ארוחות צהרייםבשר

מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים

מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים –  מתכון להיט שחובה להכין! 
מניפות תפוחי אדמה על מצע בשר טחון עסיסי וטעים עם חצילים משגעים – יצירת אומנות אצלכם במטבח. מתכון ברור ומפורט לארוחת צהריים בשרית שחובה להכין!
מתכון באדיבות:  אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים

מצרכים 

2\1 קילו בשר טחון (רצוי שיהיה עם שומן כבש)
בצל (לקצוץ)
שתי כפות שמן לטיגון הבצל
חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים
עשר עגבניות שרי קלויות במחבת
חציל מטוגן לריבועים קטנים( או אפויים עם ספריי שמן )
2\1 כוס מים
תבלינים ,כפית פפריקה ,כפית
ראס אל חנות ,רבע כפית כורכום,רבע כפית פ.שחור גרוס
מלח לפי הטעם

חמישה תפו”א חתוכים למניפה (חורצים פסים לתפו”א לא עד הסוף וחותכים למניפה)
(אופציה שנייה, ניתן גם לפרוס פרוסות דקות את התפו”א)

תבלינים לתפו”א :
רבע כוס שמן זית
כף סילאן
כף טריאקי
כף תבלין צ’ילי גרוס
מלח גס
פ.שחור גרוס


אופן הכנה 

קודם כל נכין את תחתית הבשר הטחון:
ראשית לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את הכורכום ואת הפפריקה ונפתח תבלינים בשמן,

להוסיף את הבשר טחון ולפתוח עם מזלג ,להוסיף את הפטרוזליה,כוסברה ואת התבלינים, את העגבניות שרי שקלינו נקלף, נוריד את קליפתם, נחתוך לקוביות, נוסיף על הבשר ולערבב עם מזלג.
בשלב הזה נוסיף את הקוביות חצילים (מטוגנות או אפויות) ואת המים ומיד נערבב
מנמיכים את הלהבה ונכסה עם מכסה ונבשל לחמש דקות ..

טיפול בתפוחי האדמה:
אחרי שחרצנו את הפסים, נכניס את התפוחי אדמה בשקית קוקי למיקרוגל לכעשר דקות
לחילופין אפשר גם להרתיח עשר דקות במים לריכוך קל ולא מלא ,ואז נצנן טוב טוב

נכין את המרינדה (רוטב לתפו”א) בקערית קטנה:
שמן זית ,תבלין צ’ילי גרוס,סילאן וטראיקי למעט המלח גס והפלפל שחור גרוס.
לערבב היטב ולהבריש את התפו”א ברוטב .שהכנו עתה.

לוקחים כלי המתאים לתנור, ובשלב הראשון מניחים את הבשר טחון המבושל עם החצילים ועם העגבניות
מעל לבשר נניח את מניפות תפוח האדמה מסודרות אחת ליד השנייה
את מה שנשארו מהמרינדה שבקערית , נשפוך על התפוחי אדמה ונפזר עליהם מלח גס ופלפל שחור גרוס באופו אחיד!

הערה למי שהחליט לפרוס את התפוחי אדמה:
עדיין להרתיח או לבשל במיקרו מכיוון שזה מזרז את תהליך האפיה ומונע את התייבשות הבשר
לא אוהבים חצילים? אפשר לחתוך גמבה אדומה לקוביות ולטגן אותה יחד עם הבצל במקום החצילים.
את פרוסות התפוחי אדמה מכניסים לקערת הרוטב ואז מסדרים אותם בשורות על הבשר טחון ..

שלב הכנה סופי:
מחממים תנור מראש ל 200 מעלות .
מכניסים לתנור מכוסה ל 30 דקות על מנת ליצור נוזלים מהאדים, נסיר כיסוי ואת החום ננמיך ל 160
נשים עין ונמתין עד לריכוך והזהבה של התפוחי אדמה.
בזמן הבישול,מדי פעם ניקח כף ו”להשקות” מהרוטב של הבשר את התפוחי אדמה.
מכיוון שזמני התנור וסוגי התפוח אדמה משתנים, הבדיקה הכי נכונה לדעת אם זה מוכן היא לנעוץ סכין אחרי חצי שעה ,אם הסכין ננעץ ללא התנגדות בתפוחי אדמה אז זה סימן שזה מוכן.

עוד מתכונים מבוקשים:

מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker