|

מתכון גוזלמה תרד וגבינה טורקי

גוזלמה - מאפה תורכי אורגינל עם תרד וגבינות. קל להכנה, וטעים כמו בתורכיה!
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.29 על ידי 21 דירוגים
גוזלמה מאפה תורכי עם גבינות ותרד

גוזלמה – מאפה תורכי עם תרד וגבינות. מאפה טעים ומפנק כמו בתורכיה!

מאפים הם אחד המאכלים הכי מבוקשים אצלנו בבית ולרוב כשאני מכינה אותם אני יודעת שהמשפחה שלי תאכל ואני יכולה להיות רגועה. אחד המאפים שהכי מבוקשים אצלנו הוא גוזלמה, מאפה תורכי עם גבינות ותרד.

המתכון סופר קל והמאפה סופר טעים! מי מכם שיצא לו לאכול בתורכיה יודע שזה אחד הטעימים, ומי שלא – חייב לטעום! מתכון גוזלמה תרד אורגינל שתכינו בבית ותרגישו שאתם בתורכיה!

גוזלמה מאפה תורכי עם גבינות ותרד
צילום: אילנה לוי

למה באמת כדאי לכם: מתכון לגוזלמה

  • מתכון למאפה גוזלמה טורקי אורגינל שלא תמצאו מדויק ממנו ברשת!
  • מאפה כל כך טעים שהוא יהיה המאפה המוביל אצלכם בבית!
  • מושלם להגשה בכל שלב של היום ולא צריך כלום ליד!
  • מתכון פשוט לבצק קל ונוח לעבודה שכיף להכין!

שורה תחתונה: לא צריך לנסוע לתורכיה כדי ליהנות מהמטעמים שלהם. תכינו את המתכון ואתם כבר בתורכיה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?
גוזלמה מתכון

 

גוזלמה מאפה תורכי עם גבינות ותרד

מתכון גוזלמה תרד וגבינה טורקי

גוזלמה - מאפה תורכי אורגינל עם תרד וגבינות. קל להכנה, וטעים כמו בתורכיה!
ציון 4.29 על ידי 21 דירוגים
לדרג
כמות 25 יחידות
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

בצק:

  • ½ קילו קמח
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (500 מ"ל)
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח

מילוי:

  • 1 חבילה עלי תרד (שטופים וקצוצים)
  • גבינת פטה (150 גרם)
  • בינת חמד (100 גרם)
  • גבינה בולגרית (200 גרם)
  • גבינה צהובה (100 גרם)

אופן ההכנה

בצק:

  • ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
  • להניח בצד מכוסה.
  • לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.

מילוי:

  • לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה).
  • אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים.

הרכבה:

  • על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  • לסגור היטב בצביטות.
  • לחמם מחבת על אש בינונית.
  • לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום.
  • אין צורך לכסות את המחבת.
  • בערך 3 - 4 דקות מכל צד.
  • מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: גוזלמה מאפה תורכי

האם את מאדה את התרד לפני? או אחרי שטיפה טובה שמה גבינות וזה מספיק על המחבת?
אין צורך לאדות את התרד.
מה אפשר לשים במקום שמנת שלא יהיה חלבי?
תנסי עם שמנת צמחית.
אפשר להקפיא לפני הטיגון את הבצק הממולא?
לא לפני הטיגון. תקפיאי אחרי הטיגון ואיך שמתקרר מעט להכניס לשקית ניילון סגורה היטב ולהקפיא.
האם אפשר להכין את הבצק לשמור במקרר ולהשתמש למחר?
לא ניסיתי. עדיף להכין, לטגן אז להקפיא.
האם את מאדה את התרד לפני? או אחרי שטיפה טובה שמה גבינות וזה מספיק על המחבת?
אין צורך לאדות את התרד. אם היה צריך הייתי רושמת במתכון.
גוזלמה מאפה תורכי עם גבינות ותרד
צילום: אילנה לוי

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

Similar Posts

11 Comments

    1. היי רחלי, אפשר להכין גוזלמה גבינות רגיל ולהוסיף בזיליקום טרי מעל, בהצלחה ובתיאבון!

    1. כ 8 עיגולים מכל אחד משלושת גלילי הבצק (יוצא כ 25 יחידות מהמתכון)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?