| | | | | | | |

עוגת מוס שוקולד להתעלף

מתכון לעוגת מוס שוקולד עשירה ביותר ומפנקת, ללא גלוטן ושמכינים בקלות!
בהשראת: דורית כהן
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
עוגת מוס שוקולד להתעלף

עוגת מוס שוקולד התעלף! אין תיאור יותר מדויק מזה ואי אפשר שלא להתעלף גם מקלות ההכנה שלה!

אין אירוח אצלי בבית שאני לא מכינה עוגת מוס שוקולד עשירה ומפנקת, כי לא משנה מה אני מגישה ליד, תמיד יהיה מישהו שלא אוהב משהו, אבל מוס שוקולד זה קינוח שאין הרבה שיוכלו לסרב לו!

אז בדיוק בימים אלו, שבהם אנחנו מארחים בני משפחה וחברים ורוצים לפנק כמה שיותר, קבלו מתכון לעוגת מוס שוקולד ללא אפייה, שמכינים מ־3 רכיבים בלבד ויוצאת כל כך טעימה שהסופגניות יישארו מקופחות!

ספר המתכונים של דורית כהן

מתכון לעוגת מוס שקולד
צילום: דורית כהן

למה באמת כדאי לכם: עוגת מוס שוקולד ב 3 מרכיבים 

  • עוגת מוס שוקולד זה הקינוח הכי נחשק והכי מפנק שאפשר להגיש באירוח!
  • מכון קל להכנה, ללא אפייה, ללא ביצים ושאפשר להכין גם כאין הרבה זמן!
  • עוגה משגעת ללא גלוטן ולא משאירה תופעות לוואי שלאחר האכילה!
  • ניתן להמיר את פצפוצי האורז בפתי בר, אוריאו, לוטוס, אגוזים וכל מה שתרצו!

שורה תחתונה: רוצים להרשים את האורחים? תכינו עוגת מוס שוקולד ותהיו המארחים הכי מדוברים בחג!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת מוס שוקולד להתעלף

עוגת מוס שוקולד להתעלף

מתכון לעוגת מוס שוקולד עשירה ביותר ומפנקת, ללא גלוטן ושמכינים בקלות!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אינגליש קייק רחבה
מיקסר

המצרכים

  • ½2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 3 חפיסות שוקולד מריר איכותי 60% (300 גרם )
  • ½2 כוסות פצפוצי אורז

אופן ההכנה

  • בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל חבילת שוקולד עם חצי שמנת מתוקה.
  • לשפוך על פצפוצי האורז, לערבב היטב עד לספיגה טובה.
  • לשטח על תבנית את הבלילה, ומכניסים אותה להקפאה של כשלושים דקות.
  • בקערת המיקסר מקציפים מיכל וחצי של שמנת מתוקה עם שתי כפות של סוכר, עד שמקבלים קצף יציב.
  • אחר כך נמיס את חצי השמנת שנותרה מהפצפוצים עם חבילת שוקולד במיקרוגל.
  • נחכה שיצטנן ואז נערבב יחד עם הקצפת שאותה הקצפנו מקודם.
  • נשפוך את הקצפת על בסיס העוגה ונכניס שוב למקפיא למשך כשעתיים.
  • בזמן שמחכים שיקפא נמיס את השמנת והשוקולד שנותרו לנו להכנת הגנאש שאיתו נכסה את העוגה.
  • לאחר שעתיים כשנוציא את העוגה מהמקפיא, נשפוך את הגנאש על העוגה ושוב.
  • נשים בחזרה להקפאה לעוד שעתיים נוספות.

הערות וטיפים

  • אם יתחשק לכם, תמיד אפשר לפזר מעל העוגה אגוזי מלך גרוסים ו/ או קוקוס קלוי.
  • את העוגה חשוב מאוד שנשמור בהקפאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת מוס שוקולד 

במה אפשר להחליף את פצפוצי האורז?
את פצפוצי האורז ניתן להחליף בפירורי פתיבר/ אוריאו/ לוטוס.
לפי המתכון צריך יותר מ 2 וחצי שמנת מתוקה, לא נשאר לגנש?
בדיוק שתיים וחצי מצריך המתכון, לא לדאוג.
בכותרת כתוב הכנה של 10 דקות אך לפי המתכון נראה שזו הכנה ארוכה ומורכבת?
בדיוק כפי שנכתב , ההכנה היא עשר דקות זמן הקפאת העוגה לא נכלל בהכנת העוגה.
עוגת מוס שוקולד ללא אפיה
צילום: דורית כהן

רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת מוס שוקולד ללא אפיה מאת: דורית כהן

Similar Posts

2 Comments

    1. היי יוסי, יש להוציא את העוגה מההקפאה למקרר כשעה לפני ההגשה, בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?