורז ומעל את העוף להוסיף מים עד לגובה העוף ולבשל עד ש 1/2 מהמים נספגים.
  • מכניסים לתנור שחומם ל-120 מעלות במשך לילה שלם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: טבית עירקי

לא הבנתי מזה טבית?
ככה זה נקרא. זה מאכל עירקי. עוף עם אורז בשבת במקום חמין. כל הקטע זה הבישול האיטי שלו על הפלטה או בתנור כך שזה יוצא ממש רך.
אפשר להכין גם על הפלטה?
אפשר בוודאי!
אפשר עם בשר ראש?
האמת שאני מכינה עם חלקי עוף או עוף שלם שאני ממלא אותו בתערובת של בשר טחון אורז התבלינים.
אפשר בסיר לבישול איטי? האורז לא יישרף?
בוודאי, אף מומלץ!
לכסות את הסיר?
כן צריכים לכסות.

הבמה כולה שלכם:
טבית עירקי
צילום: אביבה ירמיהו מוטולה

"מהמם כמה טעים – בגרסה אחרת עם תפו"א ובטטה!"
אביבה ירמיהו מוטולה

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Meri Sharabi

Similar Posts

4 Comments

  1. אפשר להכין כל השלבים חוץ מהתנור/ פלטה יום קודם או כמה שעות קודם? ואז להניח על הפלטה רק לקראת שבת?

    1. היי ציפי,
      אפשר בהחלט אבל רק להוסיף את המים ממש לפני שאת מכניסה לתנור, כך הכל יישמר בצורה טובה יותר.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?